Connect with us

Hír

Roger Goodell négy veterán játékost is el akar tiltani

Négy meccsre tiltaná el a főtitkár Clay Matthewst, Julius Pepperst, James Harrisont és Mike Nealt, amennyiben nem jelennek meg augusztus 26-ig egy vizsgálóbizottság előtt.

 

Mint ismert, az al-Jazeera tavaly decemberben egy gyógyszerész vallomása alapján vádolt meg több veterán játékost (többek között Peyton Manninget) tiltott teljesítményfokozók használatával. Az ügy azóta elhalkulni látszott, Goodell azonban nem hagyta annyiban. A hírek szerint a négy védőjátékostól az edzőtáborok alatt várta, hogy beszámoljanak, azonban ők ezt nem tették meg – sőt Harrison a nyáron megpróbálta levideózni a tesztet, aminek hatására állítólag pozitív eredménnyel fenyegették. Neal életét különösen megnehezítheti az ügy, hiszen épp csapatot keres.

 

Getty Images

Getty Images

 

“Gyenge vádaskodás” – közölte Harrison a hír hatására. Akár jogi úton is beleállna az ügybe, azonban az utóbbi időkben ritkán kedveznek ezek a játékosoknak. Az elmúlt évek lényeges fellebbezéseit végső soron elvesztették a játékosok, mivel a bíróságok csupán az eljárási részét vizsgálhatják a belső szervezeti ügyeknek – és a gumiszabályok, illetve Goodell széles jogkörei mellett ezekkel általában nincs gond. Peyton Manning tisztázta magát a vádak alól egy bizottság előtt, így kérdéses, hogy mennyire lehetnek igazak a vádak. A mostani hozzáállás azonban rossz precedenst teremthet. Fő kritika Goodell hozzáállásával szemben, hogy rendszertelenül, sokszor pletykák alapján is büntet játékosokat pénzben vagy eltiltásban, ezzel az üggyel viszont új szintre emelné ezt Manning felmentése után.

 

Idén komoly mennyiségű játékos kezdi tiltással a szezont. Josh Gordon, a Browns WR-je Bradyhez hasonlóan négy meccset fog a kanapéról követni. A meccseket együtt nézheti az első hetekben még Andrew Quarless, Karlos Williams, Sheldon Richardson, Vontaze Burfict és még sokan mások. A Packerstől így is egy cornerback és egy defensive lineman hiányzik, Peppers és Matthews esetleges kihagyása komolyan megütné a sajtfejűek védelmét a szezon elején.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!