Connect with us

Szabadügynök

FA értékelő – Kevésből a lehető legtöbbet hozta ki a Bills

A Buffalo Bills csapata úgy kezdte március hónapját, hogy a lehető legkevesebb pénzük volt a sapka alatt. Egy koszos milliójuk nem volt, hogy újraigazolják lejáró szerződésű, fontos játékosaikat, nem hogy azon gondolkozzanak, kit hoznak a piacról. Ehhez képest pár cuttal és egy kis szerencsével talán a legtöbbet hozták ki, amit lehetett ebből a nehéz szituációból.

 

Természetesen, hogy pénzt keressenek, áldozatokat kellett hozni. Az első ilyen komolyabb lépést Mario Williams kivágásával hozták meg. A kiváló védőjátékos ugyan nagyszerű szezonokat tudhat maga mögött az NFL-ben, de az elmúlt évben nagyon alulteljesített. Persze ez nem csak az ő hibája, de kétségtelen, hogy az a 14 millió, ami az ő kivágásával keletkezett kulcsfontosságú volt. A következő a sorban Leodis McKelvin volt. Ő ugyan nem olyan nagy név, mint Williams, de egy megbízható rotációs player. Egyetlen hibája, hogy 4 millió felszabaduló dollár jelenleg többet ért a Bills számára. Rajtuk kívül még elengedték Boobie Dixon futót és Kraig Urbik guardot is, valamint sikerült megegyezni Kyle Williamsszel, hogy kicsit megnyirbálják a fizetését. Ezzel tehát megvolt az a minimális pénz, amivel már kezdeni lehetett valamit.

 

mario-williams-ring-01032014

 

A Bills háza táján már február végén kimondva-kimondatlanul az volt a prioritás, hogy a tavaly jól teljesítő támadófalat egyben tudják tartani. Szabadügynök lett volna a liga egyik legjobb tackle-je és guardja is, de ezt nem hagyhatták. A kivágások után felszabaduló pénzből tehát rögtön franchise tagelték Cordy Glennt, ami ugyan nem volt olcsó mulatság, de kétségtelenül meg kellett lépni. Az igazán nagy dolog azonban Richie Incognito megtartása volt. Az Incognito név egy éve nem hangzott túl jól NFL berkekben és a játékos nem sok esélyben reménykedhetett. A Bills azonban adott neki még egy esélyt és ő élt is vele. Kiváló szezont produkált és egyszerre kívánatos lett a játéka. Ő azonban emberséget mutatott és kevesebb pénzért azt a csapatot választotta, aki adott neki még egy utolsó esélyt. Három évre 15 millióért a free agnecy egyik legjobb üzletét kötötte a csapat. A támadófal egyben tartásával ugyan el is költötték az összes pénzüket, de valószínűleg nagyon jól jártak és nem is volt más fontos megtartandó játékos a keretben.

 

incognito

 

Az említett tranzakciókon túl elhagyta a csapatot a jobb napokat megélt Percy Harvin, Nigel Bradham, Chris Hogan, valamint érkezett Jim Dray és Robert Blanton, de ezek a játékosmozgások valószínűleg nem lesznek akkora hatással a csapatra. A fontosabb történéseken ezennel túl is vagyunk. Pénz nem nagyon van a Bills számláján, tehát nagy igazolás nem várható tőlük, igazi kolonc, aki sokat foglal a sapkából pedig nem maradt a csapat nyakán. Egy igazán csöndes, de termékeny időszakot tudhat maga mögött a csapat és várhatja a draftot, ahol a legnagyobb prioritás linebacker, elkapó vagy egy defensive lineman lehet a csapat számára.

 

Nagyon megvolt a csapat szorongatva pénzügyileg, ennek ellenére a két legfontosabb szabadügynökét megtartotta a csapat ráadásul az egyiket nagyon áron alul. Erősödni viszont nem erősödtek még ha ebben ennyi is volt. Nálam ez egy B osztályzatnak felel meg.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!