Connect with us

Összefoglaló

Mit tanultunk az első héten #1

Lement az első preseason hét, mi pedig sokkal okosabbak lettünk. Össze is szedtük, mit tanultunk:

 

Washington Redskins@Atlanta Falcons 17-23

 

Kirk Cousins jól mozgott, bár nem vállalta túl magát, az 5/5 azért jobban néz ki, mint Matt Ryan 0/4-e. A mérkőzés legjobb irányítója egyébként Matt Schaub volt, csak úgy szálltak a bombái, úgy játszott, mint fénykorában a Texansban. A Falcons kis szerencsével egy nagyon jó backupot talált magának.

 

usatsi_9448805

 

Atlantában továbbá örülhetnek Deion Jonesnak és De’Vondre Campbellnek, mindkét újonc LB elég jól játszott. A Redskinsnél a defensive end Chris Baker érdemel külön említést, ott folytatja, ahol a tavalyi hat sackes és három kiharcolt fumble-ös szezon után abbahagyta. Ugyanakkor a Redskins futás elleni védelme nem volt valami acélos.

 

Tampa Bay Buccaneers@Philadelphia Eagles 9-17

 

Jameis Winston pazar formában van, a Bucs irányítójának neve mellé 7/9, 148 yard és egy TD került. Jó játékot mutatott, nagyon úgy fest, hogy igaza volt a csapatnak, amikor őt választották Mariota helyett. Továbbá a kezdő védelem is jól muzsikált, a frissen igazolt Robert Ayers is beválni látszik. Viszont Roberto Aguayo nem úgy mutatkozott be, ahogy illett volna a kihagyott extra pontjával.

 

Az Eaglesnél Bradford semmit nem mutatott, Wentz pedig a statisztikái ellenére korrektül játszott, kár, hogy megsérült. A Jim Schwartz féle védelem viszont jónak tűnt Fletcher Cox-szal az élen, tényleg jó lehet az egység. Viszont a támadófal probléma lehet, nincs mélység, ha Lane Johnsont eltiltják, azt csúnyán megérzi majd Bradford.

 

Carolina Panthers@Baltimore Ravens 19-22

 

Josh Norman távozásával nagy kérdés lett a cornerback poszt, és bár az újoncok, James Bradberry és Daryl Worley még nyilván hibázgatnak, nagyon ígéretesen játszottak. Newton laza volt, egy minimumot hozott, viszont a csere Derek Anderson megint bebizonyította, hogy lehet rá csereként számítani.

 

Érdekes módon Ryan Mallett is úgy játszott, mint egy vállalható csere. 11/15-ös, 91 yardos, 1-1 TD-INT-je elég korrekt. Joe Flacco természetesen nem játszott, viszont Tarrence West 2 TD-t is szerzett, még ha a yardokat nem is nagyon termelte. West kellemes meglepetés lehet idén.

New Orleans Sains@New England Patriots 22-34

Jimmy Garoppolo elég gyengén kezdett, pontosabban a támadófal előtte, de a 11/18, 168 yard nem rossz, és két pontszerző akciót is vezetett. Nem hiszem, hogy sokkal többet látunk tőle, Bill Belichick jó eséllyel minden komolyabb játékot a szezonra tartogat. Martellus Bennett is játékban volt kicsit, Jamie Collins pedig szerzett egy pick sixet, a védelem pedig négy fumble-t. Összességében nagyon egyben van fejben az egész banda, a kezdőktől a cseréken át.

 

635971879008320586-USP-NFL-PRESEASON-GREEN-BAY-PACKERS-AT-NEW-ENGLAN-75121494

 

A Saintsnél Brees nem csinált semmit, de a cseréi sem. Jó lenne minél előbb megegyezni vele, mert nélküle sehol nem lesz a csapat. Mark Ingram szerzett viszont két TD-t, neki jó éve lehet, viszont az, akit tényleg fogyelni kell, az az újonc Michael Thomas, aki remekül játszott és négy elkapásból 67 yardot termelt.

Jacksonville Jaguars@New York Jets 13-17

 

A Jaguarsál is bizakodhatnak, Bortles nagyon éles volt, Allen Robinson pedig jövőre All Pro lehet. Ivory és Yeldon ugyannyi yardot futottak, eredményesen is, a fantasy tulajok bánatára jó eséllyel a szezon közben is felezni fognak. Ráadásul a védelem is kezd összeállni, még ha a kezdők statisztikailag nem is varázsoltak.

 

A Jetsnél Fitzpatrick éles volt, jól játszott, Geno viszont középszer. Az első körös Darron Lee nem volt rossz, bár kérdés, hogy találnak-e neki helyet a kezdő csapatban. Ellenben Dee Milliner, a korábbi első körös corner elég gyatrán játszott, még ha Allen Robinson is volt az ellenfél.

 

Denver Broncos@Chicago Bears 22-0

 

A Broncos védelem megint hasítani fog, 7 sacket értek el, abból többet a kezdő védelem tagjai. Mark Sanchez is jó volt, az egy felpattanó interception leszámítva, ő tűnik befutónak a kezdő pozícióra.

 

A Bearsnél semmi külön pozitívum nincs, a legnagyobb gond, a támadófal pedig továbbra is él és virul, így pedig nagyon nehéz lesz. A frissen igazolt Jerrell Freeman legalább interceptionnel mutatkozott be.

Miami Dolphins@New York Giants 27-10

 

Ryan Tannehill gyenge volt, pedig vártam volna tőle pár szép játékot. A Dolphins támadófal szintén rossz volt, főleg a left guard poszt, elég érthetetlen, hogy Laremy Tunsil nem került még be a kezdőbe, annak ellenére is, hogy Adam Gase szerint még sokat kell fejlődnie. Az újoncok viszont jók voltak, különösen Jakeem Grant a maga 68 elkapott yardjával.

 

-504a6d3d4b91568f

 

A Giantsnél Eli Manning nem játszott, helyette Ryan Nassib volt és teljesítménye alapján imádkozhatnak New York kékebbik felén, nehogy megsérüljön Manning. 7/15, 75 yard és két INT – pocsék. Viszont a második körös Sterling Shepard bemutatott egy pazar elkapást, Cruz meg még mindig nem látott pályát.

 

Detroit Lions@Pittsburgh Steelers 30-17

 

A Lions támadófala még mindig nagyon homály, a 38 éves James Harrison rendre szétalázta az idei elsőkörös Taylor Deckert, Riley Reiff viszont jó volt a jobboldalon. Marvin Jones jó igazolásnak tűnik, ahogy Aquan Boldin is, ha Staffordnak kicsivel több ideje lesz, pöpec lehet az offense. Illetve Zach Zennernek is lehet szurkolni, egyelőre ő tűnik a legjobb power backnek a csapatban. Dan Orlovsky elég gyengén játszott, az újonc Jake Rudockban sokkal több a potenciál.

 

A Steelersnél a nagy hype nem tett jót Sammie Coatesnak: 3 elkapásból 18 yardra volt képes, ami közben volt két fumble-je, amiből egyet el is veszített. Alejandro Villanueva is korrekt volt a baloldalon, viszont a futóposzt miatt nem kell aggódni: DeAngelo Williams és Daryl Richardson is jónak nézett ki.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!