Connect with us

Hír

Williams szezonjának annyi

Ian Williams, a San Francisco 49ers nose tackle-je hivatalosan is reserve/non football injury listára került, így a teljes 2016-os szezont kihagyja. Williams az elmúlt évben csapata mind a 16 mérkőzésén pályára lépett, ráadásul futás elleni védekezésben konstans kiválóan teljesített.

 

A szezont követően, márciusban egy öt éves szerződésben állapodott meg Williams és a csapat, de ezt végül egy évre csökkentette a 49ers, mivel a játékos nem ment át egy fizikai teszten. Ezzel önmagában nem lenne gond, hiszen adott volt a lehetőség, hogy akkor idén az előző szezonhoz hasonló játékkal rukkol majd elő és akkor jövő márciusban ugyanúgy aláírhatja a hosszú távú szerződését.

 

A reserve/NFI listára kerüléssel azonban ez a forgatókönyv meghiúsul, hiszen nem tud pályára lépni, így a „prove it” évében nem tud megharcolni a nagy szerződésért, a szezont követően pedig szabadon igazolható játékossá válik.

 

hi-res-92e3377d586bcc90daa6532332044395_crop_north

 

A 26 esztendős játékos bokáján az offseason során több sebészi beavatkozást is végrehajtottak és már az első műtéteket követően is valószínű volt, hogy Williams nem lesz a szezon elejére teljes mértékben bevethető.

 

Ám mégsem sérülése miatt került parkolópályára Williams, hanem elsősorban azért, hogy a 2015-ben már visszavonult offensive tackle, Anthony Davis ismét aktív játékosként foglalhasson helyet a San Francisco rosterén visszatérését követően.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!