Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Luck szerződésének árnyékában

A tavalyi év az Indianapolis Colts számára botrányos volt. Amellett, hogy a csapatot végig kulcsemberek – elsősorban Luck – sérülése hátráltatta, még amikor egészségesek voltak az alapemberek, akkor sem sikerült megváltaniuk a világot és elég vállalhatatlan teljesítményt tettek le az asztalra. Azonban a vezetőség is azt gondolhatta, hogy ebben az évben minden negatív dolog egyszerre jött össze és nem a keret minőségében látják felfedezni a bajok forrását. Más magyarázat nem nagyon van a Colts eddigi Free Agency tevékenységére.

 

A nyitás előtt közvetlen a csapat második számú irányítója, Matt Hasselbeck jelentette be visszavonulását és ezzel párhuzamosan a csapattól elküldték a veterán elkapót, Andre Johnsont, Jerrell Freemannel meg nem nagyon akartak dűlőre jutni az új szerződését illetően, így ő is távozott a Coltstól.

 

Ezek a távozók azért nem rendítették meg a világot, Johnson egész évben szürke volt, Hasselbeckről tudtuk, hogy lassan lefő a kávé, Freeman pedig nyilvánvalóan 30 évesen már nagy pénzt is akar keresni, amit a Coltsnál biztosra vehető volt, hogy nem fog megkapni. Ha megnézzük, hogy mennyire fontos láncszemei voltak a csapatnak láthatjuk, hogy túlságosan nagy fejfájást nem okoz a távozásuk, talán Freemanért lehet kár, hiszen D’Qwell Jacksonnal egy nagyon jó párost alkottak a linebacker sorban, de egy jó LB-t le lehet akasztani a Draftról.

New-Bears-LB-Jerrell-Freeman

 

A linebacker távozásával gyengült ugyan a Colts védelme, de a cornerback Patrick Robinson szerződtetése bizakodásra adhat okot. Alapjában véve az Indianapolis secondaryje nem rossz, de évek óta probléma, hogy ki legyen Vontae Davis mellett a pálya túloldalán cornerként, Robinson pedig elég nagy upgrade a posztra figyelembe véve, hogy jelenleg kik közül válogathatott volna Pagano mester a depth chartról.

patrick robinson

 

 

Hasselbeck visszavonulását kővetően persze szükség volt egy csere irányítóra, akit Aaron Rodgers egykori cseréjében, Scott Tolzienben láttak meg. Tolzien nem egy nagy durranás, a Packersben idén egy passza volt, a Wisconsinban eltöltött 3 év alatt pedig írd és mondd három mérkőzésen lépett pályára, azokon is inkább szar volt, mint simán rossz. Az biztos, hogy ha Luckkal 2016-ban is történik valami gáz, akkor nagy bajban lesz a Colts irányítókérdésben, mert olyan sztárok ugorhatnak be a friss szerzemény mellett, mint Charlie Whitehurst vagy Stephen Morris.

 

Mindkét tight end, Coby Fleener és Dwayne Allen szerződése is lejárt, a Colts pedig okosan Allennel állapodott meg, ráadásul az ésszerűség határain belüli szerződést sikerült tető alá hozna a feleknek. Allen tavaly csak epizódszerephez jutott Fleener mögött, ám kollégája távozását követően minden bizonnyal alapemberré fog válni, ha elkerülik a sérülések – amik az utóbbi három évben nem történt meg.

Houston Texans v Indianapolis Colts

 

Az Indianapolis támadósorának évek óta a futójáték a rákfenéje. Sorra próbálgatják a tehetségeket vagy éppen Trent Richardsont beépíteni a csapatba, de nem látszódik előrelépés. Tavaly idehozták Frank Gore-t, de ő sem hozott nagy változást. Most a poszt mélyítése okán megállapodtak Robert Turbinnel és Jordan Todmannel. Mindketten fiatalok, de eddig sehol sem tudtak igazán meghatározó játékossá válni aktuális csapatukban.

 

Andre Johnson pótlásával nem kellett foglalkozni, nélküle is van elég elkapó a keretben, sokkal nagyobb fejtörést okozhat majd a Colts számára a támadófal rendberakása, hiszen amíg a bal oldali tackle, Anthony Castonzo után a tight end Dwayne Allen védi legjobban az irányítót, addig nem mondható, hogy minden rendben lenne Indianapolisban. A tight end újraszerződtetésén kívül nem nagyon volt komoly tette a Coltsnak, ezt persze befolyásolta a cap space, ami annak ellenére, hogy több, mint 30 millió volt, nem engedte, hogy nagy költekezésekbe verjék magukat, elsősorban Luck szerződése miatt. Olcsón pedig jó o-line tagot idén nem lehetett leakasztani, így erre a problémára csak a drafton találhatnak megoldást… vagy még ott sem.

 

Értékelés: C+

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!