Connect with us

Szabadügynök

Ilyen volt a franchise tag-nap!

Nem volt eseménytelen a franchise tagek kiosztásának határidejének napja, hiszen 10 játékos is kapott valamiféle taget és maradnak korábbi csapatuknál. Volt itt minden, exkluzív és nem-exkluzív franchise tag, illetve transition tag is.

 

Von Miller

 

A Super Bowl MVP-je minden bizonnyal hosszú távú szerződést fog kapni a júliusi határidő előtt, de máig nem sikerült megegyezni, így biztos ami biztos, kapott egy franchise taget, ő az exkluzív fajtát, tehát senki nem tárgyalhat vele. 2007 óta először egyébként ő az első nem-irányító, aki az exkluzív fajtát kapta meg. Ha sikerül majd megegyezniük ez éven túlra is, akkor feltehetőleg a tavaly Justin Houston által aláírt 5 év, $101 milliós kontraktusnál is nagyobbat fog kapni. Ha ez mégsem következne be, akkor idén $14,129 milliót fog keresni. Ez azt jelenti, hogy Brock Osweiler és Malik Jackson feltehetőleg mennek a piacra, hacsak nem sikerül 8 napon belül megegyezni velük.

 

Denver-Broncos-prepared-to-place-franchise-tag-on-LB-Von-Miller

 

Muhammad Wilkerson

 

A Jets megtartotta a liga egyik legjobb 3-4 defensive endjét, aki $15,07 milliót fog keresni 2016-ban. A tárgyaló felek nem álltak közel egymáshoz egy esetleges hosszú távú szerződés kialakításában, így elkerülhetetlen volt a franchise tag. A csapatnál elég mély a defensive end poszt, így akár egy “tag-and-trade” szituáció is előfordulhat az esetében, ami azt jelentené, hogy egyelőre marad, aztán ha kapnak jó ajánlatot érte, akkor elengedik. Ezzel igazából úgy távozna Mo, hogy a Jets kap érte valamit és nem ingyen hagyja elmenni. Ezt támasztja alá, hogy a franchise tag nem exkluzív fajtáját kapta meg, tehát tárgyalhat más csapatokkal (Milleren és Vernonon kívül mindenki ezt kapta meg idén). Ha megállapodás születik, akkor a Jets 5 napon belül “matchelheti”, akkor ezen szerződés alapján kell fizetni, ha nem “matcheli”, akkor pedig két első körös picket kapnak cserébe. Ez lenne talán a legjobb scenárió a New York-iaknak.

 

Alshon Jeffery

 

A Bears sérülésekkel hátráltatott elkapója is nem exkluzív franchise taget kapott, tehát ugyanazok a feltételek igazak rá, mint Wilkersonra. Jeffery $14,599 milliót fog keresni idén. Jeffery remek elkapó, azonban a sérülései miatt jó döntés egyelőre tagelni és várni, hátha Kevin White át tudja venni tőle a stafétabotot.

 

Justin Tucker

 

Az NFL egyik legjobb rúgója marad Baltimore-ban és $4,572 milliót fog kézhez kapni. 88%-os pontossággal rúgja a mezőnygólokat és soha nem hagyott még ki extra pontot, kis túlzással minden pénzt megér, persze ésszerű keretek között.

 

letöltés (1)

 

Cordy Glenn

 

A Billsnek nem nagyon volt pénze, de gyorsan kivágták Mario Williamst, hogy helyet csináljanak egy top10-es tackle-nek, aki így $13,706 milliót fog keresni. Ő is nem exkluzív taget kapott, most pedig lehet a figyelmet fordítani Richie Incognito felé, már ha lesz rá pénzük, amihez nagyot kell varázsolniuk. A napokban érkező top10 szabadügynök támadófalember listákon a második helyet foglalta volna el Glenn, így teljesen érthető megtartása a buffalóiak részéről.

 

Josh Norman

 

Norman idén tört ki elit cornerbackké, meg is kapja az ehhez járó fizetést, $13,956 millió lesz a jussa. Persze ez is csak akkor, ha nem tudnak a Panthersszel megegyezni hosszú távon, azonban ez várhatóan bekövetkezik majd valamikor. Ezzel a Panthers egyébként a szabad pénzforrásának felét el is költötte, de természetesen nem engedhették meg maguknak, hogy Normant futni hagyják.

 

Kirk Cousins

 

A Redskinsnek valószínűleg megfelel ez a verzió, hiszen még nem készek elkötelezni magukat Cousins mellett, azonban egy évre, még ha magas fizetéssel is, de a csapatban tartják. Cousins sem lehet boldogtalan, hiszen a tavalyi $660 ezres fizetését $19,95 milliósra cserélte, ráadásul összesen keresett eddigi karrierje során $2,5 milliót. A Redskins Robert Griffin ötödik éves opciója $16,1 millióba kerülne, de mivel őt ki fogják tenni, így kvázi Griffint cserélték le Cousinsra a sapkában is, nem csak a pályán.

 

cousinsfranchisetag

 

Eric Berry

 

Vártuk a hosszútávú szerződést itt is, azonban végül a franchise tag mellett maradtak a csapatok, Berry így $10,806 milliót fog zsebre tenni. Az Év Visszatérője díjat bezsebelő, a Pro Bowlba és az All Pro csapatba is beválasztott safety így marad Kansasben és megpróbál egy évi 10 millió körüli többéves szerződést kicsikarni a csapattól, nem hiszem, hogy erre ne kerülne sor.

 

Trumaine Johnson

 

A Rams is kiosztotta a nem exkluzív franchise taget, a két kezdő cornerbackjük közül Trumaine Johnsonra esett a választásuk. Normanhez hasonlóan ő is $13,956 milliót fog kapni idén, a csapat pedig gondolkozhat, hogyan tartja meg Janoris Jenkinst, akinek új ügynöke van, így a következő 4 napban ráadásul nem is egyeztethetnek vele. A Rams 2009 óta most először használt a franchise taget.

 

Olivier Vernon

 

A legérdekesebb helyzet Miamiban van, hiszen Vernon az úgynevezett transition taget kapta meg, ami olcsóbb, azonban más csapatok is tárgyalhatnak a játékossal, és egy esetleges ajánlat esetén ha a Dolphins nem adja meg ugyanazt, akkor kompenzáció nélkül kell elengedniük Vernont. A kiváló pass rusher $12,734 milliót kereshet a tag alatt, a Dolphins pedig csak évi $12 miliós szerződést ajánlott neki. Ennyire tartják, illetve szűken kell bánniuk a fizetési sapkával is. Vernon szerintem ennél többet ér, így szinte biztos vagyok benne, hogy nem Miamiban fog játszani jövőre, hanem a Jaguars vagy a Raiders elcsábítja egy pár millióval magasabb összegért. Érdekesség, hogy a Dolphins tavaly ilyen taggel látta el Charles Clayt, a tight endet, aki ma már a Billsben játszik, hiszen ők jobb ajánlatot kínáltak neki.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!