Connect with us

Hír

Három nagyobb név került lapátra

Véget ért a Super Bowl, lezárult a 2015-ös szezon. Sok nem Panthers/Denver szurkoló várhatta már ezt a napot, hisz új év új lehetőségek, lehet győztes csapatot építeni. Legalábbis én, mint Lions szurkoló már évek óta így állok neki a dolgoknak, aztán vagy bejön, vagy nem (inkább nem). De az élet megy tovább, a csapatok már most elkezdik megteremteni a feltételeket a szabadügynök piac nyitására, máris három komolyabb név is lapátra került.

 

Kezdjük a sort az elkapó Riley Cooperrel. Igazság szerint ő soha nem volt egy jó elkapó, a nagyon szegény ember Dwayne Bowe-ja. Volt egyetlen egy vállalható szezonja még 2013-ban, amikor 47 elkapásból 835 yardot és 8 TD-t szerzett az Eaglesben DeSean Jackson és Jeremy Maclin mögött. Ennek hála Philadelphiában úgy gondolták, hogy az enyhén rasszista elkapó megérdemel egy 5 éves, 22 millió dolláros szerződést. Persze ez Dez Bryant vagy Julio Jones új szerződése mellett eltörpül, de még így is okozhat kellemetlen pillanatokban könyveléskor. A szerződés utáni két évében összesen szerzett 904 yardot 32 meccsen és 5 TD-t, miközben 5 milliót foglalt el a fizetési sapkából. Elküldésével az Eagles közel 3 millió dollárt szabadított fel.

cooper

 

A második cap space áldozat a New Orleans Saints guardja, Jahri Evans. Evanst 2009 és 2013 között a liga három legjobb tackle-je között tartották számon, zsinórban hatszor választották Pro Bowlba. Ennek megfelelően meg is volt fizetve, kivágása előtt a Saints 4. legjobban kereső játékosa volt. Idén csak 11 meccsen lépett pályára, de így is korrekt szezont futott, elküldése épp ezért meglepő. Jelen állás szerint a top 5-6 guard között lehet a piacon, bár kora miatt 4-5 milliós fizetésnél sokkal többre nem számíthat. A Saints az elküldésével közel 3 milló dollárt spórolt, de mindezt 5 millió dollárnyi halott pénz mellett. Összesen már 20 millió hallott pénznél tartanak a 2016-os szezonra nézve.

 

A harmadik delikvens az Atlanta Falcons strong safetyje, William Moore. Evanshez hasonlóan ő is a 4. legjobban fizetett játékosa volt a csapatának. Az egyszeres Pro Bowler védő szerződése a jelenleg a 11. legnagyobb a safetyk között, ugyanakkor az évi 6 milliós fizetést nem sikerült meghálálnia, az utóbbi két szezonban csak 18 meccsen tudott pályára lépni. Elküldésével a Falcons 3,1 milliót szabadít fel (ez a nap bűvös száma) és a 30 éves védő nincs különösen jó alkupozícióban. Idén olyan játékosok vállnak szabadügynökké safety poszton, mint Eric Berry, Eric Weddle, Tashaun Gipson, a 8 INT-t szerző Reggie Nelson vagy Walter Thurmond.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!