Connect with us

Prémium cikkek

A Wilkerson szerződés is parádés

Mo Wilkerson és a New York Jets az utolsó pillanatokban egyezett meg egymással a szerződéshosszabbításról. A védő új szerződése 5 éves és 85 millió dollárt tartalmaz. Egyelőre nem tudni minden részletet (mikor mennyi a csak sérülés esetére járó garantált, mikor lépnek érvénybe stb.), de amit igen, az alapján nagyon rendben van a szerződés (mivel nincs meg minden adat, ezért nem raktam saját magam össze a kontraktust).

 

Mo

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

A Spotrac szerint így néz ki Wilkerson szerződése. Amiket pirossal “bekarikáztam”, azok a szerződés garantált részletei: 15 millió dollár aláírási bónusz 5 évre lebontva, illetve 7 és 14,75 millió dollár garantált alapfizetés. Tehát ez is egy orr-nehéz szerződés alacsony aláírási bónusszal, hasonlóan Von Milleréhez. Ez két okból nagyon, de nagyon jó.

 

Először is Wilkerson megkapja az összes teljesen garantált pénzét két év alatt. Ha két év után, azaz 2018 márciusa előtt kivágják, mindössze 9 millió halott pénz keletkezik utána és 11 millió szabadul fel (ha még márciusban is a csapatnál van, akkor a 2018-as alapfizetése garantálttá válik). Ez a tendencia pedig évről évre nő, tehát, bár nagyon sokat keres, ha nem teljesít, simán elköszönnek tőle.

 

Mivel a szerződés két év után könnyen felbontható, így a Jetsnek továbbra is lehetősége van dönteni Wilkerson és Sheldon Richardson között. Utóbbi újonc kontraktusa ugyanis pont két év után jár le, tehát a 2018-as szezon után a Jets dönthet: kivágja Wilkersont és a felszabaduló pénzből megtartja Richardsont, vagy egyszerűen elengedi utóbbit. Ez azért nagyon kellemes helyzet.

 

Másrészt pedig Wilkerson idei cap száma 15,7 millióról 10 millióra csökkent. Ez azt jelenti, hogy 5,7 millió dollárral több pénz maradt arra, hogy a csapat újraigazolja Ryan Fitzpatricket, ami jelenleg így 9 millió körül mozog. Ez persze még mindig messze van a Fitzpatrick által elfogadhatónak tartott 12 milliótól. Hogy Fitzpatrick maradhasson, a Jetsnek két lehetősége van:

 

1. Kötnek Fitzpatrick-kel egy olyan szerződést, mint tette azt a Patriots Revisszel. Mondjuk 1+1 év, 24 millió, amiből 12 millió garantált és 6 millió dollár az aláírási bónusz.

 

fitz

 

A 6 milliós aláírási pénz két részre oszlana, így Fitzpatrick beférne az idei sapkába. Jövőre persze már 15 milliót kóstálna a sapkában, de a Jets úgy is csak azért csinálta így, hogy 3 millió dollárt spóroljon 2016-ban. Ez a struktúra azért jó, mert ha Fitzpatrick jól játszik és a Jets rájátszásba kerül, akkor még mindig dönthet úgy a csapat, hogy megtartja és mondjuk a center Nick Mangoldot vágja ki.

 

2. A másik lehetséges opció egy egyéves 12 milliós szerződés, aminek van egy 2017-re átcsoportosított 3 milliós része. Ez nagyjából ugyanúgy néz ki, mint az előző, csak így nem kell Fitzpatricket külön kivágni. Simán lejár a szerződése és a csapat benyeli a maga veszteségét (persze az is megeshet, hogy Fitzpatrick kevesebb pénzért is hajlandó játszani, de erre nem sok az esély, ezért csak zárójelben jegyzem meg).

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!