Connect with us

Draft

Combine takeaways Day 1-2

Az idei combine talán legnagyobb kérdése, hogy Jared Goff vagy Carson Wentz fog előbb elkelni a drafton és melyikük a nagyobb tehetség. A gyakorlatok során mindketten megbízhatóan teljesítettek, de az interjúk során Wentz tűnt magabiztosabbnak. Goff a hírek szerint idegesen viselkedett és kevésbé tűrte jól a nyomást. A „harmadiknak” titulált Paxton Lynch a drillek során hasonló teljesítményre volt képes, mint Wentz és fizikai paraméterei is megegyeznek az FCS-ből érkező játékoséval. Goff ellen a “kicsi” keze szól, míg Lynch gyorsasága hagyott kívánnivalót maga után. Ellenben Wentz sokak szerint olyan potenciállal bírhat, mint Luck, de nem olyan instant impact, mint a Colts játékosa.  Mindhárman valószínűleg az első napon kelnek el, sőt sokak szerint az első 10 választás környékén kiválaszthatják mindhármukat. Érdekes még Trevone Boykin esete, aki ugyan irányítóként van megjelölve, sokan mégis elkapóként képzelik el a profik között. A 40 yardos 4.77-e mindenesetre nem éppen ezt mutatja.

 

https://vine.co/v/i6xx3E601gq

 

 

A másik nagy téma a Combine alatt Jaylon Smith sérülése. A kiváló játékos sokak szerint a top10 pickben kimehetett volna, de olyan rosszak lettek az orvosi vizsgálat eredményei hogy a harmadik napig is csúszhat. A legpesszimistább hírek szerint nem hogy a következő szezonban nem léphet pályára, de utána is kérdéses az egészsége. A Combine-nak egyértelműen ő a legnagyobb vesztese. Az a csapat aki végül behúzza nagy kockázatot vállal, de nagy nyertes is lehet.

 

Az elkapókról már többször tettük említést. Az egyik leglassabb és legkevésbé ígéretes class az idei. Chris Harris a Broncos cornerbackje már előre ivott a medve bőrére, hogy milyen lassú elkapók jönnek jövőre az NFL-be, olyan gyengék voltak a 40 yardos idők. A csalódást keltő 40 yardok ellenére mégis vannak nyertesei a WR classnak is. Josh Doctson a TCU elkapója például a 40 yardon kívül minden más drillben nagyon jól szerepelt, az egyik legjobb volt az irányváltásokat mérő feladatokban és sokan elsőnapos választásként kezelik. Laquon Treadwell pedig ugyan nem futott 40 yardot, de a legjobb volt a labdás gyakorlatok során és bizonyította, hogy jó kezei vannak. Valószínűleg ő lehet az első elkapó, akit kiválasztanak és Mayock szerint nagyszerű választás lenne a Lions számára Megatron helyére. Fuller a leggyorsabb WR a drafton azonban nem olyan ígéretes, mint sebessége bizonyítja. Kezei sok scout szerint rendkívül gyengék és rengeteg dropja lehet profi karrierje alatt.

 

laquon-treadwell-ncaa-football-arkansas-mississippi

 

A támadófalemberek között kimagaslik Tunsil és Stanley, akik között Mayock szerint nincs akkora különbség, mint azt sokan gondolják. Szerinte Tunsil a nyilvánvaló elsőszámú prospect a poszton, de Stanleyvel is jól fog járni, aki elviszi. Tunsil egyébként az interjúk alapján nem lenne csalódott ha a Titans őt vinné. Nyilatkozata szerint egy nagyszerű franchise, rengeteg lehetőséggel, melynek épülésében szívesen venne részt.

 

A defensive back procpectek közül kiemelkedik a sokat megénekelt Ramsey, aki corner és safety is lehet akár, de Mayock szerint cornerback poszton Hargreavest tartja a legjobbnak. Mackensie Alexander szerint viszont ő a legjobb CB a drafton. A Sherman féle magabiztosság tehát már megvan.

 

Robert Nkemdiche ugyan még nem teljesített gyakorlatokat, de az interjúk során már felhívta magára a figyelmet. Az idei draft egyik legellentmondásosabb alakja, nyíltan beszélt pályán kívüli ügyeiről. Bevallotta, hogy igenis részeg volt a kérdéses Atlantai ügye közben, amikor kiesett a hotelszobája ablakán. Azt viszont elmondta, hogy nem füvezett, habár a szobáan volt marihuána is de több csapattársával együtt töltöttek el ott időt, köztük az 1/1 várományos Laremy Tunsillal is, akire kellemetlen kérdések várnak majd az elkövetkező időkben az interjúk során. Nkemdiche szerint az őszinteség többet jelent, mint egy színtiszta múlt. Nkemdiche top15-ös prospect is lehet de ezen nyilatkozata változtathat és az első körből is kicsúszhat.

 

A legnagyobb csend a futók körül van, ahol két név viszi a prímet. Elliott a nyilvánvaló elsőszámú prospect, aki 4.47-es idejével körülbelül hozta a várakozásokat, bár sokan jobbat reméltek. Emellett Elliott nyilatkozataiban is szimpatikus volt a scoutok számára. Derrick Henry a legutóbbi Heisman-győztes már más tészta. Más típusú futónak titulálják, mint Elliottot és sokak szerint elképesztő terhelést kapott az utóbbi időben. Fizikai paraméterei és combine drilljei közül szinte minden pedig Von Millerével egyezik meg, nem egy tipikus running backről beszélnünk.

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!