Connect with us

Draft

Draft-értékelő – Win now vagy projekt?

Úgy gondoltuk, hogy a Cardinals win now üzemmódban van, hiszen Palmer már nem sokáig húzza és Arians is elmondta, hogy ez lesz az utolsó csapata. Utóbbi visszavonulása szerintem messzebb van még, de az irányító kora szükségessé teszi, hogy azonnal, 1-2 éven belül a csúcsra érjenek, utána bezárulhat a kapu, ha nem találnak helyettest. Nem volt sok hiányposztja a Cardinalsnak, nézzük hogyan sikerült őket betömni és milyen játékosok érkeztek.

Először Robert Nkemdiche került kiválasztásra és egyöntetűen remek picknek tartottuk élő draft podcastünk alatt. Ez mostanra sem változott meg, pedig az első körben kevés helyen tartottam volna jó választásnaka problémás játékost. A lehető legjobb helyre került és Tyrann Mathieu mentorálhatja majd.

1/29: Robert Nkemdiche, DT, Ole Miss
3/92: Brandon Williams, CB, Texas A&M
4/128: Evan Boehm, C, Missouri
5/167: Marqui Christian, S, Midwest State
5/170: Cole Toner, OT, Harvard
6/205: Harlan Miller, CB, Southeastern Louisiana

Nkemdiche egy remek képességekkel megáldott belső védőfalember –  a Cardinals 3-4-es rendszerében defensive endet fog játszani -, aki a classban az egyik legjobb volt passzsiettetés terén a posztján. Remek méretek, erő, robbanékonyság és atletikusság jellemzik és Arizonában maximalizálhatják a képességeit, azonban nem szabad elmenni a pályán kívüli kérdéses magatartása mellett. Ő volt ugyebár az a játékos, aki kiugrott egy negyedik emeleti ablakon egy fűvel teli szobából.

 

Második körös cetlijük nem volt a Chandler Jones trade miatt, így a harmadik körben jöttek legközelebb, ahol meglepő módon a futóból konvertált cornerback, Brandon Williams érkezett. Ugyan rendkívül atletikus játékos, hatalmas projekt még, nem is értem a harmadik kört nála, alig van tapasztalata a poszton. Ezt ellensúlyozták a negyedik körben, ahol az egyik legnagyobb hiányposztra húztak a center Evan Boehmmel. Neki Williamsszel ellentétben limitált az atletikussága, azonban remek a technikája és akár azonnal kezdhet a csapatban, de legrosszabb esetben is év közepén a kezdőben találja majd magát.

 

A draft végén hárman is kis egyetemről (foci színvonalát nézve) érkeztek. A Harvardról jött mélyítés a támadófalba Toner személyében, illetve két játékos a secondarybe, mindkettőben lehet potenciál. Christian a legjobb “small school” DB díjat érdemelte ki tavaly és főleg box safetyként tekinthettünk rá, de a Combine-on mutatott 40 yardos ideje bizakodásra ad okot, hogy szélesebb körben is kaphat szerepet. Miller akár a harmadik körös Williams elé is kerülhet a depth charton, egy agresszív játékosról van szó jó méretekkel, illeszkedhet a Cardinals védelmébe.

 

Összességében egy átlagos draftot tudhat magáénak a Cardinals és meglepő módon nem annyira a win now üzemmódra kapcsoltak rá, többen inkább a potenciál miatt kerültek kiválasztásra és azonnal nem bevethetőek. Ami nem feltétlen baj, hiszen azonnal kevés helyen van szükség erősítésre, a center és a defensive end posztot pedig orvosolták. A secondary meg nem erősítését tartom problémának, safety és cornerback pozícióban is vannak lyukak és ide csak projekt játékosok érkeztek. Nem volt sok mozgástere a csapatnak a Chandler Jones trade következtében, ez igaz, valójában a harmadik körös cetli “elvesztegetését” fájlalom én kiváltképpen. Értékelés: B

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!