Connect with us

Prémium cikkek

Mindenki nyert Mathieu szerződésével

Mint tudjuk, Tyrann Mathieu 5 évvel meghosszabbította a szerződését és a liga legjobban fizetett safetyje, vagy hetedik legjobban fizetett cornere lett, attól függ, honnan nézzük. Ráadásul meglepően gyorsan napvilágra kerültek a szerződés részletei és azon túl, hogy a játékos megkapta, amit akart, még a csapat is elég jól járt.

 

Elöljáróban annyit, hogy az eredeti szerződése szerint 2016-ban 1,5 milliót kellett volna kapni alapfizetésként, és további 170 ezer dollárt bónuszokkal. Azért jelöltem a bónuszokat zölddel, mert azokat a játékos már vélhetően megkapna, így nem játszana szerepet a konkrét szerződésben, mindössze a fizetési sapkában látszanak meg. Tehát Mathieu 2016-ban lemondott nagyjából fél millió dollárról hatvanmillióért cserébe: nem rossz üzlet. A szerződés pedig így néz ki:

 

Névtelen

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Az aláírási bónusz 15,5 millió, ezt rögtön kézhez is kapta. A 2016-os aláírási pénz azért  sárga és azért nem 3,1 millió, mert ahhoz hozzá megy a védő korábbi szerződésének 66 ezres aláírási bónusza. Ez a kis tétel szintén nem játszik szerepet a szerződésben, pusztán könyvelési gyakorlat. A 15,5 milliós aláírási bónuszon túl a safety alapfizetése 2016-ban és 2017-ben szintén teljesen garantált, ráadásul úgy, hogy akár meg is bukhat a fizikai felmérőkön. Vagyis a Cardinals kifizetett 21 millió dollárt előre úgy, hogy nem biztos, Mathieu játszani fog-e még.

 

Persze a csapatnál nem buta emberek dolgoznak. A védő 2018-as alapfizetése az új szezon első napján, az 5 milliós roster bónusza pedig az új szezon harmadik napján (valamikor márciusban) ugyan garantálttá válik, de csak akkor. Ha a Cardinals még az előtt elküldi, tök mindegy, hogy Mathieu sérült vagy sem, következmények nélkül kivághatják. Hasonló feltételek vonatkoznak a 2019-es évre is, akkor a 10,75 milliós fizetésből 8 millió válik garantálttá március elején. A 2020-as és 2021-es fizetésből egy cent sem garantált.

 

Továbbá a játékosnak 2017 és 2021 között lehetősége van további 250 ezer dollárokat keresni, amennyiben rendszeresen részt vész a csapat edzésein és meetingjein, valamint ösztönzőkkel további 1,25 milliót kaszálhat. Igaz, az ösztönzőt csak akkor kapja meg, ha az év védőjének választják, ami egyszer még oké a következő hat évben, de hogy minden szezonban Mathieu legyen a befutó, az szinte kizárt.

 

Összességében a Cardinals egy 2+4 éves szerződést kötött legsokoldalúbb játékosával. Ha megsérül vagy nem úgy teljesít, ahogy kellene, akkor a 2017-es szezon után 1,7 millió dollárt spórolva elküldhetik. Ha viszont hozza a formáját, akkor megéri a pénzét, hisz slot cornerként és safetyként is bevethető, de vélhetőleg LB poszton és a pálya szélén is megállná a helyét.

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!