Connect with us

Játékos Portré

Manny Ramirez – Egy rossz snap

Manny Ramirezzel véget ér a Visszavonult hetek sorozatunk. Sokaknak talán nem ismerős a neve, pedig ő volt az, aki feladta azt a bizonyos snappet, amellyel elkezdődött a Broncos világégése a Seahawks elleni Super Bowlon.

 

ramirez_manny-1040x572

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Ramirez kifejezetten tehetségesnek számított már fiatalkorától kezdve. A Rivals.com a középiskola után az ország hatodik legjobb centerének tartotta és elég sokan versenyeztek a kegyeiért. Ő végül a Texas Tech ajánlatát fogadta el, ahol 46 meccsen volt kezdő, valamint megdöntötte az iskolai fekve nyomás rekordját: 250 kilót nyomott ki. A draft előtt top5-ös guard prospectnek tartották, a Detroit Lions pedig ki is választotta 2007-ben a 4. körben.

 

Nem bírta a teste

 

Detroitban nagyon sokat reméltek Ramireztől, hisz két ötödik körös picket is adtak azért, hogy felmehessenek érte. Ennek ellenére az első két szezonjában mindössze öt alkalommal volt hadra fogható, és bár a 2013-as szezonban kibírt 13 meccset, szerződése utolsó évében sem tudott pályára lépni.

 

i

 

Ezután leigazolta a Denver Broncos, ahol folytatta a szenvedést, ám valami csoda folytán a későbbiekben sikerült egyben maradnia: 2012 és 2014 között csak egy meccset hagyott ki. Nem is játszott rosszul, folyamatosan kezdő volt és elmondhatta magáról, hogy tagja volt minden idők egyik legjobb támadósorának.

 

2015-ben visszatért Detroitba egy csere következtében, ahol egy év alatt majdnem annyit volt a pályán, mint az előtt négy évig. Hétszer kezdett, guard és center poszton volt bevethető és teljesítménye alapján ő volt a Lions legjobb falembere. Érdekes módon azonban nem hosszabbított vele a Detroit, így egy évre Chicagóba igazolt. Ott azonban mindössze az edzőtáborig bírta, a rengeteg sérülés és agyrázkódás után úgy döntött, hogy visszavonul.

 

Az a snap

 

Karrierje során Ramirez 83 meccsen lépett pályára az alapszakaszban, 65-ször kezdőként. Legjobb szezonját a 2013-as Denverben futotta, amikor is a rekordokat döntögető Peyton Manningnek adogatta fel a labdákat. Ő is és az egész offense szinte hibátlanul játszott, majd jött a Super Bowl és ez:

 

snap

 

Ramirez nem hallotta jól Peytont a hangzavarban, feladta a labdát, ami safetyhez vezetett mindössze 12 másodperccel a mérkőzés kezdete után. A Broncos pedig ezek után teljesen megzavarodott és egy fájdalmas 43-8-as vereségbe szaladtak bele. Manning senkit nem hibáztatott az eset után, de Ramirez vállalta a felelősséget az esetért. A Broncosnak azonban két év után sikerült felérni a csúcsra, immáron Ramirez nélkül.

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!