Connect with us

Hír

Aguayo draftolása “zseniális” volt

Mi jól lehúztuk a Buccaneerst, amiért a második körbe felcserélve kiválasztották a rúgó Roberto Aguayot és a csapattal foglalkozó draft-értékelőnkben sem illettük pozitív szavakkal a picket és a csapat vezetését ezért. Aguayo korábbi edzője, a Florida State Seminoles HC-ja, Jimbo Fisher természetesen más véleményen van, megemlítve, hogy valójában nem adtak fel semmit érte, hiszen az első körös cserét követő extra negyedik körös cetlit áldozták fel a harmadik körösük mellé:

 

“Igazából nem vesztettek semmit. Szerintem zseniális volt. Szereztek egy puzzle-darabot, amire szükségük volt. A legtöbb ember aki szerint rossz húzás volt, valószínűleg sosem edzősködött. Sose voltak az oldalvonal mellett.”

 

“Mondják meg nekem, hogy egy guard vagy egy tackle többet fog csinálni kritikus szituációkban. Ők ugyanannyira fontosak. Amikor egy puzzle-t raknak össze és hiányzik egy darab, akkor igazából az egész üres. Amikor megkaphatod a legjobb rúgót, akit valaha láttál és az NCAA történetének egyik legjobbját, miért ne lépnéd meg?”

 

jimbo-fisher-ftr-072115-getty_v36dkok33i7w17v4o96asc76q

 

Bőven lehet vitatkozni Fisher állításaival – ugyan mi valóban sosem edzősködtünk vagy álltunk az oldalvonal mellett.

 

1. Az ő példáját említve, egy kezdő guard vagy tackle meccsenként körülbelül 60 játék során van a pályán, míg egy rúgó 10 környékén, amiben a lassan a játékból kivesző kickoffok is beleszámítanak.

 

2. Valóban fontos egy rúgó a puzzle-be, de talán nem annyira, hogy figyelmen kívül hagyjon a Buccaneers más égető needeket. A Tampa puzzle-jéből messze nem csak egy kicker hiányzott.

 

3. Aguayo valóban remek számokat produkált az egyetemen, azonban ezek csupán 40 yard alatt impresszívek, sosem hibázott ezen távolságon belül. Ellenben 40 és 49 yard között csupán 10/15 az aránya, ami az NFL-ben a 26. legjobb mutató lett volna a tavalyi évben. 50 yardról és a felett 4/7 a mutatója, ami a 24. helyre lett volna elég a profik között a 2015-ös szezonban. A leghosszabb értékesített mezőnygólja 53 yard.

 

YFSKRLZOPEVMONB.20160108151245

 

4. Még ha elfogadjuk is azt, hogy az ajándék negyedik körös miatt “csak” egy harmadik körös cetlibe került a kiválasztása – megjegyezzük, hogy azt a negyediket is fel lehetett volna használni effektívebben -, akkor sem mondhatjuk, hogy a történelem az ő oldalán áll. A legtöbb rúgó UDFA-ként marad meg az NFL-ben és teljesítenek jól, kedvező esetben is 6-7. körösek. A 2015-ös idényben a PFF adatai szerint a hét legjobb rúgó közül hat is draftolatlanként került a ligába.

 

Nem mondom, hogy Aguayoból nem lehet jó rúgó az NFL szintjén, csupán annyit, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az lesz és a posztjának fontosságából – illetve annak hiányából – fakadóan bőven nem ért egy harmadik és egy negyedik körös draft cetlit a kiválasztása.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!