Connect with us

Hír

Így nézne ki Ryan Fitzpatrick szerződése

A legújabb infók szerint a Jets egy 3 éves, 24 millió dolláros szerződést ajánlott Fitzpatricknek, amiből az első évében 12 millió dollárt kapna meg, a második és harmadik évre pedig 6-6 milliót. Tehát egy évig kvázi kezdő fizetése lenne, utána pedig egy elit csere. Ez a Jets részéről nyilván érthető felfogás, hisz a második körös Christian Hackenbergnek elvileg rövid időn belül át kellene vennie a stafétát. Ez persze Fitzpatricknek nem olyan jó.

 

Ryan Fitzpatrick

 

Az sem szabad elfelejteni, hogy hacsak Mo Wilkerson nem kap egy hosszabb távú szerződést (vagy ki nem vágják), akkor gyakorlatilag csak Nick Mangoldon tudnának spórolni, ami nyilván nem lenne egy jó forgatókönyv. Persze még a keret szempontjából tölteléknek számító játékosokat el lehet küldeni, de a jelenlegi 3,7 milliót 6-7 fölé normális esetben elég nehéz lenne feltornászni. Mindez azt jelenti, csereként többet foglalna el a sapkában, mint kezdőként.

 

Az első éves 12 millió dollárt ugyanis nem szabad úgy érteni, hogy annyi lesz az irányító alapfizetése, mert az egyszerűen nem fér bele a sapkába. Ez a játékos számára legrosszabb esetben is úgy néz majd ki, hogy idén kap 3 millió garantált alapfizetést és 9 millió aláírási bónuszt, amit három évre osztanak le. Tehát jó eséllyel így néz ki a mostani struktúra:

 

2016: 6 millió dollár

2017: 9 millió dollár (kivágás esetén 6 millió)

2018: 9 millió dollár (kivágás esetén 3 millió)

 

Csakhogy Fitzpatrick ezt így aligha szeretné aláírni, mert gyakorlatilag ez egy egyéves szerződés, ha pedig Hackenberg felsül (amire azért van esély), akkor kevesebbért fog kezdeni, mint Chase Daniel. És igazából itt van a probléma, mert ha a csapat nem vágja ki, akkor potom pénzért kellene játszania, miközben jövőre akár pályázhatna (nagyon feltételes módban) a 49ershez, a Saintshez, a Billshez, a Brownshoz vagy akár a Redskinshez is. És igen, ő mégiscsak Ryan Fitzpatrick, furán hangzik a dolog, a 8 millió reális lenne neki, de ő nyilván nem így gondol magára. Sem ő, se Colin Kaepernick, se Mark Sanchez, se Sam Bradford nem úgy gondol magára, hogy ő már bizony nem elit irányító.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!