About the author

Related Articles

 • jardo

  Az egyébként nem jöhet szóba, mint anno Eli és Rivers esetében, hogy egyszerűen elcseréli valahová a Chargers Bosat?

  Mondjuk én inkább Bosa oldalán állok, mint nem, végül is én se akarnám, hogy pár év múlva minden hátulütő nélkül küldhessenek el akár a liga legszarabb csapatába.

 • HullaD

  Értem én a offset language hátrányait, de valamiért nekem az jutott erről eszembe, hogy ennyire nem bízik a képességeibe Bosa, hogy fél egy trade miatt?

 • chester

  Hát de ha jól játszol, márpedig ez egy 1/3-as játékostól elvárható lenne az őt draftoló csapat részéről, akkor nem fognak elcserélni téged sehova. :D

 • loveidavid530 .

  De egy sérülés mindig benne lehet!

 • jardo

  Nem úgy értem, hogy utólag miért nem cserélik el (ha mondjuk mégsem válik be vagy valami hasonló), hanem már most, előre, mint anno Manninget, aki jó előre kijelentette, hogy nem hajlandó San Diegoban játszani.

 • Az a hatarido lejart, a jogait mar nem cserelhetik el. Ha alair, utana lehet de mar egyik csapatnak sincs penze a rookie poolban

 • szemhokinsz

  Anélkül ,hogy megbántanám a Chargersnek szurkolókat (már ha van ilyen), de nagyon már nincs hova lejjebb kerülni ,mert bár nem a legrosszabb a San Diego ,de talán az egyik legszíntelenebb ,persze szerintem

 • chester

  A pénzét ígyis-úgyis megkapná, ha elcserélik, ha nem, ha sérült, ha egészséges, már ha aláír, erről írt renningan is.

 • chester

  Mert már nem cserélhetik el, az augusztus 7-én vagy mikor lejárt.

 • jardo

  Ja, értem, ezt a határidőt nem tudtam. Szívás nekik. :D

 • chester

  Nekem ennyi véleményem van az egészről:

 • loveidavid530 .

  Ezt már csak arra a kommentedre írtam, amiben azt írtad, hogy ha jól játszik nem cserélik el. Úgy értettem, hogy ha lesérül 3. évben és visszaesik teljesítménye a következő szezonra, akkor biztos el akarják majd cserélni.

 • chester

  De ez nem függ össze azzal, hogy azért nem ír alá, hogy nehogy valami ótvar csapathoz küldjék egy trade keretén belül. :)

 • Olyan opció nincs, hogy leszarom? :D
  Amúgy kíváncsi vagyok Bosára, szal egyezzenek meg.

 • renningan

  Jaja, ez a para szerintem is ebben. Ha dull magabiztos lenne, akkor nem fosna attól, hogy eltrade-elik vagy kivágnák.

 • és ez fordítva is igaz :) ha a Chargers bízik abban a játékosban, aki szerintük a legjobb volt az idei drafton, akkor nem baszakodnának itt a kb 1 milliós (?) offssettel.

 • Ipolyi-Keller Zsolt

  “és ez fordítva is igaz :) ha a Chargers bízik abban a játékosban, aki szerintük a legjobb volt az idei drafton, akkor nem baszakodnának itt a kb 1 milliós (?) offssettel.” – katonadani

  Nah itt jön be az elvi kérdés… Csak azért mondjon le arról az 1 millióról mert neki annyi van? Akkor Bosa miért nem vállalja be, hogy bivaly jó vagyok megmutatom nekik, hogy én vagyok a legkirályabb DE. Nyilván a legjobbnak TŰNŐ játékost draftolták, de benne van, hogy már az első évben besül. Példát most nem tudok mondani, de biztos volt olyan 1/1-5. darft pick akiről már az első évben kiderült, hogy nem tud az NFL szintjére emelkedni, vagy félrecsúszik az élete (Menziel).

  Szerintem ez egy teljesen jogos kommunikácó a Chargers részéről, hogy elmegyek a legtovább, de nem teljesen, mert a másik fél is bizonyítson a következő évek során, hogy megéri a pénzét. És itt nem arról van szó, hogy 50 %-ot fizet most és majd a másik felét a végén… itt azért elég kicsi a töredék rész… Ennyiért tessék megdolgoznia Bosanak is.

 • malkav

  Azért itt még mindig Bosa álláspontja az érhetőbb. Ha ő úgy gondolja ő a legjobb DE és mondjuk sackrecorder akar lenni, erre tette fel az életét, nyílván nem előnyös ha három év után olyan csapatba kerül hiphop ahol nincsenek meg a csapattársak arra hogy ez meglegyen és a karrierje 1/3-át már lehúzta. Szerintem itt Bosa motivációja jó mert nem a pénzen megy igazából a hiszti. És a Chargersnek nem ez az első balhéja a játékosokkal… Weddle, vagy Rivers szerződésével is voltak gondok.
  Itt azért a jatékosnak még mindig több vesztenivalója van, sérülések CTE blabla …
  A Chargers nem veszíti el a csapatát ha azt a pár millát ki kell fizetnie.
  Az meg hogy tűnő az nem csak a játékosokon múlik, ha félnek attól hogy egy játékos nem válik be akkor cseréljék el a picket…
  Vagy szerezzenek olyan scoutokat akik jobbak.
  A roookie szerződés nem azért kapod mert jól játszol az nfl-ben hanem azért mert neked kiemelkedő a potenciálod arra jó játékos legyél…

  Ennyi erővel mondhatnád azt is hogy a munkaválalók se kapjanak fizetést a próbaidő alatt hiszen akkor még nincs semmi hasznuk, csak betanulnak…

 • pritek

  A szerződés csak akkor előnytelen ha szar lesz. Ha szar vagy ne akarj pénzt. Főleg ne verd a nyálad érte. Először bizonyítsa be hogy ő a fasza gyerek aztán menjen a faszba a Chargerstől és intsen be nekik minden szezonban. Ez a szerződésesdi huzavona okádék ami állandóan megy. Nem arra gondolok, hogy 500 000 dollárral többért csapatot vált és mekkora köcsög, mert azt ha középárfolyamon beszorzod rögtön olyan pénz amiért egy csövest is lepippantanék, de ezek a biztosítsuk be magunkat, hogy ha szar, hugy fostaliga teljesítményt nyújtok sztorik már kurva unalmasak. Takarodjon edzésre (a munkahelyére), vagy menjen vissza trágyát lapátolni a faszba.

 • Ipolyi-Keller Zsolt

  Ha ennyire jó akkor minek akarnának tovább adni rajta? Amúgy azt nem tudom, hogy lehet-e vagy volt-e rá precedens, hogy a rookie szerződés lejárta előtt új szerződéssel kínálnak meg egy újoncot, mondjuk a 3. éve végén kitolva nyilván a szerződés lejáratát és módosítva a fizetésén?

  Amúgy meg a semmire minek kell előre mindent kifizetni? Az utolsó hasonlatodat figyelembe véve a munkavállalókat sem fizetik ki előre és biztosítottan 5 évre. Hanem havonta és ha nem megfelelő a teljesítménye akkor felmondanak nekik..

 • malkav

  Pont ez a lényeg, hogy még nincs munkahelye… Ha ezt így fogod fel hogy bebiztosítja magát ha fos lesz, akkor nincs miről beszélni, csak akkor ne avatkozzunk bele a piaci feltételekbe azzal, hogy csak egy csapat köthet vele szerződést, akkor hagyjuk a picsába az egészet, és nézzük meg hogy melyik az a csapat amelyik hajlandó ilyen feltételek mellett is játszatni a srácot és biztos lesz olyan csapat aki ezen nem szarozik.

 • malkav

  de neked sem kell aláírnod biztosan 5 évre bármikor elmehetsz egy másik céghez, ha jó vagy akkor sem kell ottmaradnod ugyanazért a pénzért 5 évig.

 • Matyika29

  Már hogyne cserélnék el csak úgy?
  Pats fanként láttam hasonlót…Chandler Jones. Nem azért cseréltük el mert szar,hanem mert jövőre nem tudnánk kfizetni ami járna (neki vagy kérhetne).Neki mákja van,mert 1 bajnokesélyes csapatba mehet…de ha pl a 49ers vitte volna már nem vigyorogna így!!
  Én megértem Bosát!

 • Walter Mitty

  Ez Diósgyőr, ugye?! ;)

 • pritek

  Amennyire én látom, ezeknek a játékosoknak a segge is ki van nyalva és olyan pénzeket kapnak, amit halandó ember kb soha nem tud megkeresni és ehhez semmi mást nem kell csinálni, mint azt amit szeretnek. Ebbe azért csak bele kellene férnie annak, hogy elmegy edzésre. Persze persze elvi kérdés, meg nem erről szól…de ha enyém lenne egy csapat és vér gazdag lennék, biztos úgy gondolkodnék, hogy nehogy már egy mezítlábas parasztgyerek fújja a passzát szelet, akinek úgy készülök kifizetni egy szekérderéknyi lóvét, hogy még a büdös életben nem tett értem semmit.
  Egyébként meg szerény véleményem szerint ezt az egészet az NFL-nek, meg az NFLPA-nak (ha ezzel is ők foglalkoznak) le kéne zárnia azzal, hogy van egy féle újonc szerződés, aztán kezicsókolom.

 • malkav

  Pontosan nem erről szól, de azt is meg kell érteni, hogy már maga a hype ami ezt a srácot övezi bevételt jelent, biztos vagyok benne hogy nem egy-két ember már vett volna Bosa mezt meg miatta már bérletet is …. És ő is letett már valamit az asztalra, mert engem például csak úgy nem dobnának meg szerződéssel na kipróbáljuk hátha, pedig én olcsón adnám magam :D
  Ha kőgazdag lennél és lenne csapatod, felvennél vkit aki ezzel foglalkozik dőlne a lé anélkül is hogy ilyeneken idegelj.
  A szurkolók is megveszik a bérletet úgy hogy egy büdös snapet nem láttak tőle. Persze elképzelhetetlen az a pénz amit ők keresnek, de mégiscsak magyarországon is róla beszélünk, ezt kell megfizetni.
  Jelenleg arról van szó hogy a Chargers kérhet-e a játékosától olyan szerződésmodosításokat amiket más csapat nem kér. Én úgy látom itt a Bolts akar eltérni a normáktól és nem Bosa akar más dolgokat, mint amit a többi játékos.
  Azt írtad az elején, hogy a szerződés akkor előnytelen ha szar lesz Bosa, De mi van akkor ha kurva jó rookie szezont tól? 30 sack év védője tököm tudja, mit ért el vele új szerződést nem kap lehet ezzel sem jutnak be a rájátszásba, akkor senki nem mondja neki, hogy fiam amit kifizetünk 4 évre azt letudtad egy év alatt, akkor jövőre kapsz új megadealt.

 • AwesomeOne

  Pontosan. Én is ezt olvasom sokaknál, “hogyha annyira jó, akkor nem cserélik el”. Ez még mindig az NFL, ahol a játékosokat úgy adják – veszik mint a cukrot. Lehet, hogy pont azért akarja elvinni egy vastagpénztárcájú, ámde gyenge csapat mert annyira atom. A csapatot meggyőzik a pick-ek és onnantól nincs mese, menni kell. Lehet hogy sokat akasztana, de most sem a pénzen megy a vita, hanem inkább az elvi dolgokon. Ergo Bosa-t jobban érdekli, hogy egy neki is megfelelő csapathoz kerüljön, mint a pénz (legalábbis most úgy tűnik). Vagy egy jobb pick-ért elcserélik, ha pótolni kell Rivers-t (bár ez több sebből is vérzik :D ).

 • pritek

  Szerintem ha valaki kurva jó, akkor az a jutalma, hogy még
  bőven az újonc szerződésének a lejárta előtt adnak neki egy masszív szerződést,
  hogy magukhoz kössék. Ott megkapja a giga aláírási pénzt és jöhet a párduc,
  yacht, magánrepülő. Erre azért van példa bőven. Senki nem akarja, hogy a sztár
  játékosa elégedetlen legyen. Azt meg főleg nem, hogy évi 30 sack kisétáljon az
  ajtón 4 év múlva amikor jönnek a legjobb szezonjai.

  És itt egyébként arról beszélünk harmadik választottként,
  hogy a végtelen mennyiségű lóvé után, kap elképzelhetetlen mennyiségűt.

  Illetve persze, letett valamit az asztalra nyilván. Engem
  nem hívott senki az idei draftra, ő meg harmadik lett. Ez nem véletlen,
  ugyanakkor nem ő lenne az első játékos aki egyetemi sztár volt és az NFLben egy
  kuka hulladék. Nem mondom, hogy az lesz, de egy büdös darab edzésre nem ment
  még le, nemhogy bebizonyította volna, hogy van helye a pályán. Nekem pedig ez
  nagyon nem jó dolgokat sugall a munkamoráljáról, meg az egész sporthoz való
  hozzáállásáról. Biztos valamilyen szinten igaza van, de ez nemkem baromira nem szimpatikus. Ugyanakkor ezt ő valószínűleg ha tudná is leszarná :)

 • azt tegyük hozzá, hogy Bosa volt már Chargers-edzésen a training camp előtt. És maga Mike McCoy főedző mondta h tudja h Bosa kidolgozza a seggét is amíg folynak a tárgyalások. Szóval nem otthon ül a tv előtt és popcornt zabálva várja a pénzét

 • Matyika29

  Nem vérzik ez…Bosa 3 év alatt befut,a nagy szerződés előtt áll így könnyebben megszabadulhatnak tőle. Ő meg lehet nem akar ettől függni…
  Sztem Te látod úgy,mint Bosa.. :D

2017 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária