Connect with us

Minden ami NFL

Legjobb- és legrosszabb szerződések – AFC North

Az utóbbi évek legvéresebb csoportját nézzük most meg sorozatunk folytatásaként. A korábbi részeket ITT (NFC East) és ITT (AFC East) olvashatjátok el.

 

Baltimore Ravens

 

Meglepő módon a Ravens tele van jó szerződésekkel, egyedül a legrosszabb irányítószerződésnek választott Flacco-kontraktus kiemelkedően rossz. Azt leszámítva viszont alig találni ilyet.

 

Legjobb szerződés: Eric Weddle, S, 4 év, 6,5 millió/év

 

Weddle a liga egyik legjobb safetyje és ehhez képest csak a 13. legmagasabb fizetést kapja. Igaz, már 31 éves, de ez a posztján annyira nem nagy hátrány. Igaz, az utóbbi éve nem volt jó, ahogy az egész Chargersé sem, de Elvis Dumervil is megtáltosodott. Rajta kívül még Steve Smith és Marshall Yanda szerződése kiemelkedően jó. Smith 4 milláért játszik, pedig messze a legjobb Ravens elkapó, Yanda pedig idén csak 4 millióval terheli a sapkát. Igaz, ő utána 9-10 millákat fog keresni, de olyan toronymagasan a legjobb guard a ligába, hogy ez szinte már alul fizetés.

 

NFL: Oakland Raiders at San Diego Chargers

 

Legrosszabb szerződés: Dennis Pitta, TE, 3 év, 6,2 millió/év

 

Pittát már rég ki kellett volna vágni. Mivel idén nem tették meg, ezért a jövő évi sapkából is el fog foglalni 4,4 millió dollárt. Soha nem volt instant kezdő, soha nem volt 1000 yardos vagy 10 TD-s szezonja, sőt, az utóbbi 3 évben összesen 7 meccsen lépett pályára, 290 yardért és 1 TD-ért. Semmi garancia nincs rá, hogy még pályára tud lépni huzamosabb ideig, hogy bírja-e a teste a gyűrődést és nem törik össze. Ráadásul a Ravens is ezt gondolhatja, hisz biztos ami biztos alapon leigazolták Ben Watsont is. Pitta eddig is kidobott pénz volt és jó eséllyel idén, de még jövőre is az lesz.

 

Cincinnati Bengals

 

Dalton szerződése is felkerült a listára, övé egyenesen a legjobb. Másrészt a Bengals is tele van okosan összerakott kontraktusokkal, nem véletlen, hogy a csapat (és a csoport is) ennyire domináns.

 

Legjobb szerződés: Vontaze Burfict, LB, 2 év, 4,2 millió/év

 

Burfict egy idióta állat, de a legjobb linebackerek között van a ligában. Bár a hülyeségeivel rendre a legrosszabbkor jön elő és még hozzá sérülékeny is, összességében még mindig megéri őt megtartani. Egyszerűen túl sok benne a potenciál: legutóbbi teljes idényében 171 tackle-t, 3 sacket, 6 leütött labdát és egy-egy INT-t, fumble-t jegyzet, miközben még mindig csak 25 éves. Ha nem őt, akkor Geno Atkinst választottam volna, aki bár a következő 3 évben 10 milliókat fog keresni, összességében top5-ös DT, azok pedig manapság ennek majd a dupláját is megkérhetik. Őt ráadásul még el is lehet különösebb gond nélkül küldeni, ha úgy van (harmadik jelölt Carlos Dunlap).

 

bur

 

Legrosszabb szerződés: AJ Green, WR, 4 év, 14,7 millió/év

 

Green szerződése is nagyon jól van összerakva, tulajdonképpen nincs rossz szerződés a csapatnál. Egyszerűen rossz belegondolni, hogy Green, aki egyébként rettentően produktív és jó játékos, a liga legjobban fizetett elkapója. Még a szerződés struktúrája rendben van, könnyen el is lehet küldeni, igazából a teljesítményével sincs baj, sok csapatnál egyenesen a legjobb szerződés lehetne. Mondjuk inkább azt, hogy a legkevésbé jó.

 

Cleveland Browns

 

Hát, ez nem a Browns szezonja lesz. A csapatban nem nagyon van tehetség, így pedig elég nehéz bármelyik szerződést is jónak ítélni.

 

Legjobb szerződés: Joe Thomas, OT, 3 év, 9,8 millió dollár

 

Thomas a liga egyik legjobb tackle-je, még mindig csak 31 éves és messze a legjobb Browns játékos. A szerződése is rendben van, a 9,8 millió kvalitásaihoz képest korrekt, viszont nincs már hátra garantált tartalom, így bármikor elküldhető. Igazából ez dobja meg az értékét, mert így korrekt cserealap lehet legkésőbb jövőre.

 

Legrosszabb szerződés: Robert Griffin III, QB, 2 év, 7,5 millió/év

 

Azzal nem lenne baj, hogy Griffin kezdőként 10+ milliót kereshetne a bónuszok miatt. Igazából csak azért tettem ide, mert az eddigi jelentések alapján körülbelül olyan, mint Tim Tebow: van néhány jó passza, de alapjában véve pocsék. Persze a szezonkezdetre lehet, hogy jó lesz, de félő, hogy ő is a Browns csalódást keltő irányítóinak a névsorát fogja gyarapítani.

 

Screen-Shot-2016-03-25-at-10.43.23-PM

 

Pittsburgh Steelers

 

A Steelers helyzete szerződésügyileg a legtisztább. Van egy nagyon jó betalált és egy nagyon mellé ment.

 

Legjobb szerződés: DeAngelo Williams, 1 év, 2,5 millió dollár

 

LeVeon Bell megint eltiltatta magát, mert nem jelent meg egy drogteszten. Ez négy meccs alaphangon, de ismerve a sérülékenységét, ez megint a veterán Williams éve lehet. Tavaly minden meccsen pályára lépett és 10 meccsen kezdett, 4,5-ös átlaggal futva 907 yardot és 11 TD-t futott, e mellé volt még 367 elkapott yardja is. Hatalmas szerencse, hogy egy ilyen játékos pótolhatja Bellt.

 

deangelo-clausen-peyton-prisco400

 

Legrosszabb szerződés: Lawrence Timmons, ILB, 1 év, 15 millió dollár

 

Timmons nem egy rossz játékos, de a 30 éves linebacker kezd úgy mozogni, mint tette azt Mayo vagy Tulloch – lassul. Nem mintha csúcsformában megérne 15 millió dollárt, de a folyamatos átalakítások miatt ez már csak így megy. Idén többet foglal a sapkából, mint NaVorro Bowman és Bobby Wagner együtt és a csapaton belül is csak Big Ben előzi meg.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!