Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top50 II. rész

A lista ezen részére egy-egy becsúszott szavazattal már nemigen lehetett kerülni. Az itt felsorolt játékosok már több szerkesztő listáján is szerepeltek. A támadófal mellett a defensive end poszt legjobbjai közül is láthatunk már játékosokat a top50 rangsorunk második részében.

 

top50ii

 

A felelevenítés kedvéért ITT olvashatjátok a lista végén szereplő játékosok kisebb értékelőjét, akik a következők:

 

51. Desmond Trufant, CB, Atlanta Falcons

50. Clay Matthews, OLB/ILB Green Bay Packers

49. Devin McCourty, S, New England Patriots

48. NaVorro Bowman, ILB, San Francsico 49ers

47. Carson Palmer, QB, Arizona Cardinals

46. Travis Frederick, C, Dallas Cowboys

 

45. Olivier Vernon, DE, New York Giants

 

Vernon igazán a tavalyi év második felében robbant be a köztudatba, köszönhetően 64 nyomásgyakorlásának, amely 9 sackben, 26 QB hitben és 29 siettetésben mutatkozott meg. A volt Miami játékos előtte is az átlagnál jobb edge rusherekhez tartozott, de valószínüleg az 50-es listánkra nem fért volna fel. Tavalyi kitünő teljesítményét tetőzi, hogy a 8. héttől kezdve nem csak irányítósiettetésben, de futás ellen is a liga egyik legjobbja volt, összesen 40 futásmegállítás főződik a nevéhez az idény második felében, amit még csak megközeliteni sem tudott más játékos. Az egyéni listákon a legjobb helyezése 24. volt

 

44. Alex Mack, C, Atlanta Falcons

 

Alex Mack az összesített listánk legjobb centere és mi sem bizonyítja jobban ennek a posztnak az alulértékeltségét, hogy így is csak a 44. tudott lenni. Mack tavalyi szezonja nem sikerült fényesre, melyet sérülések hátráltattak, de eddigi karrierjét tekintve kétség sem férhet helyéhez a listán. Mack sérülései előtt a liga legjobb futásblokkoló centere volt és ezt a teljesítményt éveken keresztül tudta fenntartani. Amikor utoljára együtt dolgozott Kyle Shanahannel összesen egy nyomásgyakorlást és egy siettetést engedélyezett a 300 snap alatt, amíg pályán volt. Egyéni listáinkon a legjobb helyezése 25. volt.

 

8364050_nfl-free-agency-alex-mack-heading-to-atlanta_719ef5f6_m

 

43. Muhammad Wilkerson, DE, New York Jets

 

Wilkerson helyéhez sem férhet kétség a listán, még akkor sem, ha ő sem a leghálásabb posztok egyikén játszik, ahol a jó teljesítmény nehezebben mutatkozik meg statisztikákban.  Az elmúlt négy évben háromszor is a liga legjobb öt 3-4-es defensie endje között volt a Jets játékosa, melynek jutalma ezúttal egy franchise tag lett. Futás ellen a liga legjobbjai közé tartozik, de 3-4-es endhez képest nyomásgyakorlásban is eredménnes. 2015-ben például 78-szor helyezett nyomást az ellenfél irányítójára, ami karrierje legjobbja. Folyamatos jó teljesítményét nem csak fenntartja, de minden évben képes javulni is. Wilkerson legjobb egyéni listás helye a 27., de két további listán is a 40-en belülre került.

 

42. Allen Robinson, WR, Jacksonville Jaguars

 

Allen Robinson helye azonban már elsőre kicsit meglepő lehet a listánkon, de a fiatal elkapó az egyik legtehetségesebb a ligában. Hírnevét elsősorban annak köszönheti, hogy az egyik legveszélyesebb fegyverré vált a ligában mély route-ok tekintetében. Nagy játékai alatt összesen 672 yardot gyűjtött össze, 47 targetből, melyek közül többet touchdownra is váltott. A 20 yardnál hosszabb route-okon egy másik receivert sem vett annyiszor célba irányítója, mint Robinsont és egy másik elkapó nem gyűjtött ennyi yardot. Mindez nem véletlenül történt. Robinson drop százaléka 20 yardnál hosszabb labdák esetében a liga legjobbjai közé tartozik, mindössze két elkapó ejtett el kevesebb labdát ilyen szituációban, mint ő, de mindketten fele annyi targetben részesültek. Amellett hogy egészen jó szezont produkált már újonc évében is, az egyik leggyorsabban fejlődő játékos címe is az ő nevéhez fűződik. A profootballfocus listáján ő a legtöbbet fejlődött WR az elmúlt két évet figyelembe véve. Egyéni listáink egyikén egyenesen a 15. legjobb helyig kapaszkodott fel.

 

41. Terron Armstead, OT, New Orleans Saints

 

Terron Armstead az egyik legalulértékeltebb játékos, nem csak az összes játékost nézve, de a tackle-öket külön vizsgálva is. A még mindig csak 24 éves játékos elképesztő fejlődést mutatott az elmúlt évek folyamán és szép lassan a liga egyik legjobb tackle-je lett fiatal kora ellenére is. Az elmúlt szezon folyamán összesen 20 siettetést engedélyezett (melyből egyet sem váltottak sackre), pedig a Saints többi támadófal játékosa nem segítette tevékenységét. Igazán figyelemre méltó teljesítményt azonban a futásblokkolásban mutatott, mögötte/mellette 5,8 yardos átlaggal száguldottak a Saints futói. Teljesítményének értékét tovább emeli, hogy 2015-ben egyetlen gyenge mérkőzése se volt, az egyik legkonzisztensebb teljesítményt nyújtotta a szezon folyamán. Egyéni listáinkon a a 28. a legjobb helyezése, de ahol felkerült a listára, mindenhol 40-en belül foglal helyet.

 

26_3922626

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!