About the author

Related Articles

 • renningan

  “A szerződése 25 millió dollár körül lesz, melynek egésze garantált, ebből pedig 17,1 milliós aláírási bónuszt fog megkapni legkésőbb márciusig.”

  Ez azt jelenti, hogy Bosának van 8 milliója, ami ugyan garantált, de nem egyből. Offset language esetében ez azt jelenti, hogy mondjuk a negyedik évére még maradna mondjuk 4 millió garantáltja, de ha a csapat kivágná csak úgy, akkor az elúszott neki (csere esetén nyilván megkapná egy másik csapattól).

  Tehát, ha van offset language, akkor a csapat spórolhat kicsit, ha nincs, akkor beszopta, mert bármi van, ki kell fizetni a teljes 25 millát. Jól értem?

 • György Márk Kis

  Jól. Ha megnézed pl. Hopkins szerződését, nála 4 évig 1-1 millió volt, és az 5. évre kap majd (jövőre) 8 millát. (Arányokat nézd, mert amúgy Hopkins első kör vége.)

  Bosa megkap 17-et, és a maradék az egyenletesen kifizetett aprópénz innentől. Ami vita tárgya lehet, az az, hogy nyilván a Chargers márciushoz minél közelebb akarná kifizetni a pénzt, Bosa pedig korábban akarja megkapni, mert így érzik fairnek. Teljesen elképzelhető, hogy offset szerződés lesz, de aláírás másnapján fizetett 17,1-gyel.

  A SD valójában nem érti, mi a probléma. Kb. soha nem adnak senkinek nem-offset szerződést, és amúgy meg ritkán választanak top10-ben, de még 15-ben is, nincsenek rászorulva. Bosa az 1/3 tudatában tárgyal, míg a SD annak tudatában, hogy senki mással nem tárgyalt még máshogy. (Ennek legjobb indikátora, hogy Bosa álláspontját “strange”-nek nevezték.)

  Bosának ebből nincs profilvesztése, nincs harag, viszont szakmailag mindkét félnek szar, hiszen Bosa keveset edz -> rosszabb lesz -> kevésbé érte meg érte az 1/3, mondjuk egy olyan ember helyett, aki egyből aláír.

 • Ipolyi-Keller Zsolt

  Akkor jól értem, hogy nem azzal van itt a gond, hogy mennyi az 5. éves pénze (amit elbukhat ha kivágják), hanem hogy a mostani 17,1-et mikor fizeti ki a SD Bosanak? Ezt a SD szeretné minél későbbre tolni (2017 március) Bosa meg minél előbb meg akarja kapni!? Ha így van akkor én se értem a dolgot. Hiszen azért ingyen ne dolgozzunk már. Ilyen értelemben igaza van Bosanak.
  De ha rosszul értelmeztem a dolgot és nem a 17,1 kifizetésének időpontja a kérdés, hanem hogy mennyi az 5. éves bonus, akkor meg az jó édes Anyukáját Bosanak. Ha olyan jó akkor nyilván megtartják az 5. évre, és a pénze is meg lesz.

 • György Márk Kis

  Itt inkább a 17,1-ről szól a történet.

 • Ipolyi-Keller Zsolt

  Most olvastam, hogy mind a kettő probléma. Szóval, hogy Bosa se a 17,1 2007-re tolásást se az offseat language-t nem akarja Bosa, a Chargers meg mind a kettőt akarja. Mondjuk ez alapján félúton megegyezhetnének. Chargers fizethetné a signing bonust most, Bosa meg benyelhetné, hogy az 5. éves díját bebukja, ha nem teljesít jól és nem hivják le az 5. évét.

 • György Márk Kis

  Nálam a legújabb (1 napos) infó szerint Bosa belemenne vagy az egyikbe, vagy a másikba, a Chargers viszont nem enged. Amúgy történelmileg ez a holdout a hosszában eddig lófaszka, a Chargersnél kétévente valaki ki szokott ülni 50 napra, Bosa még húsznál se tart :D Rivers és Tomlinson anno ugyanezt csinálták, igaz az még bőven a CBA előtt volt.

2017 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária