Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top 50 – VI. rész

A top25-be már csak legalább 5 listán való szerepléssel lehetett bekerülni és már ebben a részben is találkozhattok olyanokkal, akiket egyik-másik szerkesztő a liga legjobb 10 játékosa közé sorolt. A korábbi részek megtalálhatóak ITT (46-50), ITT (41-45), ITT (36-40), ITT (31-35) és ITT (26-30).

 

top50vi

 

51. Desmond Trufant, CB, Atlanta Falcons

50. Clay Matthews, OLB/ILB Green Bay Packers

49. Devin McCourty, S, New England Patriots

48. NaVorro Bowman, ILB, San Francsico 49ers

47. Carson Palmer, QB, Arizona Cardinals

46. Travis Frederick, C, Dallas Cowboys

45. Olivier Vernon, DE, New York Giants

44. Alex Mack, C, Atlanta Falcons

43. Mo Wilkerson, DE, New York Jets

42. Allen Robinson, WR, Jacksonville Jaguars

41. Terron Armstead, OT, New Orleans Saints

40. Zack Martin, G, Dallas Cowboys

39. Michael Bennett, DE, Seattle Seahawks

38. Ndamukong Suh, DT, Miami Dolphins

37. Greg Olsen, TE, Carolina Panthers

36. Geno Atkins, DT, Cincinnati Bengals

35. Drew Brees, QB, New Orleans Saints

34. Justin Houston, OLB, Kansas City Chiefs

33. Josh Norman, CB, Washington Redskins

32. Jamie Collins, LB, New England Patriots

31. Harrison Smith, S, Minnesota Vikings

30. Fletcher Cox, DE, Philadelphia Eagles

29. Kawann Short, DT, Carolina Panthers

28. Dez Bryant, WR, Dallas Cowboys

27. Anthony Barr, LB, Minnesota Vikings

26. Andrew Luck, QB, Indianapolis Colts

 

25. Patrick Peterson, CB, Arizona Cardinals

 

Peterson a liga egyik (ha nem a legjobb) shutdown cornere és habár idén a Cardinals secondary legnagyobb sztárja nem ő, hanem Tyrann Mathieu volt, azért szép csendben a 2014-es kissé szürkébb szezonja után, kis túlzással karrierje legjobb szezonját tudhatja a háta mögött. Kiváló coverage teljesítményét és azt, hogy mennyire nem mernek felé dobni az ellenfél irányítói, az alábbi statisztikai adat bizonyítja: 19.5 snapekként engedett elkapást coverage snapek (passzjáték) során, ami egészen hihetetlen, ezek mellett pedig 3 TD-t engedett egész évben. Ezeken kívül pedig mi sem bizonyítaná jobban remek szezonját, minthogy mindannyiunk listáján szerepel a neve, a legmagasabb helyezése a 20.

 

PetersonStoryMAINuse

 

24. Odell Beckham, WR, New York Giants

 

Beckham már újonc évében ámulatba ejtett mindenkit látványos elkapásaival, de idén minden fontos statisztikai mutatóban szintet tudott lépni. 1450 yardja az ötödik legjobb a ligában, 13 TD-je pedig holtversenyben a második legtöbb minden elkapót tekintve. Ráadásul megdöntötte Randy Moss rekordját az első két szezonban elkapott yardokat tekintve. Nem meglepő módon ő is mindenkinél szerepel, a listák közül legmagasabban elfoglalt pozíciója a 20.

 

23. DeAndre Hopkins, WR, Houston Texans

Hopkins talán még Beckhamhez képest is nagyobb szintet ugrott, gyakorlatilag egyetlen épkézláb elkapóként cipelte a hátán az egész houstoni támadógépezetet. 300 yarddal szerzett többet, mint a 2014-es szezonban és az előző szezonban több TD-t szerzett (11), mint az azt megelőző két év során (8). Mindezt úgy, hogy az irányítóhelyzet is szörnyű volt Houstonban, így Hopkinsnak talán nehezebb feladata is volt New York-i kollégájánál. A hat listából ötön szerepel és van olyan lista, ahol ugyan éppen csak, de befért a top10-be.

 

USATSI_8849393

 

22. Earl Thomas, S, Seattle Seahawks

Ha a liga legjobb safetyjeiről beszélünk, akkor Thomas kihagyhatatlan a felsorolásból. Csapata idei teljesítményét (és így az övét is) nagyban befolyásolta a szezon eleji Chancellor-saga, ám játszópajtása visszatérésével együtt Thomas All-Pro formája is visszatért Seattle-be. 5 interceptionnel és 9 leütött passzal rendelkezett a szezon végére. Összességében nálunk jelenleg Thomas a legjobb safety, értelemszerűen minden listán helyet kapott, de a 15. helynél senkinél nem került magasabbra.

 

21. Chris Harris, CB, Denver Broncos

A bajnok brutális védelmének egyik meghatározó tagja, aki a Sherman-Peterson-Revis elit trió árnyékában szépen lassan kinőtte magát a liga egyik legjobb cornerbackjévé. Harris coverage snapekként kevesebb, mint 1 yardot (0.88 yard/snap) enged. Ez egy teljes szezont tekintve is derék számadat, azonban ő ezt zsinórban negyedik éve hozza és amióta kezdő cornerként szerepel (2012 óta), rajta kívül ezt semelyik kollégája nem mondhatja el magáról. Megítélésén az sem változtat különösebben, hogy a liga legjobb elkapója, Antonio Brown ellen kissé megégett, de azt leszámítva valóban elit szezont tudhat a háta mögött. Öt listán foglal helyet, közülünk pedig van olyan, aki az egész liga 9. legjobb játékosának tartja Harrist.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!