Connect with us

Prémium cikkek

Norman szerződése nem is olyan rossz

Josh Norman 5 éves, 75 millió dolláros szerződést kötött a Washington Redskinsszel és ezzel a liga legjobban kereső cornere lett. A szerződése viszont igazából csak két éves és nem rossz a csapat a szempontjából. Legalábbis szempont kérdése.

 

A Redskinsnek 11 millió dollárja volt a sapka alatt, amikor leigazolták Normant. Adná magát, hogy farnehéz legyen a szerződés: az elején keveset foglalna a sapkából, majd egyre többet és többet. Ez -ahogy itt is leírtam – problémás, mert Norman már két év múlva 30 éves lesz, ami cornernél sem olyan jó. Ezt a Redskins elég érdekes módon oldotta meg.

 

Norman szerződése csak két éves

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Norman 15 millió dolláros aláírási bónuszt kapott, ami könyvelésben öt évig, 3 milliós tételekben jelenik meg. E mellé az idei 5 milliós, és a jövő évi 16,5 milliós fizetése bármi van, garantált. Valamint 2017-től kezdve 500 ezer roster bónuszt szerezhet magának, ha minden meccsen az aktív keretben van (31 250 dollár meccsenként).

 

2018-tól viszont nyugodtan elküldhető. Márciusig van erre idő, akkor válik a 13,5 milliós fizetése garantálttá. Ezzel a lépéssel 8 millió dollárt szabadíthatna fel a Redskins. Ugyanez 2019-ben 11,5 milliót,  2020-ban 13,5 millió dollárt jelent. Tehát a Redskins 27,5 milliót fizet neki két évre, arra az intervallumra, amíg jó eséllyel tudja hozni a remek formáját. Ez teljesen korrekt a tavalyi évének függvényében: kevesebb, mint 14 millió évente. Ehhez jön a harmadik évre egy 9 milliós fájdalompénz, ha úgy alakul, hogy mégsem kell Norman.

 

Ez egy abszolút korrekt dolog szerintem. Ha mellé ment – mint ahogy a Redskinsnél lenni szokott – akkor kifizetik a tanulópénzt és nem szenvednek évekig. Ráadásul a harmadik évben könnyen elcserélhető, hisz 8 millióért jó eséllyel megér egy jó középső körös picket. A problémás rész igazából az, hogy jövőre 40 millió dollár szabad helye lesz a Redskinsnek, miközben többek között Kirk Cousins, Pierre Garson, DeSean Jackson és Jordan Reed szerződése is lejár.

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!