Connect with us

Minden ami NFL

Cam Newton az MVP – NFL Honors összefoglaló

honors_cím

Az esélyeknek megfelelően Cam Newtont választották az NFL szakírói a legértékesebb játékosnak, megint J.J. Watt az év védője, Todd Gurley az év támadó, Marcus Peters az év védő újonca, Eric Berry pedig az év visszatérője.

 

MVP: Cam Newton (CAR)

A lehetséges 50-ből 48 szavazatot gyűjtött be, a maradék kettőn Tom Brady és Carson Palmer osztozik. A szavazást még a Wild Card kör előtt ejtették meg, de Cam Newton a rájátszásban nyújtott formájával sem okozott csalódást, sőt. Ma éjjel pedig megnyerheti önmaga és a franchise első Super Bowl címét is. Newton nemcsak az MVP címet, hanem az Év Támadójátékosa címet is megkapta.

honors_newton

 

Év Védője: J.J. Watt (HOU)

“Egykor csak kétcsillagos játékos voltam, most pedig már harmadszor lettem az Év Védője” – mondta Watt a díj átvétele után.  “Szóval mindenki csessze meg, aki kételkedett bennem.” Wattra 37-en voksoltak, Aaron Donald (Rams, 7), Luke Kuechly (Panthers, 4) és Josh Norman (Panthers, 2) kaptak még szavazatot. Watt ezzel a címmel elit társaságba került, csak ő és Lawrence Taylor lett háromszor is az év védője az NFL-ben. 17,5 sack, 50 QB hit, 29 tackle for loss, 8 leütött passz áll a neve mellett. Csak 1982 óta számít a sack a statisztikai mutatókban, azóta csak Wattnak és Reggie White-nak van 3 olyan szezonja, ahol legalább 17 sacket gyűjtöttek.

honors_watt

 

Év Támadóújonca: Todd Gurley (LA Rams)

Ez volt az este legszorosabb eredménye, de valójában még ez sem volt az. Kisebb meglepetésre mondhatjuk, hiszen a második helyen végző Jameis Winston végül is 4000 yardig és Pro Bowl szezonig jutott. Gurley 27, Jameis Winston 17, Amari Cooper 4, Tyler Lockett 1, David Johnson pedig szintén 1 szavazatot kapott. Gurley az újonc szezonjában végül 1106 yardot és 10 TD-t futott úgy, hogy az első három hetet kihagyta.

 

Év Védőújonca: Marcus Peters (KC)

Nem volt kérdés, a Chiefs első körös pickje kapta az elismerést 45 szavazattal, Ronald Darby (Bills, 4) és Leonard Williams (Jets, 1) előtt. 8 interceptionjével Reggie Nelsonnal (Bengals) holtversenyben vezeti az NFL-t, ezeket összesen 280 yardra vitte vissza, és volt közte 2 pick six is. A Kansas hosszú évekre megtalálta az egyik cornerbackjét.

 

 

Év Edzője: Ron Rivera (CAR)

Három éven belül már másodszor választották meg Riverát az év edzőjének, ezúttal 36,5 voksot gyűjtött be a lehetséges 50-ből. Meggyőző fölénnyel nyert, hisz Andy Reid 6, Bill O’Brien és Mike Zimmer 2-2, Gary Kubiak 1,5, Bruce Arians és Bill Belichick pedig 1-1 szavazatot kapott. Ahhoz képest, hogy a szezon előtt mennyien leírták a Panthers támadófalát, az előszezonban kidőlt egész idényre az elsőszámú elkapó Kelvin Benjamin, ahhoz képest valóságos csoda, hogy a Panthersszel megnyerte az alapszakaszt 15 győzelemmel.

honors_rivera

 

Az Év Visszatérője nem lehetett más, mint Eric Berry (KC). A rákból felépült kansasi safety története, az év egyik legjobb “storyja” volt. Pro Bowlba is bekerült, így a 27 éves védő elé a Chiefsnek hamarosan egy nagy szerződést kell letenni, hogy a csapatnál tartsák.

honors_berry

 

Az Év Embere, vagyis a Walter Payton díjat idén a 49ers elkapója, Anquan Boldin kapta. Az alapítványa 2004 óta oktatási programokat kínál hátrányos helyzetű gyerekeknek, és számos jótékonysági eseményt tartottak már Phoenixben, Baltimore-ban, Dél-Floridában és San Franciscoban.

honors_boldin

 

Az Év Segédedzője (Assistant Coach of the Year) Wade Phillips, a Denver Broncos defensive coordinatora lett megérdemelten, mert a liga legjobb védelmét rakta össze.

honors_phillips

 

A 2016-os Hall of Fame-tagok a következők: Brett Favre, Tony Dungy, Marvin Harrison, Kevin Greene, Orlando Pace, Eddie DeBartolo Jr., Ken Stabler és Dick Stanfel.

 

Az Év Játéka (Bridgestone Performance Play of the Year):

 

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!