Connect with us

Hír

Sípolós labdákkal a labdavesztés ellen

Öt NFL csapat, a Cowboys, a Colts, a Ravens, a Buccaneers és a Redskins is használja azt az új fejlesztésű labdát, ami folyamatosan sípol, ha jól tartják. A spéci lasztit a másodosztályban játszó Northwood  Egyetem egyik edzője, Tom Creguer fejlesztette ki és hamarosan a San Diego Chargers is beruház rá.

 

peyton-green-e1401313125833-1

 

Egy ilyen “High and Tight” labda 150 dollárba kerül. Öt kulcs érzékelőpont van rajta, ha a futó jól tartja a labdát és mind az összes érzékelőpontra megfelelő nyomást fejt ki, akkor a labda sípoló hangot ad. Ha nem sípol, azt jelenti, hogy rosszul fogod a labdát. Creguer szerint a műszer 63%-ban csökkentette a csapata fumble-jeinek a számát. A Redskins futója, Matt Jones is jó véleménnyel van a műszerről, szerinte ha lett volna ilyenje a középiskolában, akkor tuti nem lett volna egyetlen elejtett labdája sem.

 

Ha tényleg beválik a sípolós labda, akkor biztos fogunk róla még hallani. De nem ez az első kísérlet a fumble-ök visszaszorítására. Emlékezhetünk, hogy pár éve Bill Belichick a sok labdát elhagyó Stevan Ridleyt egy labdával a kezében a partvonalra állította és tartotta ott egész meccs alatt. Vagy ott van John Fox még Denveres edzőként, aki (ahogy a fenti kép is mutatja) ocsmány, csúszós, zöld labdákkal próbálta Peyton Manninget edzeni fumble ellen.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!