Connect with us

Hír

Lacy súlyproblémája már a múlté

Eddie Lacyt, a Green Bay Packers futóját tavaly rengeteg kritika érte teljesítménye és túlsúlya miatt. Utóbbit a szezon végén a vezetőedző, Mike McCarthy is szóvá tette és kiadta a parancsot a running backnek, hogy kezdjen el nagyon sürgősen fogyni. Azóta Lacy derekasan dolgozik a felesleges kilók elégetésén, munkamorálját és a folyamatot látva pedig elégedettség tölti el a Packers vezetését.

MIKE-McCARTHY-EDDIE-LACY-540w

 

Mindezek ellenére a csapat által kívánt súly eléréséhez még le kell dobnia pár fontot, de a tavalyi évhez képest így is nagy változás ment végbe Lacyn. A Packers első, keddi OTA-ja során megmérték és valamivel több, mint 240 fontot (nagyjából 109 kg) nyomott. Tavaly szintén az OTA kezdetén 20 fonttal (10 kg) volt nehezebb.

 

„Úgy érzem, jól nézek ki.” –mondta Lacy. „Mindannyian felnőtt emberek vagyunk. Akármit mond, nekem úgy kell tenni, ahogy azt ő mondja. Nem akadhatsz ki vagy hasonló. Csak elfogadod és úgy teszel. Azt hiszem jól kezeltem az egészet és teljesítettem a kérést. Ez egy folyamat. Tovább kell dolgoznom és remélni a legjobbakat.”

 

Arról nincs konkrét információnk, hogy a csapat hány font leadására ösztönözte Lacyt, de nem kizárt, hogy a Packers szándéka a running back a 2013-as combine-on mért súlyának visszaállítása, ami 231 font volt. Ehhez mindössze 10 fontot kellene már csak ledobnia.

 

Lacy számára rendkívül fontos lesz a következő szezon, ugyanis lejár a rookie szerződése, így kis túlzással a jövőjéért fog 2016-ban játszani. Tavaly nagyon megégett, 758 yardot és 3 TD-t futkározott össze 187 carryből, ami karrierjének legrosszabb éve minden számadatot tekintve. Ehhez hozzátartozik, hogy kevesebb labdát is kapott és kevesebb meccsen lépett pályára (4.1-es átlagot hozott futásonként), de a touchdownok száma és az, hogy szezon közben megrendült a belé vetett bizalom, mint első számú futó jól mutatja, hogy mennyire rossz időszakon is van túl a játékos.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!