Connect with us

NCAA

NCAA College Football – Week 3

Az idei egyetemi futballszezon eddig rendkívül élvezetesnek bizonyul, láthattunk számos fordulatos és pontgazdag mérkőzést, mely minden szurkolót – aki szereti a támadófocit – könnyen magával ragad. Az ilyen típusú mérkőzésekben ezen a szombati estén sem lesz hiány, és a tét is egyre csak fokozódik, amikor magasan rangsorolt csapatok küzdenek meg egymással, hogy életben tartsák reményeiket a végső győzelemért. Parádés kínálatot nyújt ma is az NCAA, melyből kiemeltük a legnagyobb téttel bíró mérkőzéseket.

 

collegeszéles

 

#10 Louisville Cardinals vs #2 Florida State Seminoles – szeptember 17, 18:00 (magyar idő szerint)

 

Végre egy nagyobb megmérettetés előtt áll a Louisville, hiszen egy legit playoff csapat ellen kell majd bemutatni azt, miért is kapták fel őket ennyire, hogy egészen a 10. helyet foglalják el a rangsorban a második forduló után. Rendkívül izgalmas és kiélezett csatára számíthatunk, hiszen mindkét csapat elég jó színvonalat képvisel a labda támadó és védő oldalán egyaránt.

 

Egy érdekes matchup: DeMarcus Walker (#44) vs Lamar Jackson (#8). A Seminoles defensive endje az első mérkőzésen valósággal kivégezte az ellenfél irányítóját, hiszen 4,5 sacket sikerült szerezni azon a meccsen. Most érdekes lesz majd megfigyelni, mire lesz képes Jackson ellen, aki egy sokkal fürgébb, a földön jobban mozgó QB, mint Chad Kelly, így nehezebb dolga lesz majd, de ha a Heisman-esélyes quarterback bizonyára sokszor fogja érezni Walker nem túl kellemes közelségét.

 

Egy név, akire figyeljünk: Travis Rudolph (#15). Rudolph a legjobb és legmegbízhatóbb elkapó a Nolesban, így Francois-nak sokszor kell majd az irányába néznie, ha nagyobb nyomás nehezedik rá. Az idei szezonban már ezidáig összejött neki 13 elkapásból 179 yard és 3 TD. De amiért kiemeltem, hogy korábban egy középiskolás autista kisfiút lepett meg társaságával ebéd közben, ezzel rengeteg ember szimpátiáját kiváltva. Az “akciója” viszont nem merült ki ennyiben, hiszen újra felkereste a kis srácot és megajándékozta őt egy mezzel, valamint a mérkőzésükre is elhívta őt. Tehát a pályán kívül is szimpatikus receivert mindenképp érdemes lesz figyelni, hiszen példaértékű, amit a közelmúltban tett.

 

rudolph

 

 

#19 Ole Miss Rebels vs #1 Alabama Crimson Tide – szeptember 17, 21:00 (magyar idő szerint)

 

Az Ole Miss-Alabama párharc a college foci egyik legnagyobb rivalizálása, kettejük első közös randevújáig egészen 1894-ig kell visszamennünk, amikor a Rebels 6-0-ra verte a Crimson Tide-ot. Az eddigi 63 mérkőzésből 51-szer a Bama került ki győztesként, 10-szer a Mississippi és két találkozójuk zárult 0-0-ás döntetlennel. A hétvégi meccs pikantériája viszont abban rejlik, hogy az előző két évadban is az esélytelenebbnek vélt Ole Miss húzta be a W-t és ha sikerülne megismételni a bravúrt, akkor az mindenképp történelmi lenne a Saban-érában.

 

Egy érdekes matchup: Even Engram (#17) vs Eddie Jackson (#4). Az Ole Miss tight endjének nem lesz egyszerű dolga, ha rá akar szolgálni arra, amit korábban mondott, hogy ő akar lenni az ország legjobbja ezen a poszton, hiszen jószerivel egy NFL-védelemmel szemben kell nagyot villantania, melynek az egyik oszlopos tagja Jackson is. Az alabamai safety elismerően nyilatkozott Engramról és el is ismerte, hogy jó srác és kiváló tehetség, de ez a tisztelet a pályán – valószínűleg – nagyobb ütések formájában is meg fog mutatkozni. Parázs párharc alakulhat ki, ha Chad Kelly sokat fogja a 17-es számú TE-et keresni.

 

Egy név, akire figyeljünk: Jalen Hurts (#2). A harc Alabamában a kezdő irányító pozícióért eldőlni látszik, hiszen az elsőéves és igen meggyőzően játszó Hurts kapja a legtöbb snapet és eddig élt is a lehetőséggel. A többi fiatal irányító közül eddig ő tűnt ki a legjobban a játékával, mivel földön és levegőben is egyaránt nagyon veszélyes, tipikus dual-threat QB. Amit érdemes tudni róla, hogy hatalmas vezéregyéniség és már az öltözőben is kivívta az idősebb játékosoktól az őt megillető figyelmet és tiszteletet. Mindemellett, egy igazi erőemberről beszélünk, hiszen 260 kilogrammal tud guggolni és 125-tel fekve nyomni, tehát nem egyszerű rajta megcsinálni a szerelést és földre vinni.

 

jalenhurts

 

 

#18 Notre Dame Fighting Irish vs #12 Michigan State Spartans – szeptember 18, 01:30 (magyar idő szerint)

 

A Notre Dame kikapott az első fordulóban, ezzel nagy veszélybe került a playoffba jutásuk, míg a Michigan State egy nyögve-nyelős győzelemmel nyitott a nem túl acélos Furman ellen. Mivel mindkét csapat a top20-ban van rangsorolva és nem egy NFL-tehetséggel van megáldva, így élvezetes meccsre számíthatunk. A Frighting Irish támadósora nagy potenciállal bír, míg a Spartans védelme hagyományosan jó szokott lenni, ezért ha ez a két egység van a pályán, sziporkázó ütközeteknek leszünk a szem és fültanúi.

 

Egy érdekes matchup: DeShone Kizer (#14) vs Malik McDowell (#4). Kizert jelenleg a legmagasabbnak rangsorolt QB-prospectnek vélik többen is, hiszen passzban és futásban is kiemelkedően teljesít és megvan a kellő franchise irányító-potenciál is benne. McDowell ugyanez, csak belső falemberre vonatkoztatva. Nagyon jól tud lejönni a blokkokról, könnyen be tudja omlasztani a zsebet és konzisztensen oda tud érni az irányítóhoz. Nehéz napja lesz Kizernek, ha végig az arcába fog rontani az ország egyik legjobb DT-je.

 

Egy név, akire figyeljünk: L.J. Scott (#3). A másodéves futó a Spartans offense legtehetségesebb játékosa és a tavalyi, üde freshman szezonja után most kitörésre készül. Már nem Cook körül forog a világ, így Scott kerülhet a középpontba, és minden esély meg is van rá, hogy sztárfutóvá váljon. Sokan már-már Le’Veon Bellhez kezdik el hasonlítgatni, mely párhuzam igencsak hízelgő, de látva a játékstílusát nem teljesen meglepő. Nem kis feladat vár rá, de bőven megvan benne a kellő tehetség és potenciál, hogy őt is magasan jegyzett futónak és legit NFL-tehetségnek tartsák.

 

ljscott

 

 

#14 Oklahoma Sooners vs #3 Ohio State Buckeyes – szeptember 18, 01:30 (magyar idő szerint)

 

Igazi showdownnak leszünk ma szemtanúi, hiszen az 1-1-es Sooners fogadja a 2-0-ás mérlegű Buckeyest. A két csapat párharcának végkimenetele döntő lesz a playoff szempontjából, mert ha kikap a Sooners, akkor végleg búcsút inthet a rájátszásnak és a konferenciáját sem fogja megnyerni, viszont egy győzelem esetén újból a top10-ben lennének rangsorolva, és az már jó “lőtávnak” bizonyul. Ha ez a szcenárió valósul meg, akkor viszont az Ohio State lesz bajban, mivel az a vereség nagyon fog fájni a végelszámolásnál, de győzelem esetén szinte bebetonoznák magukat a legjobb négy közé. Nem kis tétje lesz tehát ennek a mérkőzésnek, ezért mindenképp érdemes lesz virrasztani.

 

Egy érdekes matchup: Baker Mayfield (#6) vs Malik Hooker (#24). Mayfield jelenleg az egyik legjobbnak vélt irányító college-ban és eddig erre bőven rá is szolgált, de most következik csak az igazán nagy erőpróba a tehetségekkel teli Buckeyes ellen. Vigyáznia kell majd a labdára, hiszen az Ohio State védelmében nem egy labdavadász játékos van, de talán mind közül a még csak másodéves Hooker a leginkább veszélyes a passzok ellen. Két meccsen szerzett három interceptiont, így Mayfieldnek jól kell kevernie a kártyáit, ha nem akarja az eladott labdáinak számát gyarapítani.

 

 

Egy név, akire figyeljünk: Mike Weber (#25). Beszállni a 1/4-en draftolt Zeke Elliott helyére korántsem egy könnyű feladat, de a junior Webernek több, mint jól sikerült. Weber testalkatra kicsit vékony dongájú, nem egy faltörő kos, aki a falon egyszerűen áttöri magát, játéka mégsem utal arra, hogy könnyen földre lehetne vinni. Nagyon agresszív a labdával a kezében, jól támadja a lyukakat és megfelelő módon tudja olvasni a pályán történteket. Valószínűleg nem lesz belőle magasan draftolt játékos, de izgatottan várjuk, hogy mivel tud majd előrukkolni a szupersztár irányító J.T. Barrett mellett.

 

#7 Stanford Cardinal vs USC Trojans – szeptember 18, 02:00 (magyar idő szerint)

 

Nem kis mérkőzést rendeznek meg nyugaton, hiszen két elég erős PAC-12 csapat méri össze az erejét a konferencia nyitányán. A Stanfordnak balszerencsésen alakult a sorsolása, hiszen már a második héten “pihenőt” kaptak, így a mérlegük 1-0. A USC viszont már két meccsen van túl, melyből egy győzelemmel, egy pedig vereséggel zárult, így fűti őket a vágy, hogy pozitívba forduljon a mutatójuk és harcban maradjanak a konferencia elsőségéért. Két nagyon jó és tehetséges csapat fogja felvillanyozni a nézőközönséget, és nem kizárt, hogy a USC meglepi az esélyesebb Stanfordot, ezzel elvágva bajnoki álmaikat.

 

Egy érdekes matchup: Christian McCaffrey (#5) vs Cameron Smith (#35) és Mitchael Hutchings (#19). Minden Stanford mérkőzés legnagyobb kérdőjele, hogy ki fogja majd McCaffrey-t megállítani. Nos, erre most a USC két belső linebackerének lesz lehetősége, akiknek már a mérkőzés elején erőt kell demonstrálniuk, hogy a harmadéves futó ne tudjon olyan jól ficánkolni. Ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen a egyetemi foci legjobb játékosa szinte foghatatlan, de ha sikerül megoldaniuk a védőknek a feladatot, megakaszthatják az egész stanfordi támadóalakulatot. Döntő “párharc” lesz ez a matchup.

 

Egy név, akire figyeljünk: Adoree Jackson (#2). Jackson a USC egyik legérdekesebb és (talán) legjobb játékosa, hiszen egy kiváló atlétáról beszélünk, aki a futópályán is megállja a helyét, de leginkább a labda környékén érzi jól magát. Eredetileg egy cornerbackről beszélünk, de sebességének és ügyességének köszönhetően többször használták elkapóként is, sőt visszahordóként is remekül megállja a helyét. Kivételes tehetség, és ezzel ő is teljesen tisztában van, hiszen leszögezte, hogy nem tartja magát egyszerű, átlagos focistának, sokkal több ennél. Egy igazi lockdown CB-nek tartja magát és nem félti magát az NFL diktálta iramtól és elvárásoktól sem. Egy biztos azonban, óriási figyelmet fog kapni most és egész évben is, mert tényleg kivételes tehetség.

 

adoree

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!