Connect with us

Minden ami NFL

A legkreténebb csere

Történetünk 2013-ig nyúlik vissza, amikor is az Indianapolis Colts GM-je, Ryan Grigson úgy döntött, hogy már csak egy dolog hiányzik csapatából ahhoz, hogy a végső győzelemre is esélyük legyen. Úgy gondolta, hogy a Cleveland Browns által a 2012-es drafton harmadikként húzott running back, Trent Richardson lesz a Colts futókérdéseire a megoldás. Richardsonért a 2014-es draft első körös választási jogát kapta meg a Browns. Persze az ötlet nem volt alapjában véve rossz Grigsontól, elvégre a csapatában szerepelhetett így a 2012-es draft első és harmadik választottja, szóval gyakorlatilag a draft class krémje.

 

Screen-Shot-2015-04-26-at-11.36.13-AM-850x560

 

Azóta viszont rengetegen fogják a hasukat a röhögéstől, hogy mekkora gyökérséget csinált ezzel a cserével a Colts és hogy a Browns kivételesen jól jött ki egy draftból. Ennek a mondatnak a fele igaz, a Colts valóban ostobaságot csinált, azonban a Browns sem jött ki olyan varázslatosan a dologból. Ők ugyanis a Coltstól kapott 26. pickjüket elcserélték az Eaglesszel, így a második első körös választásuk a 22. helyre esett, mellyel megszerezték franchise irányítójukat, Johnny Manzielt. Legalábbis úgy gondolták.

 

hi-res-bc4e84fa58374bb8ad3e73fe50523560_crop_north

 

Jó kérdés, hogy melyik csapat járt rosszabbul a cserével. A Colts, akik eldobtak egy első körös választást egy olyan futóért, aki az első évét követően nem mutatott semmilyen téren fejlődést, ráadásul súlyproblémákkal is küszködött és még csak nem is emlékeztetett arra a Richardsonra, aki az Alabama futójaként dominálta az egyetemi futballt. Vagy a Browns, akik kihúzták azt a Johnnyt, aki már egyetem alatt is híres volt arról, hogy a pályán kívül is nagy spíler, majd a profik között gyakorlatilag csak a pályán kívüli dolgok izgatták, a futball kevésbé.

 

Most, hogy Manziel ideje is lejárt a Brownsnál a számadatok segítségével nézzük meg, hogy mennyivel húzta meg a csere két alanya csapata szekerét.

 

Richardson:

 


Statisztika: 29 meccs, 316 futás, 977 yard, 6 TD

 

Összehasonlítás képpen újonc évében ilyen adatokat hozott a Brownsnál: 15 meccs, 267 futás, 950 yard, 11 TD

 

„Dicső” pillanatok:

 

– A Coltsnál töltött mindkét éve alatt elvesztette a kezdő pozíciót. 2013-ban Donald Brown, majd 2014-ben Dan Herron és Ahmad Bradshaw is megelőzte a depth charton.

– Annyira rossz volt, hogy 2014-es év vége felé már a special teamben számítottak csak rá.

– A 2014-es szezon során 14-szer vesztett súlyt, a csapatértekezletekeket rugalmasan kezelte és a csapat vezetőivel sem találta meg az összhangot.

– A rájátszásban pályára sem lépett. A Denver ellen inaktív volt, a Patriots ellen pedig eltiltását töltötte, ugyanis a Patriots elleni mérkőzést megelőző napon történő csapatos pályabejárást kihagyta. Később azt mondta, hogy azért hagyta ki, mert a kórházban töltötte a napot a feleségével, akinek szülési komplikációi voltak.

 

Manziel:

 

maxresdefault (1)

 

 

„Dicső” pillanatok:

 

– Miközben a csapat keményen dolgozott, Manzielről rengeteg fotó jelent meg, ahogy Vegasban bulizik.

– Olyan fotó is kikerült róla, ahol éppen a 100 dollárost nem éppen rendeltetés szerűen használja.

– Beintett a kamerába a Redskins elleni előszezon mérkőzésen, amiért később 12 500 dollárra büntették.

– Illuminált állapotban összeverekedett egy barátjával valamint egy rajongójával közvetlen azelőtt, hogy a csapat elrepült volna Atlantába a Falcons elleni meccsre.

– Illetve a két incidens közte és barátnője, Colleen Crowley között.

 

Döntse el mindenki, hogy melyik játékost választaná, hogyha csak ez a két opció van.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!