Connect with us

Beharangozó

Az előszezon sztárjai – Preseason Week 3, csütörtök

Egy újabb hét telt el, ami annyit tesz, hogy végre ismét lesz értelme virrasztani! A héten csütörtöktől vasárnapig lesznek elosztva a találkozók, hol nagyobb, hol kisebb arányban. Ahogy azt már megszokhattátok, mindig egy adott témát vizsgálva mutattuk be a találkozókat, ez most sem lesz másképp. Ezúttal az eddigi két fordulóban berobbant játékosokat fogjuk kiemelni a találkozókon. Csütörtökön csak két meccset rendeznek, viszont néznivalóban aligha lesz hiány.

 

181594268.0

 

Atlanta Falcons@Miami Dolphins

Magyar idő szerint 02:00

 

A Falcons eddig veretlen az előszezonban, de a Detroit Lions óta tudjuk, hogy ez semmit sem jelent, de számunkra sem ez az érdekes most. Sokkal inkább Devin Fuller, a 7. körös újonc elkapó, aki eddig szépen termel Ryanék számára. Az első felkészülési meccsen csak egy elkapása volt 17 yardért, a Browns ellen azonban már a hatpontos is összejött, valamint 49 yard 4 elkapásból. Nem meglepő, hogy elkapó tűnik ki, hiszen Julio Joneson kívül nincs komoly név a rosteren, Sanu is inkább az átlagalatti kategória. Ennek tudatában ott van még a 4. profi szezonjába lépő Aldrick Robinson is, aki a Redskins ellen 118 yardot pakolt fel 3 elkapásból, a Browns ellen 1/14 volt a mérlege. További jó teljesítménnyel a kezdőcsapat sem elérhetetlen számukra.

 

A Dolphins eddig egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkezik az idei felkészülési időszakban, mindkettőt idegenben, így végre kipróbálhatják a Hard Rock Stadium (még mindig imádom :D) nevet élesben is. Ryan Tannehilltől óriási fejlődés várható el az új vezetőedzője, Adam Gase munkája miatt, aminek a Cowboys elleni vereség alkalmával már látszódtak jelek: 12/20, 162 yard, 2 TD, 0 INT, valamint két futásból 16 yard. Ennek a legnagyobb haszonélvezője Kenny Stills volt, ő kapta el mindkét TD-t, de kell is neki a jó teljesítmény. Egyrészt jövőre lejár a szerződése, másrészt erős a konkurencia elkapó fronton a rosteren. A támadósornál maradva érdemes még megemlíteni a running back Isiah Pead nevét, aki 7 yardot átlagolt futásonként az eddigi két találkozón, a kérdéses futószekciót figyelembe véve ez impozáns adat a negyedik szezonját megkezdő játékosnak.

 

***

 

Dallas Cowboys@Seattle Seahawks

Magyar idő szerint 04:00

 

Sajnálatos módon az érdekesebb összecsapást hajnali 4 órára tették az USA-ban magyar idő szerint, így max a legelvakultabb szurkolók fognak rá felkelni, vagy ébren maradni. Pedig lehetne miért, hiszen nem hogy a Cowboys, de az egész preseason legnagyobb sztárja is pályára lép. Dak Prescott berúgta az ajtót a profi ligába, hiába csak előszezon találkozókról beszélünk. Dallasban letettek arról, hogy csereirányítót keressenek Romo mögé, sőt. Egyes fórumokon már ott tartanak, hogy mikor lehet már kezdő Romo helyén, akinek ugye még a 2019-es szezonra is élő szerződése van a Cowboysszal. 156,4-es passer ratinget átlagolt a két meccsén (ugyebár 158,3 a tökéletes passer rating), egészen elképesztő, erre a linkre kattintva megtekinthető a Dolphins elleni teljesítménye. Sokat számítanak a játékában a megfelelő playhívások is, ez kétségtelen, de nem szabad elvenni Prescott érdemeit. Na meg Dez Bryantét sem, aki mindössze 4 elkapásból lehúzott 2 TD-t és 74 yardot, a Cowboys pechére az agyrázkódása nem jött jókor, a Seahawks ellen nem lép pályára. A védelemből az újonc Shaneil Jenkins defensive end emelhető ki, aki a két eltiltott pass rusher helyét kénytelen átvenni a kezdőben, két sack és egy kierőszakolt fumble írható a neve mellé.

 

Seattle is egy újonc irányítótól hangos, még ha nem is annyira mint Dallas. Trevone Boykin draftolatlan játékosként került a Seahakwshoz, érdemes lenne például a Brownsnak is játékosfigyelőket alkalmaznia kóklerek helyett. Egész sok lehetőséget kapott, amiken nem volt rossz, 1-1 TD és INT fűződik a nevéhez 315 passzolt yard mellé, ami 75,9-es passer ratinggel bír. Seattle-ben továbbra is bizonytalan a futóhelyzet, a két legesélyesebb játékostól (Rawls, Prosise) egyelőre egy snapet sem láttunk, ellenben feltűnt a színen a draftolatlan újonc Troymaine Pope, aki a Vikings ellen találkozón 10 futásból 86 yardot és egy TD-t szerzett. Rawls óta tudjuk, hogy attól még, hogy valaki undrafted, még simán lehet kezdő, főleg Seattle-ben, egy ilyen teljesítmény elég lehet ahhoz, hogy helyet kapjon az 53-as keretben. Ahogy Christine Michael is, akire a tavalyi helyzete után csak legyinteni tudtak, most azonban bizonyítja tehetségét. 17 futásból 99 yardot termelt a két találkozón, megnehezítve Pete Carrollék dolgát a keretszűkítéseknél. A legérdekesebb játékos azonban a szintén újonc Tanner McEvoy, aki 4 elkapásból 85 yardot és egy TD-t szerzett a két találkozón. Mondhatnánk, mi ebben az érdekes egy elkapótól? Nos az, hogy McEvoy safety, akit elkapóként küldtek fel a pályára.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!