Connect with us

Hír

Dez Bryant örülne, ha Hardy maradna

Greg Hardy, a Carolina Panthers egykori és a Dallas Cowboys jelenlegi defensive endje nem egy szerethető figura. Csak Dallasba egy 10 meccses eltiltással érkezett a barátnője ellen elkövetett családon belüli erőszak vádja miatt, amit később a liga 4 meccsre redukált. Hardy magát végig, már-már pofátlan módon ártatlannak vallotta, Jerry Jonesék és a dallasi szurkolók pedig szent tehénként tisztelték. Különösen azok után, hogy a New England Patriots elleni első mérkőzésén rögtön két sacket szerzett, első négy meccsén pedig négyszer zsákolt. Ezek után azonban a teljesítménye visszaesett, a hátralévő 8 meccsen 2 sackre futotta és állítólag a dallasi vezetőséget is kiborította azzal, hogy rengeteget bulizott (…). Mindezek ellenére Dez Bryant örülne, ha Hardy 2016-ban is a csapattal lenne.

greg-hardy-vs-dez-bryant

 

Hogy miért, az kérdés. Valószínűleg együtt bulizhattak, mert a pályán vagy épp a pálya mellett nem volt felhőtlen a két játékos kapcsolata (nfl.com-os videó az esetről).

 

“Látod, hogy körülötte a srácok milyen magas szinten teljesítenek. Ez az, amit ő hozzátesz a védelemhez” – mondta Dez. “Szeretném, ha visszatérne hozzánk. Ő egy igazán remek csapattárs. Szereti a játékot és én mindenkit imádok, aki szereti a játékot.”

 

Bryant szavaival elég nehéz egyetérteni. Csapattársa, a szintén szabadügynökké váló Jeremy Mincey például azt mondta, hogy jót tenne az öltözőnek és a fiataloknak, ha nem lenne ott Hardy. Szolidan utalt rá, hogy Hardy igen komoly feszültségeket okozott és sokan nem nézték jó szemmel, hogy kvázi kivételezett bánásmódban részesült, például nem szankcionálták, hogy folyamatosan elkésett a megbeszélésekről. Ahogy ő mondta “vársz egy vezért, aztán egy ilyen srácot kapsz“.

 

Hardy megtartását tovább nehezíti, hogy a Dallas Cowboys 8 millió dollárnyi hellyel rendelkezik a fizetési sapka alatt. Némi aprót még 1-2 játékos elküldésével fel lehet felszabadítani, de abból le kell majd vonni a korai draftpickek fizetését,  aligha lehet egy Greg Hardy egójának megfelelő fizetést kigazdálkodni. Főleg, hogy van még hiányposzt bőven a csapatban.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!