Connect with us

Hír

Fantasy 2016 – Top12 újonc

A fantasy focihoz sosincs korán, a friss draft mámorában gyorsan összeszedtem 12 olyan játékost, akik újoncként maradandót alkothatnak a 2016-os fantasy szezonban.

NFL-fantasy

12. 4-3-as DE-k, akik 3-4-es OLB-k lesznek

Fura megnevezés, de mindjárt elmagyarázom. DeMarcus Ware OLB poszton játszik a Broncosban, mégis a játékban DL posztra van beosztva. Ez azért fontos, mert amíg a linebackerek között a pass rusherek pontszáma nagy átlagban a középmezőnyre elég, a védőfalembereknél viszont a top10-re is lehet esélyük ugyanazzal a pontszámmal. Joey Bosa, Emmanuel Ogbah vagy Kevin Dodd mind ilyen játékos lehet.

Várt pontszám: 50-90

11. Kenyan Drake, RB, Miami Dolphins

Egy helyet mindenképp megér ezen a listán, hiszen bár nem kezdőnek érkezett, csak a másodéves Ajayi van előtte a rosteren (egyelőre). Three-down back és returner lehet belőle, de ne felejtsük, hogy tavaly David Johnson is így kezdte.

Várt pontszám: 60-100

10. C.J. Prosise, RB, Seattle Seahawks

Hiába nem első számú RB, a liga leginkább futásorientált csapatában mindegyik futónak ott a helye a lehetséges jelöltek között a GM-ek csapataiba. Rawls tavaly elpusztított mindenkit, de idén lehet megversenyeztetik őket a training campben a kezdő pozícióért, ahol akár nyertesen is kijöhet Prosise.

Várt pontszám: 65-105

9. Safety-k

Őket se bontanám szét külön játékosokra, hiszen nagy valószínűséggel mind kezdők lesznek. A DB-k közül általánosságban ők rendre több pontot szereznek mint a cornerek, hiába van utóbbi poszton olyan playmaker játékos a mezőnyben mint Jalen Ramsey. Karl Joseph és Keanu Neal is eredményes fantasy szezon elé néz, többek között.

Várt pontszám: 75-110

8. Josh Doctson, WR, Washington Redskins & Will Fuller, WR, Houston Texans

Egyelőre nem merném előrébb írni a nevüket, hiszen előbbi inkább harmadik, utóbbi második számú elkapó jelenleg. Nehéz megítélni, hogy vajon ők lesznek a kedvezők azzal, hogy a jobb elkapókat duplázzák, vagy ők lesznek a „csalik”, ráadásul Fuller kapott mellé egy riválist is Miller személyében a 3. körben.

Várt pontszám: 95-120

7. Reggie Ragland, LB, Buffalo Bills

A linebackerek között általában a belső linebacker játékosok szereznek sok pontot, főleg azok, akik a futás ellen kiemelkedőek és sokat szerelnek. Nos, Ragland tökéletesen megfelel a kritériumoknak, egy igazi szörnyeteg lehet fantasy szempontból.

Várt pontszám: 100-130

6. Roberto Aguayo, K, Tampa Bay Buccaneers

Na erre nem számítottatok mi? Pedig aligha hiszem, hogy egy második körbe felment rúgó ne kezdene az első héttől kezdve. Aguayo nem rontott 40 yardon belül mezőnygólt, a Bucs támadósora egyre inkább alakulóban, így neki is lehet bőven pontszerzési lehetősége, egy kicker meg alsó hangon 100 ponttól kezdődik.

Várt pontszám: 110-140

5. Derrick Henry, RB, Tennessee Titans

A Heisman győztes játékos esete igen nehéz, hiszen bár tehetséges, RB1 kaliberű játékos, mégis csak van egy DeMarco Murray a posztján, aki a sok milliós fizetésével valószínű kezdő lesz, viszont ilyen backuppal nem lesznek restek padoztatni ha megint hisztizik és/vagy sz*r lesz. Ezzel az üzlettel egyébként jól kicsesztek Henry-vel és a fantasy tulajokkal egyaránt.

Várt pontszám: 115-150

4. Corey Coleman, WR, Cleveland Browns

Coleman egy nagyon tehetséges elkapó, viszont kb az egyetlen a Brownsban. Bár ezt az ellenfél védői is tudni fogják, egy WR1-nek nagyobb esélye van több pontszámot elérnie mint egy 3-4. számú elkapónak, ezért is előzi meg a fönti kettőst.

Várt pontszám: 125-155

3. Laquon Treadwell, WR, Minnesota Vikings

Theodore megkapta álmai netovábbját, egy első számú elkapót, aki magas és le tudja húzni a labdáit. Kíváncsi leszek mi sül ki ebből, de Diggsszel jól ki fogják egészíteni egymást, és ugye Peterson jelentette veszélyről sem feledkezzünk meg. Ha nem sérül meg, én egy Amari Cooperhez hasonló, ha nem jobb szezont várnék tőle.

Várt pontszám: 145-175

2. Jared Goff, QB, Los Angeles Rams

A QB-k szerzik a legtöbb pontot ebben a játékban, így ezt, és azt a tényt figyelembe véve, hogy jelenleg csak Goff tűnik első számú irányítónak a 2016-os szezonban, csak az ő neve szerepel a listán. Célpontja ugyanakkor nincs, de várhatóan a 200 pontot túl fogja majd lépni ha nem sérül le.

Várt pontszám: 160-220

1. Ezekiel Elliott, RB, Dallas Cowboys

Az élő podcast alatt viccből megjegyeztem kommentben, hogy 1/1 várományos lehet a srác a késő nyári draftokra. Nyilván az 1/1 erős túlzás, de elég jó esélyei vannak egy pusztító szezonra. A liga egyik, ha nem a legjobb támadófala vigyáz rá, Elliott is sokoldalú, futott és elkapott yardokat is szállítani fogja, és ha Romo egyben marad, akkor a passzjáték sem egysíkú lesz mint tavaly. Egyelőre top10-es játékosként tekintek rá.

Várt pontszám: 180-240

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!