Connect with us

Szabadügynök

FA kitekintő – Franchise (tagelt) irányító Washingtonban?

A Redskins csapata erőn felül teljesített a tavalyi évben. Nem sokan vártak tőlük rájátszást, de ha már belekóstoltak a jólétbe, kétlem hogy lejjebb szeretnék adni a mértéket. Az offseason azonban sűrű lesz számukra, pénzük pedig egyelőre nem sok van. Közel 14 millióból kellene megoldani Kirk Kapitány kérdését és kicsit lehet javítani a secondaryn is. Ehhez először meg kell találniuk kiktől szabadulhatnak meg jó pénz reményében, majd azt szétosztani az újak között.

 

Kezdjük mindjárt a legfontosabb poszttal. Kirk Cousins talán mindenkinek kicsit befogta a száját és olyan szezont produkált, ami pénzt kíván. Hiába volt azonban sokáig arról szó, hogy hosszútávú szerződést fognak kínálni neki, nagyon úgy néz ki mégsem sikerül megállapodásra jutni. Talán ez jobb is a csapatnak, mert láttunk már egy szezon után jelentősen visszaeső irányítókat. A franshise tag sokkal biztonságosabb megoldás ilyen szempontból tekintve, de nem olcsóbb. Majdnem 20 milliójába fog fájni a csapatnak, ezt pedig a legkönnyebben egy másik irányítón nyerhetik. Robert Griffin napjai valószínűleg meg vannak számlálva. Elbocsátásával több, mint 16 milliót nyerhet a csapat, ebből pedig majdnem meg is oldották Cousins fizetését.

 

kirk

 

Ezután sok pénz már nem maradna másokra, ezért kénytelenek további áldozatok után nézni. A két név, aki legjobban kínálja magát az Dashon Goldson és Perry Riley. Egyikük se hozott olyan brutál jó szezont, így pedig nem fog nehezükre esni megválni a két játékostól. Főleg úgy hogy, Goldson cutolása 8 millió, Perryé pedig 4 millió felszabaduló pénzzel járna. Ebből talán már lehet kicsit nézelődni is. Előbb azonban nézzük a többi lejáró szerződésű játékost. A védelem két jól teljesítő játékosát Ihenachot és Knightont jó lenne megtartaniuk, de ehhez virítaniuk is kell. Szerintem jó esély van mindkettőjüknek, hogy új szerződést kapjon, csak rajtuk múlik, mennyire lesznek mohók. Knighton főleg futás ellen volt kiemelkedő és mivel a Washingtoni védőfal elég mély, olyan nagyon összetörnie se kellett magát. Amennyiben megelégszik egy évi 2-3 milliót ígérő szerződéssel szerintem maradni fog. Ihenacho már más kérdés. Rá talán a Washingtonnak is nagyobb szüksége van, mivel nem olyan mély az egység, főleg ha a Goldson tényleg lapátra kerül. Egy 6-7 milliós szerződés simán benne van a pakliban, amellyel mindkét fél jól járna.

 

Érdemes még szót ejteni Alfred Morrisról is. Az ő esete érdekes. Első két éve szinte hibátlan volt, Griffin mellett nagyon jól működött. Azóta azonban stagnál vagy romlik a teljesítménye és idén több kihívója is megjelent. Szerintem nem fognak ragaszkodni a fiatal futóhoz, így más csapat után nézhet. Hasonló sors várhat Mason Fosterre, Darrel Youngra és a többi lejáró szerződésű, ám kevés snapszámot számláló játékosra is.

 

090812AlfredMorris

 

Ha ügyesen kötik a szerződéseiket, akkor körülbelül 15 millióval nézelődhetnek a piacon, ami nem sok, de pár fontosabb posztot be tudnak foltozni belőle. Egy cornerback kiszemelése mindenképp jó ötletnek tűnik (Will Blackmon szerződése is lejár, igaz nem kár érte). Azonban ahogy már az előző írásokban volt róla szó, sok csapat keres majd cornert az offseason során (vagy hosszabbít éppen aktuális klasszisával), így valószínűleg fel is verik az árakat. Ez azt jelenti, hogy egy Sean Smith, Josh Norman féle kaliberről nem is álmodhatnak, de Terence Newman vagy Janoris Jankins beleférhet. Egy 6-7 milliót így is ott fognak hagyni, de marad még pénz egy jó centerre vagy guardra is. A Redskins fala ugyanis a tavalyi első kör és Trent Williams jelenléte ellenére is fejlesztésre szorul. Főleg a belső posztokon. A futók átlaga a guardokon belül a liga harmincadik helyére elég. Itt sem feltétlenül egy Richie Incognito féle megajátékosra kell gondolni, de meg kell próbálniuk az elérhető játékosok közül minél jobb minőségű embereket megfizetni. Jól jönne még persze egy mindenes ILB is, de egyrészt itt nem akkora a választék a közepesen magas árkategóriában, másrészt pénz sem lesz már rá.

 

A legnagyobb feladatot valószínűleg nem fogják elrontani. Kirk Cousins a csapatnál fog maradni franchise tag vagy hosszabbítás által. Az összeg mindkét esetben 18-20 milliót el fog vinni, így helyet kell csinálni másoknak. Erre sok lehetőségük annyira nincs, de mivel újraigazolni sem kell nagyon másokat, még szét is nézhetnek a piacon. Elsődlegesen corner és guard (center) kerülhet a célkeresztjükbe, de egy linebacker sem lepne meg.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!