Connect with us

Prémium cikkek

Nem nagyon botrányosan rossz Fisher szerződése

Ahogy arról már Facebookon beszámoltunk, Eric Fisher, a Chiefs korábbi 1/1-es LT-je egy 4 éves, 48 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött. Így az elkövetkező 6 évben 63 milliót fog keresni, amiből 40 millió dollár garantált.  Ez amúgy baromi sok egy közel bust játékosnak, de ha jobban utánajárunk a szerződés részleteinek, kiderül, hogy Kansas Cityben is értik azért a dolgukat.

 

fisher 1

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

A fenti táblázatban látható Fisher eredeti szerződése. A pirossal jelölt tételek az újonc szerződésének garantált részei, a zölddel jelölt rész pedig a lehívott ötödik éves opció. Ez csak sérülés esetén lett volna garantált, így, ha a szezon után a csapat elküldi, akkor nem lett volna Fisher után halott pénz. Minden esetre kb. 15 millió dollár így vagy úgy, de garantáltról beszélhetünk. Az új szerződés után viszont a tackle szerződése így néz ki:

 

fisher2

 

Pontosabban, strukturálisan valahogy így nézhet ki, ugyanis a pontos összegek (elsősorban a nem garantált alapfizetések) még nem ismertek. Annyi viszont tény, hogy 28,5 millió dollárt kap kézhez márciusig. Ez azonban nem új összeg, mindössze a 2017-es bére (amit fent zölddel jelöltem) most már teljesen garantált lett, illetve kapott az én számításaim szerint 13 millió aláírási bónuszt. Ezért is jelöltem a fenti táblában a 2016-os aláírási pénzt sárgával, mert az már az új kalkulációba nem számít bele. Az első évet pedig azért nem bántottam, mert a csapatnak csak 1 millió dollárja van idén a sapka alatt, tehát azzal ők sem nagyon tudnának babrálni.

 

Tehát, Fisher 28,5 milliós garantált pénze a 2016-os alapfizetéséből (675 ezer) és bónuszaiból (2,7 millió), a 2017-es, garantáltá váló alapfizetéséből (11,9 millió) és 13 millió dollárnyi aláírási bónuszból jön ki (az aláírási bónuszt a szokásoknak megfelelően öt részre osztottam). Persze lehet, hogy nem kap csak 10 milliót aláírási pénzként a többit meg roster bónuszként, de ez a lényégen nem változtat. Illetve, mivel a szerződésben 40 millió a garantált tartalom, van még 11,5 millió, ami csak sérülés esetén jár.

 

Az ötlet jó, DE!

 

Mivel a csapat lehívta az 5. éves opciót, nyilvánvaló, hogy hosszabb távon terveznek a játékossal. Az a +13 millió garantált tulajdonképpen egy franchise tagként is felfogható, tehát a csapat nem szeretne megint egy Eric Berry ügyet. Ez ilyenformán okos dolog tőlük, csakhogy Fisher eddigi játéka alapján nagyon távol van a 10-12 milliós átlagkeresettől:

 

 

Fisher a lehetséges 46 meccsből 43-on a pályán volt, de megesett, hogy annyira borzalmasan játszott, hogy inkább áttették a jobboldalra. Újonc évében 47-szer engedett nyomást, mellette volt 4 false startja, két holdingja és 8,5 engedett sackje. Második évére javult valamit, tavaly pedig már “csak” 37 nyomást és 6,5 sacket engedett, nulla holdinggal, tehát kétség kívül fejlődik. Viszont távolról sem egy Tyron Smith vagy Terron Armstead, Joe Thomas féle mutató, ahogy a fizetéséből következtethetnénk.

 

CookBiOWcAAMumu

 

A Chiefsnél minden bizonnyal abban bíznak, hogy teljesen egészségesen végre tud egy normális szintet hozni. Viszont ennek a liga egyik legjobb safetyje, Eric Berry aligha örül. Ráadásul a liga egyik legjobb nose tackle-je, Dontari Poe sem lehet nagyon boldog, ugyanis jövőre neki is lejár a szerződése és jelenleg 2-4 millió körüli mozgástere van a csapatnak. Szinte kizárt, hogy mindkét játékosukat megtartsák, de az is necces, hogy az egyik beférjen. Ez pedig jelenleg elég nagy áldozatnak tűnik egy még mindig bust-szerű tackle-ért.

 

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!