Connect with us

Összefoglaló

Mit tanultunk az első héten #2

Az első nyolc meccsről levont következtetéseket ide kattintva olvashatjátok el, most pedig nézzük a többé mérkőzés tanulságait.

 

Minnesota Vikings@Cincinnati Bengals 17-16

 

A Vikingsnál Teddy Bridgewater jól játszott, 6/7, 92 yard és egy TD volt a mérlege, illetve egy stiff armot is kiosztott Geno Atkinsnek. Persze ettől még volt rajta nyomás, a támadófal nem működött valami jól, sőt. Viszont az első körös Laquon Treadwell rendben volt, neki volt a legtöbb elkapása a meccsen. A második körös Trae Waynes is meg-megvillant, egy teljes félidőt lejátszott, de még van hová fejlődnie a cornernek.

 

screen-shot-2016-06-15-at-4-24-36-pm

 

A Bengalsnál AJ McCarron vitte a prímet, jól játszott 125 yardot és egy TD-t passzolt, előbb-utóbb valaki bejelentkezik érte, van benne kezdő potenciál. Akit még ki kell emelni, az Geno Atkins, aki az elhibázott sack után csak bezsákolta Bridgewatert, formája alapján idén is kinéz neki egy 10+ sackes szezon.

 

Cleveland Browns@Green Bay Packers 11-17

 

Robert Griffin gyenge statisztikai napot zárt, de annyira nem tűnt rossznak, akár lehet vele egy közepes ez a Browns egység. McCown például semmit nem mutatott, viszont a harmadik körös Kessler a két safety mellett megszerezte első TD-jét. Valamint a pass rusherek is jól muzsikáltak, az újonc Emmaniel Ogbah egy sacket is szerzett a 6 tackle mellé.

 

A Packersnél nem játszott Aaron Rodgers, Joe Callahan viszont egész jó volt a 124 yardjával és hatpontosával, ígéretes csere lehet majd akár belőle. Eddie Lacy is jól mozgott, Mason Crosby pedig bevágott egy 54 yardos mezőnygólt.

 

Oakland Raiders@Arizona Cardinals 31-10

 

A Raiders hatalmas különbséggel győzött, első sorban az újonc George Atkinsonnak, aki öt futásból 97 yardot és 2 TD-t szerzett, ha így folytatja, akkor még szezon közben is sok pályát láthatna. Carr nem mutatott semmit, ahogy az idén draftolt Cook se sokat, így Matt McGloin hozta a legjobb teljesítményt, legalábbis volt két TD-je.

 

A Cardinals nagyon lájtosan vette a mérkőzést, de az első csapatán látszott, hogy nagyon fognak harapni. A futó David Jonhson MVP is lehet, hihetetlen, hogy mennyire sokoldalú, még esetenként Khalil Macket is kivette a játékból.

 

Seattle Seahawks@Kansas City Chiefs 17-16

 

A Seahawks egy utolsó másodperces Hail Maryvel és egy két pontossal fordította meg a mérkőzést, ami amúgy elég lagymatag volt. A legérdekesebb talán Jarran Reed, az újonc DT játéka volt, aki elég jól mozgott még akkor is, ha csak egy tackle-t szerzett. A legfurább mégis az volt, hogy egy bizonyos rookie, George Famer hétszer is futott, pedig eddig csak cornerként és elkapóként láttam feltüntetve.

 

A Chiefsnél egyetlen vállalható irányítóteljesítmény sem volt, de legalább öt játékosnak is volt passzkísérlete. Az viszont megint nyilvánvalóvá vált, hogy tök mindegy, ki fut (West, Davis, Ware, ne adj isten Charles), az termelni fogja a yardokat. Cairo Santos pedig 3/3 és bevert egy 58 yardos mezőnygólt is.

 

Indianapolis Colts@Buffalo Bills 19-18

 

Andrew Lucknak nem volt passzkísérlete a meccsen, viszont a két csereirányító is 100 yard fölé ment és szerzett egy TD-t, de ennyi. Rajtuk kívül egész Colts offense minősíthetetlen volt a cseréktől kezdve a kezdőkig, különösen igaz ez a futókra és futójátékra is. 23 kísérletből sikerült 30 yardot megtenni, ami siralmas.

 

rex-ryan-sad-nfl-week-7-jaguars-bills

 

A Billsen sem volt sok mindent nézni, Tyrod Taylor alig volt a pályán, az újonc Cardale Jones viszont 162 yarddal és egy TD-vel mutatkozott be, a másodéves Walt Powell pedig 88 elkapott yardot szerzett. Ő még akár a keretben is megmaradhat. Viszont a csapat kollektíven összeszedett 11 büntetést, ott tartanak, mint tavaly, avagy ilyen a Rex Ryan-stlye.

 

Dallas Cowboys@Los Angeles Rams 24-28

 

A Dallasnál Dak Prescott annyira jól mutatkozott be, hogy Jerry Jones jelezte, nekik nem kell veterán csere. 10/12, 139 yard és két TD, tényleg nagyon jól játszott a srác. Ellenben mondjuk Alfred Morrisszal, akinek úgy fest, tényleg leágazott. Illetve meglepően jónak tűnt a DLine, különösen Crawford volt jó.

 

A Ramsnél Goff pocsékul mutatkozott be, a 4/9, 38 yard és egy INT nem mutatja meg, mennyire. Case Keenum közepes volt, viszont a másodéves Sean Mannion emberesen játszott 3 TD-vel és 147 yarddal, még az interceptionje is belefért. Még Benny Cunninghamet kell kiemelni, aki nagyon teper, és jól is játszik, bebetonozhatja magának a második számú RB posztot.

 

San Diego Chargers@Tennessee Titans 10-27

 

Philip Rivers állat formában van, két sikeres passzból (a háromból) 64 yardot és egy TD-t tett fel a táblára, mögötte mindenki más kuka. Ráadásul végre Melvin Gordon is mutatott valamit, ha futás még nem is megy annyira, de talán már elkapó játékokba be lehet vonni. A védelem viszont – pontosabban a futás elleni védekezés – katasztrófa volt, pedig már tavaly sem nézett ki jól.

 

A Titansnél úgy döntöttek, hogy az a tuti, ha keveset passzolnak, így hát futottak, mint a zerge. DeMarco Murray 6 futásból 93 yard és TD, Év Támadója formáját idézte, a második körös Derrick Henry 10 futásból 74 yard és TD, a harmadéves Bishop Sankey pedig három futás, 52 yard és TD. A védelem viszont nem túl acélos, mert bár csak 10 pontot engedtek, a kezdőkön Riversék nevetve gyalogoltak át.

 

Houston Texans@San Francisco 49ers 24-13

 

Brock Osweiler nem a 49ers ellen mutatta meg, hogy jó ötlet volt leigazolni, nagyon nem. Ellenben a harmadéves Tom Savage egész jól játszott, 168 yard és 2 TD a mérlege, ha ezt így folytatja, akkor el lehet gondolkodni Brandon Weeden lecserélésén. Még ki kell emelni Lamar Miller játékát, aki nagyon hamar megmutatta, hogy kész Arian Foster örökébe lépni.

 

BlainenKapJLV

 

A 49ersnél a passzjáték kuka. Bár Gabbert dobott egy TD-t, igazából borzalmas volt, nem véletlen, hogy Kelly megvárná, hogy Colin visszajöjjön. A futójáték viszont működni látszik, ebben lehet bízni. A védelemből Chris Davis tűnt különösen biztatónak, a fiatal cornernek feküdhet Kelly rendszere.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!