Connect with us

Szabadügynök

FA kitekintő – Tovább épülhet a Buccaneers

Az összes csapat közül én most talán a Tampa Bay general managere szeretnék lenni a free agency során. A csapat elképesztő fejlődésen ment keresztül és az 1/1 után sokáig a rájátszásért is harcban voltak. Az év vége nem sikerült ugyan olyan jól, de így sincs semmi szégyenkezni való. A csapat tehát sok rájátszásért hajtó szabadügynök számára is szimpatikus lehet. És mindehhez még pénzük is van. Közel 50 millió várja a lelkes érdeklődőket és ebből a pénzből alig van, akinek feltétlenül jó lenne meghosszabbítani a szerződését. Szükségük ugyan nem lesz rá, hogy cutoljanak (persze ettől függetlenül nem elképzelhetetlen, hogy egy-két játékostól megszabadul a csapat), de érdemes megjegyezni, hogy olyan jól vannak megkötve a szerződéseik, hogy Winston, McCoy, David és Evans (akiket nyilván nem akar kivágni a csapat) kivételével senkinek a kivágása nem járna magas dead moneyval.

 

Gyorsan nézzük is meg kik azok, akikkel új szerződést kötnek, aztán rá is térhetünk, hogy milyen posztok játékosai lesznek a célkeresztjükben. A legfontosabb szabadügynök Doug Martin lehetne, de nem valószínű, hogy kiengedik a piacra. A 27 éves játékos nagyszerű szezont produkált, mind futásban, mind passzprotectionben jelesre vizsgázott. Igaz, hogy nem 90%-10%-ban ő futott, de az elsőszámú futó szerepét így is ő tölti be. A csapat mindenképpen jól járna ha meg tudnának állapodni, mert a franchise tag 10 millió körül mozog, de az utóbbi évek tapasztalata alapján a futók (és futószerződések) leértékelődőben vannak és egy éves átlagban 6-7-8 milliónál meg lehetne állni. Mellette lejár még a szerződése Henry Meltonnak, Sterling Moore-nak, Bradley McDougaldnak és Chris Contenak is, azon nevek közül, akik viszonylag elég időt töltöttek pályán. Közülük talán Conteval és Moore-ral érdemes tárgyalásokat indítani (illetve a bő pénzforrás miatt mindenkivel), de a széles választék jó cornerbackekben és safetykben (valamint a nem éppen brillírozó Buccaneers secondary) egyikőjüknek sem garantálja a maradását. Az idén berobbant Jacquies Smith és Danny Lansalah RFA lesz, mindkettőjük maradására jó esély van.

martin

 

Na és akkor térjünk is rá kik érkezhetnek. A csapatnak elsősorban a védelemben kell rendet tenni. Az egész secondary fejlesztésre szorul, valamint a defensive end poszton is gondok vannak. A Buccaneers pénzügyi helyzetéből adódóan inkább nagyobb halakra fog vadászni. Cornerek közül kiszemelt lehet Adam Jones vagy Prince Amukamara például. Közülük talán Amukamarára van a legnagyobb esély, mivel a játékos pénzéhsége könnyen csábíthatóvá teszi. Az más kérdés, hogy sérülékeny és nem sok motivációval rendelkezik. Esetleg ha kiengedik a piacra, kiszemelt lehet Nolan Carroll vagy Jeremy Lane is. Abban biztos vagyok, hogy igazolni fog cornert a Tamba, akár többet is. A kérdés kiket tudnak meggyőzni. Safetyknél hasonló a helyzet. A nagyobb nevekkel fogják kezdeni a puhatolózást, de valaki mindenképp jönni fog. Weedle, Abdullah, Nelson egyaránt kiszemelt lehet első sorban, de egy Walter Thurmond vagy David Bruton se lepne meg végül.

jason jones

 

Ahol még javulniuk kell – ahogy már említettem – az a defensive end pozíció. A Brownsnál már említett Hayes, Ayers, Vernon hármas őket is érdekelheti, de akár egy Jason Jones is jó választás lehet. A pénz nem igazán számít, így akár az is belefér, hogy mind a három erősítésre váró helyre prémium minőségű játékos érkezik vagy több az átlagosnál jobb. És akkor végül említsük meg az elkapó posztot is. Itt nincs akkora válság, mert az elsőszámú elkapó megvan. Utána azonban nagy az űr. Jacksonban még van egy-két szezon, de már nem teljesít úgy, ahogy régen és ki tudja, mikor akasztja szögre a cipőjét. Feltétlenül nem is jó annyira most a WR állomány hogy érdemes lenne beruházni valakire, de lehet a csapat háza táján máshogy vélekednek.

 

Összefoglalva tehát a Tampa nincs rossz helyzetben. Pénz van dögivel, annyira nem lyukas a csapat és van bennük potenciál is. Mindössze a védelem oldalán kellene pár jó játékost találni és már kész is van egy rájátszás esélyes gárda. Martin szerződése kulcskérdés, de a többiekkel nem kell annyit bajlódni. Jó év várhat a Buccaneersre jövőre.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!