Connect with us

Beharangozó

Kinek mennyire kemény? – NFC West

A mögöttünk álló szezonban nagyon gyorsan szétszakadt az NFC West. Az Arizona Cardinals villámrajtjával senki sem tudott lépést tartani, mindenkinek megvoltak a maga problémái. A Seattle beragadt a rajtnál elsősorban a Chancellor-saga miatt, a 49ers egész éve szörnyű volt, a Rams meg egyszerűen csak Rams volt. Ha a csoportokat tekintjük, ennek a négyesnek a legkeményebb, de nézzük részletesebben, mire is juthatnak a West tagjai.

 

Arizona Cardinals (strength of schedule: 0.531, T-7.)

 

Már az első héten egy igazán komoly fokmérő vár a Cardinalsra, ugyanis a Patriots látogat hozzájuk. Habár jelen állás szerint Brady nélkül lép pályára a Patriots, a hazaiak így is csak egy paraszthajszálnyival tudják felülmúlni Belichickéket. Ez a vékonyka győzelem persze bőven elég lesz ahhoz, hogy rendesen bedurrantsa a Cardinals évét. Két könnyebb győzelem után – a Tampa ellen otthon, majd Buffalóban – jön az első csoportrangadó a Rams ellen, ami önmagában nem jelentene akkora veszélyt, de mind tudjuk, hogy az idei évtől már Los Angelesben székelő csapat a csoportrangadókon a két nagyot is el tudja kapni. Hazai pályán mégis behúzza ezt a Cardinals, hogy aztán San Franciscóból is győzelemmel távozhassanak. A Jets elleni hazait még lendületből behúzzák, de a lendület elfogy a pihenő hét előtti két meccsre. A Seattle elleni első csoportmeccset elbukják hazai pályán, majd Charlotte-ban sem sikerül visszavágni a tavalyi csúfos NFC döntőbeli vereségért, így 6-2-vel zárják a szezon első részét.

arizonacardinalsschedule

 

A bye-t követően újult erővel vethetik bele magukat a küzdelmekbe, amik egyébként nem tűnnek megoldhatatlan feladatnak. A szezon végi két idegenbeli csoportrangadón (@Seattle, @Rams) kívül egyedül a minnesotai vendégjátékukban van benne a vereség veszélye, de ezt is behúzzák majd, ahogyan az Atlanta-Washington-Miami-New Orleans négyes tagjait is két vállra fektetik. A szezon végén visszavágnak a Seahawksnak a hetedik heti vereségért és a Ramset is megverik a szezonzárón, így 14-2-es mérleggel nyerik a csoportot.

Los Angeles Rams (strength of schedule: 0.551, 3.)

 

A megújulás piacot tekintve mindenképp nagy változásokat hozhat a Rams életébe. Kérdés, hogy a 7-9-es mérlegen is meglátszik-e majd a költözés pozitív hatása. Az első négy hetet követően nem fogunk erre a kérdésre választ kapni, hiszen bekezdenek rendesen. San Franciscóban győzelemmel kezdik az új szezont, hogy aztán hazai pályán kapjanak egy hatalmas verést a Seahawkstól és jól hazavágja a kezdeti lelkesedést. Ezt követően utazna Flordiába a Tampához, ahol éppenhogy, de szintén nem tudnak majd nyerni, majd rá egy hétre a Cardinalshoz látogatnak, ahol szintén vereséggel hagyhatják el a pályát. A szimpatikus edzők csatáját (Ryanék vs Fischer) a Rams nyeri, megszerezve idei első hazai győzelmüket. Sokáig azért nem maradnak vesztes tapasztalat nélkül, előbb Deadroitban kapnak ki, majd a hozzájuk hasonlóan gyenge szezonkezdetet produkáló Giantstől is vereséget szenvednek. 2-5-ös mérleggel jöhet a már várva-várt bye week.

losangelesramsschedule

 

A szezon második fele sem ígérkezik egy hatalmas diadalmenetnek a Rams részéről és nem is kezdődik túlzottan jól, hiszen a szünetet követően rögtön a Panthers látogat L.A.-be, nem nagyon kell ecsetelni, hogy ebből szintén vereség lesz. Ezt követően azonban megindulhat a szekér, mennek a Jetshez, fogadják a Miamit, majd előbb New Orleansba, aztán Foxborough-ba utaznak. Ebből a 4 meccsből a Patriots ellenit ugyan nem, de a másik hármat behúzzák, így már valós esély is lehet a Fischer-mérlegre. A Falcons ellen már elfogy a lendület és a Seattle-t sem sikerül megtréfálniuk a Century Link Fielden, de a 49ers elleni hazai győzelemmel szépen zárják a szezont, habár utolsó héten azért kikapnak a Cardinalstól. Ez a teljesítmény pedig 6-10-es mérlegre lesz elegendő.

 

San Francisco 49ers (strength of schedule: 0.555, 1.)

 

A zsarnok bukása után, fülét és farkát behúzva tette át székhelyét San Franciscóba, hogy aztán az ott soha nem látott mélységekből emelkedhessen fel és vezesse dicsőségre fiait. Maradjunk annyiban, hogy az ötlet és az elgondolás szép, a kivitelezés nem nagyon fogja ezt alátámasztani. Kellyék mentségére szóljon azért az, hogy a liga legnehezebb sorsolása jutott nekik. Első héten csoportrangadó a Rams ellen, amibe ugyan lelkesen, nagy lendülettel vetik magukat, ám ez sem lesz elég a Los Angeles futójátékával és védelmével szemben. Második héten Charlotte-ba, a harmadikon pedig Seattle-be utaznak a pofonért, hogy aztán otthon a Cowboystól és a Cardinalstól is vereséget szenvedjenek. A hatodik játékhéten azonban megszerzi Kelly első győzelmét a Buffalo ellen, ráadásul idegenben, hogy aztán még a pihenőhét előtt meglepetésre még a Tampát is elkapják, így 2-5-ös mutatóval mehetnek gondolkodni.

PQ2Er4I

 

Ha győzelmi sorozatban van egy csapat, annak ritkán jön jól a pihenés, így történik ez a 49ersszel is. A lendület megtörik és a New Orleans ezt ki is használja, hogy aztán két ismét viszonylag nagy verést kapjanak a következő két hétben, előbb Arizonában, majd a Patriotstól hazai pályán. Kétmeccses idegenbeli „túrájuk” nem sikerül jóra, Miamiban és Chicagoban is kikapnak, de otthon verik a Jetset és a szezonjukat addigra már elengedő Atlantát is elkapják idegenben. A szezont azonban két vereséggel zárják a Rams és a Seahawks ellen, így 4-12-es mérlegükkel viszonylag magas helyen választhatnak majd a jövő évi draftról.

 

Seattle Seahawks (strength of schedule: 0.543, T-5.)

 

A Seahawks sorsolásának az eleje elég barátságos és hiába jön korán, már az ötödik játékhéten a szünetük, a lendület egészen a 10. hétig is kitarthat akár. A Seattle első 8 meccse közül mindössze az Arizona elleni idegenbeli összecsapás lehet karcos, a többit azért illene behúzni, a 10. héten kezdődik az igazán komoly része az évnek a Patriots elleni vendégjáték alkalmával.

20140434-mmmain

 

Ezúttal nem egy utolsó másodperces herojátékon fog múlni Bradyék győzelme sőt, egy viszonylag nagy arányú vereséget (10 közte) szenved el a Seahawks. A Philly és Tampa nem okoz majd gondot Wilsonéknak, azonban a Carolinán viszont nem találnak majd fogást.  A Packerst verik idegenben és a Rams sem okoz meglepetést, így önbizalommal eltelve készülhetnek a 16. heti, csoportgyőzelemről döntő Cardinals elleni hazai meccsre, ahol viszont Palmerék visszavágnak az októberi vereségért és ezzel behúzzák a csoportot. A Seattle a szép lezárás érdekében azért még legyőzi a 49erst. Az így elért 13-3-as mérleg egyáltalán nem csalódás, egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy a főcsoport győztese is velük szerepel egy négyesben.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!