Connect with us

Minden ami NFL

Elég!

Lassan három hét telt el azóta, hogy a Denver Broncos megnyerte az ötvenedik Super Bowlt, a mérkőzés végeztével pedig hivatalosan is elkezdődött a hosszú, majdnem 7 hónapos offseason. Ez a sportág velejárója, ilyenkor nyilván minden hírmorzsának örülünk, ami kedvenc csapatainkkal vagy úgy egyáltalán az NFL-lel kapcsolatos, azonban van néhány téma, amit ez alatt a rövid időszak alatt is annyira csúcsra járatnak a különböző médiumok/fórumok, hogy már mindenkinek a könyökén jön ki az egész. A következő rövid összeállítás ezekről fog szólni.

 

1. Peyton Manning vissza (nem) vonulása

 

Kezdjük rögtön a címvédő háza táján és az ő irányítójukkal. Nincs olyan nap, amikor ne lehetne olvasni egy újabb cikket arról, hogy akkor most marad-e még egy évet Denverben vagy szögre akasztja a cipőt. Azzal önmagában nem lenne probléma, hogy még nem döntötte el, azonban a témát körülvevő nyilatkozatok és minden egyéb már rohadtul unalmas. Ráadásul Peyton egy árva szót nem szól az egészről, csak fényezi a homlokát otthon és hallgatja vagy olvassa a vele kapcsolatos nyilatkozatokat akár a GM-től, a vezetőedzőtől vagy csapattársaktól. De az is kicsaphatja a biztosítékot, hogy a játékosok nagy része is ezzel foglalkozik. Russell Wilson például minek ír egy ilyen arcvesztéstől rettegő üres gesztussal felérő levelet? Nem amiatt mert akkora örök élmény maradt számára az egész tábor. A túrót. Egyszerűen csak tisztában van azzal, hogy jelenleg máshogy nem kerülhet címlapra vagy a sajtóba, csak azzal, hogyha Peytonnal kapcsolatban nyitja ki a száját. Ez egy korszakos probléma, hogy senki nem vállal már be igazi konfliktust mással. Mindenki mindenkinek a pajtása, gyakorlatilag elvész az a már-már ellenségeskedés, ami anno a Baltimore-Pittsburgh meccseket övezte, vagy amit Ray Lewis és Terrell Suggs képviselt. Ordas nagy tahó volt mindegyik (utáltam/utálom is őket), de azért mégiscsak volt egy varázsa az egésznek, ez hozzátartozik a focihoz.

 

2. Peyton Manning régi dolgainak felhánytorgatása

 

Az első pontban jól elvertem a port rajta, azonban most a másik oldalra állok. Szintén unalmas, hogy 20 évvel ezelőtti esetekkel próbálják lejáratni az NFL egyik legnagyobb ikonját. Teszik mindezt úgy, hogy az orvosi szobás esetről készült jegyzőkönyv meg minden, szóval teljesen lezártnak lehet tekinteni. Ugyanez a HGH-val, amire amúgy bizonyíték sincs, csak az Al-Jazeera újságírója két terrortámadás jelentése között kitalálta, hogy mivel lehetne jól alávágni az amcsiknak, aztán ez ugrott ki a fejéből.

peyton

Ez egyáltalán nem Manning hibája, hiszen a média is igyekszik meglovagolni a sheriff esetleges utolsó napjait. Ők sem tudnak mással nagyon berobbanni a sporthírekbe, csak Manning által. Illetve miért pont most akarják elővenni igazán? Ha annyira izgatta volna az embereket a HGH meg a már fentebb említett eset, akkor jóval korábban felhánytorgathatták volna. A média meg persze a képünkbe dobja ezeket, így nem szabadulunk az egésztől és mi leszünk a történet egyetlen, igazán nagy vesztesei.

 

3. Colin, a szélkakas

 

Chip Kelly tavaly többször is elmondta, hogy mekkora királyság lenne Kaepernickkel együtt dolgozni és a szakírók szerint is tökéletesen illene Kelly rendszerébe. Erre mi történik? Kaepernick minden héten mást mond arról, hogy menne-e vagy maradna. Most éppen ott tartunk, hogy már be is adta az igényét ügynökén keresztül, hogy cserélje el a 49ers. A kampányt már megkezdte még a rájátszás alatt, hogy szívesen menne például a Jetsbe, majd miután eldőlt hogy oda biztos nem fog kelleni, szélkakas módjára ismét San Franciscoban képzeli el a jövőjét. Úgy tűnik, hogy kapott valami titkos fülest, hogy egy biztatóbb helyzetű franchise-nál szeretnék, ha ő lenne az alapkő, így most Kaepernicknek biztosnak tűnő jövője van. Aztán jövőhéten kezdődhet akár minden elölről.

Colin Kaepernick

Colin, Colin, ez már nekem kínos

4. Johnny Jail

 

Így van, idén kaptunk egy adag Johnny Footballt a szezonban, azonban január óta nincs is mással tele az instagram vagy a Deadspin, mint Johnny aktuális botrányaival és annak fejleményeivel. Egyszer-egyszer még vicces (például a Billy Janziel-féle vegasi kirándulás szerintem megunhatatlan), azonban a barátnője megverése után már nem igazán van értelme újabb cikkeket írni arról, hogy mik derültek még ki utólag az esetről. Ahogy azt sem igazán értem, hogy miért kell azt nagy dobra verni, hogy Von Miller és korábbi nagy játékosok, vagy esetleg Charlie Sheen hogyan támogatja vagy mit tanácsol Jankónak. Én bírom a búráját, de az ilyen 2 soros 1 képes kombóval összeállított cikkek mennyisége és gyakorisága sok még nekem is.

 

5. Mock draftok

 

Persze tök jó, hogy már gondolkodnak előre a szakírok a drafttal kapcsolatban, de a combine és az FA előtt nem nagyon van értelme ennek. Ráadásul minden héten mindegyik szakírónál mások az aktuális top prospectek, gyakorlatilag a létező összes lehetőséget ellövik. Ebből kifolyólag ha eltalálják egy részét akkor jöhet, hogy mennyire királyok, de az esetek többségében utólag visszatekintve azért nem tűnik többnek egyszerű találgatásnál. Ez nagyjából olyan, mint amikor én elkezdem forgatni a Rubik-kockát, mint a hülyegyerek, de sose fogom kirakni, de ha egyszer véletlenül kijön egy oldal, akkor már elmondom magamról, hogy milyen ügyes is vagyok. Annyi különbséggel, hogy ezért ők még fizetést is kapnak.

138321-98381

Ha a tippjeire nem is, a frizurájára irigy vagyok

6. Deflategate 2.0

 

És a kakukktojás, ami igazából a tavalyi offseasont összetartotta. És igaz, hogy szeptember óta nem nagyon jött hír ezzel kapcsolatban, de jövőhéten biztosan megunjuk az egészet (még az is, aki amúgy rendkívül érdekesnek tarjta az egész ügyet), hiszen folytatódik a szenvedés az NFL és Brady között, most már magasabb szinten.

 


Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!