Connect with us

Draft

Draft-értékelő – Egy lapra feltéve minden a Texansnál

A Texans az offseason során már megmutatta, hogy nem fél bevállalós dolgokat csinálni, hogy elmozduljanak a rájátszás peremén táncoló, de a Super Bowl közelébe nem kerülő gárdából. Osweiler túlfizetése megszerzése – akármennyire is tiltakozik ellene a szervezetem – legtöbb szempontból jó döntés volt, még ilyen áron is. A drafton aztán tettek érte, hogy a projektjük minél tovább életben maradhasson és ennek megfelelően a támadóoldal kapott minden figyelmet. Nézzük jól tették-e.

 

Az első körben rögtön egy elég szokatlan és furcsa dologgal nyitottak. Ugyanis egy helyet felcserélve (hatodik kört beáldozva) a Redskins elé jöttek fel. Ez elsőre is igen furcsán hangzik és miután kiderült a választásuk csak még furább lett. Az első pickjük ugyanis Will Fullerre esett. Nem tudom elképzelni, hogy bárki annyira akarta volna Fullert vagy a Redskinstől kellett volna tartani. Tovább gondolva az esetet, azt sem gondolom hogy nagy tragédia lett volna ha mégis valaki elviszi előlük. Azt már korábban lehetett hallani, hogy a Texansnak nagyon tetszik Fuller, ezért nem teljesen váratlan húzás, de nem teljesen indokolt.

 

will fullerkép

 

Fuller az egész class egyik leggyorsabb játékosa, 4.32-es 40 yardot futott, ami egy valid vertikális veszéllyé predesztinálja. Azzal is nehéz vitatkozni, hogy Hopkins másik oldalára egy ilyen típusú elkapó kellett aki helyet tud nyitni a csapat legnagyobb sztárjának. Azonban a magas drop százalék az utóbbi két évben több, mint figyelmeztető, ráadásul a route tree rövidebb útvonalai sem olyan ismerősek számára. A draft későbbi pontjain is keríthettek volna talán ilyen típusú elkapót, de lelkük rajta. A poszt rendben van, a játékos nem feltétlenül nálam, főleg egy felesleges felmozgással (még ha nem is került sokba), így egy B- a legjobb amit erre adni tudok.

 

A következő nap aztán érkezett egy ember Osweiler elé is. Szó szerint elé, ugyanis Nick Martin a center poszton tátongó lyukat hivatott betölteni. Egy jó zone-blocker centerről van szó, aki futáshoz kitűnőn dolgozik és a pass protectionben mutatott teljesítménye is kiemelendő. Akár az első naptól kezdve kezdő lehet, ha az edzőtáborok alatt okod ad erre.  A nap második választása egy igen sexy pick, de nem feltétlenül a legjobb. Az irányítóból elkapóvá „változó” Braxton Miller egy kivételesen tehetséges playmaker, aki sebességével, labdaérzékével nagyszerű fegyver a Texans offense-be, de Millernek még van mit tanulnia, mint elkapó.

 

braxton

 

Az útvonalakat nem ismeri eléggé, a jammelés ellen szenved és az igazi WR ösztönök is hiányoznak a játékából. Nem gondolom, hogy egy szörnyű játékos, de én nem ruháztam volna itt be rá, főleg az első körös elkapó pick után. A második nap így összességében szintén egy B-.

 

Az utolsó nap aztán már csak három választása volt a csapatnak. Először egy jó kezű, igazi change-of-pace back érkezett a csapatba, ami annak fényében, hogy tavaly bebizonyosodott, hogy Fosterrel nem igazán tud/nem is igazán akar már számítani a vezetés, nem egy rossz döntés. Ráadásul Tyler Ervin egy kitűnő special team játékos is, nagy hasznára lehet a csapatnak. Más kérdés, hogy hátsó körös futókból az elmúlt szezonokban feltankolt már a gárda, nem biztos, hogy ezzel most előrébb vannak. Az ötödik kör első pickjével aztán K.J. Dillon érkezett, aki a safety poszt mélyítéséért lesz hivatott. Azaz csak lenne, ugyanis itt elég vékony a Texans.

 

dillon

 

Szerintem egy defensive back pick, főleg safety posztra sokkal korábban indokolt lett volna. Dillon ugyan egy tehetséges játékos, jó ösztönökkel, aki a boxba is képes fellépni és covarage-ben is megállja a helyét, de első évében aligha számíthat kezdő szerepre. A sort pedig D.J. Reader zárta, aki már a Vince Wilfork utáni nose tackle pozíciót foglalhatja majd el. Az utolsó napon nem mondom, hogy rossz játékosok érkeztek a csapathoz, de jelenleg egyikükben sincs kezdő potenciál, a special teamben küzdhetnek a keretbe kerülésért. A posztok itt rendben vannak, bár safety későn érkezett, de így B.

 

Összességében én nem vagyok elájulva ettől a draft tevékenységtől. Értem én hogy Osweiler futtatása prioritás, ezért ennek a szellemében tevékenykedtek. Ezt azonban talán nem a legokosabb módon csinálták. A safety poszt hanyagolását is hibának érzem, mivel jelenleg nem túl erős a kezdő páros sem. Az offseason sok helyen úgy hozta, hogy minden más megítélése a QB projekt sikerességétől fog függeni. Ez alól a Texans se kivétel, akik a draftra egy B- osztályzatot kapnak tőlem.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!