Connect with us

Minden ami NFL

NFL top100 – negyedik rész (70-61.)

Az NFL játékosok által összeállított top100-as listájának 70-61. helyezettjei következnek. A korábbi részeket ITT (80-71.), ITT (90-81.) és ITT (100-91.) olvashatjátok.

 

70. Carlos Dunlap, DE (2015: nem szerepelt)

A Cincinnati egyik legnagyobb problémája legalább két-három szezon óta, hogy nincs igazán minőségi pass rush. Tavaly már jobbnak tűnt az egység, de elsősorban Carlos Dunlap és Geno Atkins kiváló teljesítményének köszönhetően. Ketten összesen több sacket gyűjtöttek ebben az évben, mint az összes többi játékostárs együttvéve, ami azért elgondolkodtató. Amióta Dunlap bekerült a Bengals kezdőjébe – történt mindez 2013-ban – mindössze egy mérkőzést hagyott ki. E mellett pedig évről évre jobban teljesít, ám az elmúlt szezonban ugrásszerű fejlődés ment végbe nála. Először lépte át a 10 sackes határt; 13.5 sackjével csapata legjobbja lett ebben a mutatóban, és futás elleni védekezésben is csapata egyik legjobbja volt.

 

69. LeSean McCoy, RB, (2015: 29. hely)

Philadelphiában remek éveket tudhatott maga mögött, az Eagles szurkolók pedig reménykedhettek abban, hogy majd idén Kelly harmadik évében még jobban fog pörögni az offense, így McCoynak még sikeresebb éve lesz, mint volt korábban. Ám az emberi kapcsolatok beleszóltak a dologba, mivel Kelly és Shady között nem volt felhőtlen a viszony, az Eagles inkább elcserélte Buffalóba, ahol viszont pont üresedés volt a poszton, így különösebben harcolnia sem kellett a kezdő pozícióért. Ráadásul egy run heavy offense-be került, ahol biztos volt benne, hogy tömni fogják őt a labdákkal. Minden jel tehát arra mutatott, hogy McCoynak remek szezonja lehet, ám az előzetes számításokat keresztülhúzták a sérülések. Az 1000 futott yard így is majdnem meglett és elkapásokban is sok értékes yardot hozott a Bills konyhájára.

 

68. T.J. Ward, S (2015: nem szerepelt)

Meglepő volt, hogy eddig nem került senki a listára a Denver ligaelit secondaryjéből, de jobban belegondolva igazából annyira jók voltak, hogy az lett volna meglepő, hogyha bármelyikük is korábban került volna a listára. Ward coverage-ben is jól teljesített (6 passzleütés volt a nevéhez köthető – ennél többet csak újonc évében mutatott be a Brownsban, akkor 10-et), mégis inkább a futás elleni védekezésének köszönhetően került a 100 legjobb közé.

T.J. Ward

67. Andrew Withworth, OT (2015: nem szerepelt)

Andy Daltont mindössze 32-szer vitték földre a szezon során, amiben nyilván nagy szerepe volt a baloldali tackle-nek. Futásblokkolásban a komplett Bengals támadófal jól teljesített egész évben, nem csoda, hogy Bernard és Hill is eredményes szezont zárt a futójátékot tekintve. Pass protectionben viszont nagyon kilógott felfelé Whitworth, azon négy játékos közé tartozott, akik nem engedtek egy darab sacket sem egész évben.

 

66. Earl Thomas, S (2015: 21. hely)

Thomas önmagához képest visszafogott szezonon van túl. Ebben természetes közrejátszott safety-párja, Kam Chancellor szerződésért való hisztije. Az ő hiányával nem csak a secondary, de Thomas játéka is gyengült. Világosan látszott a kontraszt Chancellor visszatérésével és egyre jobban javult fel Thomas is a szezon eleji gyengélkedést követően. A végére pedig csak összehozták Seattle-ben ismét a liga egyik legjobb passz elleni védekezését.

 

65. Marcus Peters, CB (2015: nem szerepelt)

Az év újonc védője értelemszerűen nem szerepelhetett a tavalyi listán, de hogy ennyire be fog robbanni, azt nem gondolták sokan. Peters összesen 8 interceptiont szerzett (holtversenyben ligaelső), amiből kettőt vissza is vitt TD-re. 34 passzleütésével pedig egyedüli ligaelsőként zárta a szezont. Mindehhez hozzátartozik, hogy rengetegszer is dobtak felé az ellenfél irányítói, így alkalomadtán sikerült rendesen megégnie, de összességében elégedettek lehetnek bemutatkozó évével a Chiefs háza táján. Az azóta távozó Sean Smith-szel kiváló párost alkottak, viszont az idei szezontól kezdve ő lesz a csapat legjobb cornere, így második évében nagy felelősség és nyomás kerül Petersre.

tempKC_vs_BAL_Gallery_074--nfl_mezz_1280_1024

 

64. Reshad Jones, S (2015: nem szerepelt)

A Miami secondaryjéből egyedül ő volt képes elfogadható teljesítményt nyújtani. Statisztikákat nézve minden mutatójában karriercsúcsot állított fel (106 tackle, 2 sack, 10 leütött passz, 5 interception, 2 picksix), ráadásul sokszor kellett elvégeznie azt a feladatot is, amit az agyonfizetett front7 teljesen képtelen volt: az ellenfél futásainak megállítását. A Dolphins idei legjobb védője volt, Vernonostul, Suh-stul, Wake-estül.

 

63. Gerald McCoy, DT (2015: 28. hely)

McCoy gyakorlatilag egyedül pusztít a Tampa védőfalának közepén komolyabb külső segítség nélkül. Még így is csapata sacklistájának élén végzett. A következő szezonban továbbfejlődhet Ayers és az újonc Spence érkezésével a pass rush, így nem csak McCoyra kell figyelnie az ellenfél támadófalának. A listán való hátracsúszásának oka elsősorban a futás elleni védekezésében keresendő, ha abban javulni tud jövőre, akkor simán visszakerülhet a tavalyi helyezésének környékére.

 

62. Demaryius Thomas, WR (2015: 20. hely)

Itt akár állhatna Emmanuel Sanders is. Az előző részben kifejtettem, hogy Thomasnak semmivel sem volt jobb szezonja elkapótársánál.  Az, hogy ennyivel megelőzi csapattársát inkább az első számú elkapónak járó tisztelet jele, mintsem teljesítményének honorálása.

 

61. NaVorro Bowman, LB (2015: nem szerepelt)

Akár az év visszatérője is lehetett volna, hogyha Adrian Peterson nem viszi csoportgyőzelemig a Vikingst. ACL-szakadásból visszatérve ugyanott folytatta, ahol sérülése előtt abbahagyta. A 49ers motorja volt, legtöbb tackle fűződik a nevéhez és csapata legjobbja volt a futás elleni védekezésben.

BowmanPK

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!