Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Szegény ember vízzel főz

A Redskinsnek alapból sem volt túlságosan sok helye a sapka alatt, a Cousinsszal való egyezkedés pedig minden további tevékenységet háttérbe szorított. Azért valahogy igyekeztek erősíteni, de elmondható, hogy javarészt a tavalyi alapanyagból kell ismét főznie Jay Gruden vezetőedzőnek.

 

Aug 28, 2014; Tampa, FL, USA; Washington Redskins running back Chris Thompson (25) runs with the ball against the Tampa Bay Buccaneers during the first half at Raymond James Stadium. Mandatory Credit: Kim Klement-USA TODAY Sports

 

Alfred Morris elhagyta a várost Dallasért, így elég valószínű, hogy Matt Jones veszi át a kezdő futó szerepét a Redskinsben. Azonban Pierre Thomasszal nem igazán egyezkednek, így jelenleg ő még szabadon igazolható, más futó meg nem igazán volt sem a rotációban sem a piacon, ezért inkább újraigazolták Chris Thompsont, aki tavaly az abszolút peremember szerepét töltötte be, Morris és Jones mögött nagyon ritkán jutott lehetőséghez. Ha pedig mégis, akkor is inkább elkapásokkal vette ki a részét a támadásokból, Jones mellé egy jó kiegészítő, harmadik downos futó lehet. Hogy miért őt igazolták újra Thomas helyett? Elég egyértelmű választ kapunk ha belegondolunk, hogy már 31 éves játékosról beszélünk, Thompson előtt pedig a maga 25 évével még ott a jövő.

 

A támadósorba még visszaigazolták a támadófal rotációjába a guard Josh LeRibeust, a backup irányítót, Colt McCoyt és a tight end Logan Paulsent, miután a tavalyi évet teljes egészében kihagyta. Utóbbi fényében még érdekesebb, hogy mi a francért igazolták még le negyedik számú tight endnek a borzalmas szezont futó, öreg Vernon Davist. Teljesen fölösleges lépés volt ez, jelenleg 6 tight end biztosan van a Redskins rosterén, ráadásul ezek közül hárman, de ketten biztosan jobbak a szebb napokat megélt veteránnál.

 

hi-res-788e8e74822eb04ad45ca647d141b530_crop_north

 

A Washington védősora tavaly mind a passzjáték, mind a futójáték során nagyon megégett és sajnos vagy sem, de új embereket ide még kevésbé sikerült hozni a fejlődés érdekében. Újraigazolták a safety Duke Ihenachot és a cornerback Will Blackmont, a linebacker sorba Mason Fostert és Junior Galette-et, – utóbbi a tavalyi évet teljes egészében kihagyta – a védőfalba pedig Kedric Golstont. Egyikőjük sem meghatározó a Redksinsben Foster kivételével, aki kezdő kalibernek minősül – ez persze inkább a Redskins belső linebacker-sorát minősíti, mintsem Foster kiváló játékát.

 

Az újraigazoltak mellett persze érkeztek új arcok is Washingtonba, köztük Terence Garvin linebacker, a safety David Bruton, valamint a defensive tackle Kendall Reyest, akit 3-4-es védelemben inkább endként használnak majd feltehetőleg. Ezek közül Reyes számít nagy húzásnak, aki alapember volt San Diegoban, ráadásul azon kevés emberhez tartozott, akik végig bírták játszani a teljes szezont, feltehetően itt is kezdőként számítanak majd rá, de a másik két igazolás nem oszt nem szoroz a kezdőt tekintve, csupán a rotációba érkeztek.

 

San Diego Chargers defensive end Kendall Reyes, right, reacts after sacking New York Jets quarterback Greg McElroy (14) during the second half of an NFL football game on Sunday, Dec. 23, 2012, in East Rutherford, N.J. The Chargers won 27-17. (AP Photo/Kathy Willens)

 

A Redskinsnek elsősorban a védelmére férne rá további erősítés. Elsősorban a secondarybe kellene egy jó corner Breeland mellé, de inside linebackerben is gondolkodhatnak, mégis nálam inkább a secondary javítása a prioritás. Minőségi upgrade-et a cap space miatt nem tudtak hozni a piacról, így marad a draft.

 

Értékelés: C

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!