Connect with us

Draft

Draft-értékelők – Tovább támad a Chiefs

Tavaly a Chiefs pocsék szezonkezdés után majdnem megnyerte csoportját. Félelmetes utolsó szakaszt produkáltak és főleg védelmüknek köszönhetően könnyen jutottak playoffba. Idén valószínűleg ennél nehezebb dolguk lesz, ugyanis nem csak a bajnok, hanem két nagy fejlődésen keresztül esett gárdával is meg kell küzdeniük a csoportban. Valószínűleg továbbra is védelmükre támaszkodnak majd, a támadóoldal pedig stabil játékkal biztosíthatja a mérkőzéseket.

 

Tavaly hiába jutott a rájátszásba a csapat és nullázta le ott a Texanst, a Patriots ellen már kevés volt a rettegett védelem. Ez elsősorban annak is volt köszönhető, hogy a két outside linebacker (azon a mérkőzésen tőlük is) mellett kevés nyomás érkezett. Főleg középről. Dontari Poe kiváló játékos, de egyedül nem tudott a futásmegállításon kívül nagy hatást gyakorolni. A drafton így az első választásuk egy defensive tackle-re esett, ráadásul a olyanra, aki pass rushban erős. Chris Jones az egész class egyik legjobb passzsiettetője volt, így a második kör elején (ahova visszacserélt a Chiefs) már igen jó értéket képviselt. Erős kezekkel rendelkezik és hatalmas “őserő” lakozik benne, igaz technikáján van még mit csiszolni, de nagy a potenciál játékában. Az egyetlen figyelmeztető jel – ami miatt nem kelt el korábban -, hogy meglehetősen problémás játékosról beszélünk, rengeteg off field ügy fűződik a nevéhez. Mindezek ellenére egy nagyon jó játékos érkezett, erősítésért kiáltó posztra és még plusz pickeket is gyűjtöttek be. Csak azért A- a pick, mert az off field problémák erős figyelmeztető jelek Jonesnál.

 

jones

 

A harmadik körben aztán Keivarae Russell érkezett cornerback posztra. Sean Smith távozásával ez a pick is abszolút érthető, főleg annak tudatában, hogy Russell az egyetem alatt press men corner volt, így jól fog illeni a Chiefs rendszerébe Smith helyén. A tavalyi első körös Marcus Petersszel egy igazán dinamikus, fiatal párost alkothatnak. Természetesen vannak még hiányosságai, mint legtöbb harmadik körös játékosnak, talán a legnagyobb gond nála a labda követése, de láttuk már, hogy Reid mit tud kihozni tehetséges játékosokból. A negyedik körben aztán három játékos is érkezett. Először egy guard, Parker Ehinger, aki főleg power blokker szerepben játszott az egyetemen. A Chiefs támadófala még mindig sok kívánnivalót hagy maga után, így nem csoda, hogy nem hagyták figyelmen kívül ezt a posztot se. A futójáték meg tudjuk, hogy a Főnökök támadójátékának ómegája, ebben pedig Ehinger különösen erős. Utána érkezett még egy CB, Eric Murray, aki nem egy óriási tehetség, de a secondary több pontján is képes feltűnni és tud emberfogásban és zónázásban is játszani, az ilyen játékosokat pedig eddig is szerette a Chiefs. Ezt a kört pedig egy elkapó zárta, ami szintén hiányposztként kezelhető a csapatnál. Demarcus Robinson egyébként is egy ügyes játékos, aki főleg atletikusságának köszönheti sikereit. Könnyen szeparálódik és ügyes a labdával is. Amiért nem tökéletes választás, az a pályán kívüli ügyeinek köszönhetik. Legtöbb Florida játékoshoz hasonlóan több rendőrségi ügye is volt, nem egy született angyal.

robDemarcus

 

Az ötödik körben aztán beruházott egy irányítóra is a csapat. Kevin Hogan ugyan nem alkalmas arra, hogy akár azonnali beugróként Smith megbízható cseréje legyen, de 2015-ös fejlődése azt mutatja, hogy lehet benne potenciál. Elsősorban a pontosságát kellene helyre tenni, de a védelmek olvasása terén is évek vannak még előtte. Tyreek Hill (RB) a special teamben próbálkozhat a rosteren maradással, ugyanis a Chiesf backfieldje meglehetősen telített, ráadásul nem csak a mélység van meg, de minőségileg is sokan vannak előtte. A hatodik körben egy harmadik corner is érkezett D.J. White személyében, de nem hiszem, hogy nagy titok lenne, hogy neki lesz a legnehezebb a keretben maradnia. Persze koránt sem lehetetlen, mivel sok tapasztalt, bizonyított veterán előtte sincs, de ő áll egyelőre a legmesszebb egy kezdő corner potenciáljától. A draftot pedig egy pass rusher Dadi Lhomme Nicolas zárta, aki a hatodik kör végénél talán jobb játékos, így nem biztos hogy neki van a legkevesebb esélye roster helyre az újak közül. Houston sérülése, Ford nem túl acélos kezdése pedig akár azt is jelentheti majd hogy látjuk őt a pályán. Persze először ő is a special teamet erősítheti.

 

kevin

 

Összességében a Kansas igyekezett minden komolyabb hiányposztját foltozgatni, de azonnali kezdő potenciállal csak az első húzásuk Jones kecsegtet. Ő mindenképpen stealnek mondható. A két korábbi cornerback húzás könnyen kezdő posztért is csatázhat, Russell ráadásul nagyon jól érezheti magát a Chiefs védősémájában. A többiek azonban elég projekt szagú játékosok, egyikőjük sem annyira meggyőző és nem látszik hatalmas potenciál se, ami már nagyobb gond. Az tetszik, hogy minden komolyabb hiányposztjukon végigmentek és igyekeztek egy-egy játékossal foltozgatni, de a kevesebb potenciál miatt B- osztályzattal értékelem őket.

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!