Connect with us

Hír

A Dolphinstól kirúgott Jim Turnert a Texas A&M is felfüggesztette

Két évvel azután, hogy kivágták a Dolphinsból Jim Turnert, az O-line edzőjét, a Texas A&M egyetemi csapat is felfüggesztette állásában. A kéthetes, fizetés nélküli büntetést a TE-edzővel együtt kapta, mivel durván sértő szexista megnyilvánulásai voltak egy női szurkolóknak tartott eseményen.

 

 

Getty Images

Getty Images

 

Az edző, akinek többek között közösségi munkát is kell végeznie vezeklésül, erre az egy alkalomra sok nő számára bántó módon írta át a csapatindulót, és szexista megjegyzéseket tett nekik az alkalom folyamán. Futballtippjei között szerepelt, hogy “Nincs behatolás”, “Ne kerülj a hátadra”, és “Sose pucsíts”. Turner mellesleg fél éve van a csapatnál.

 

Mint ismeretes, nem ok nélkül vágták ki őt a Dolphinstól sem. A liga vizsgálata során kiderült, hogy Turner, Richie Incognito, John Jerry és Mike Pouncey 2014-ben és előtte terrorizálták csapattársukat, Jonathan Martint. Rutinszerűen használtak rasszista megjegyzéseket rá, és anyja, illetve lánytestvére irányában tettek vállalhatatlan kijelentéseket, például hogy megölik vagy megverik őket. A nyomozás során kiderült, hogy egy másik falembert és egy japán származású segédedzőt is terror alatt tartottak. Utóbbit Pearl Harborért való fizikai bosszúval fenyegették.

 

A bizonyítékokból kiderült, hogy Incognito büszke is volt a tetteire, és jó eséllyel az edzője, Jim Turner is biztatta. A liga emberei megtalálták a könyvet, melyben a falemberek az aznapi edzésen kapott jutalmaikat és büntetéseiket felírják – ide jegyezte fel Incognito a jutalmak alá, hogy “megtörtem Martint”. Az eset után Turnert kirúgták, Incognito és csapattársai pedig felfüggesztést kaptak, majd Pouncey kivételével elhagyták a csapatot. Az áldozat, Jonathan Martin is otthagyta a Dolphinst, eltöltött egy évet a 49ersnél, majd visszavonult.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!