Connect with us

Minden ami NFL

Talán padoztatni kéne Tannehillt…

Lehet, hogy Adam Gase elgondolkodhatna, itt az idő Matt Moore bemutatkozására, hogy Tannehill kicsit megpihenhessen. A Dolphins minden évben a “namajdidén” csapat, de Tannehill ötödik éve kezdő, és 8-8-nál sosem jutottak tovább.

 

Ryan Tannehill tavaly (még a rookie-szerződés lejárta előtt)  írt alá 2021-ig, 77 millió dollárért, melyből 45 millió garantált. Az idei évre ebből 11.640.000 esik, tehát az eddigi négy héten minden egyes sikeres passza 132.000 dollárba került. Jól felvitte az árait, tavaly csak ötvenezerért dobálta a passzokat az első hónapban.

 

Nincs magyarázat: a Tannehillre felépített, “majd jövőre megmutatjuk”-csapat sokadik éve hasal el. Tannehill ötödik szezonját játssza éppen, de olyan interceptionöket dob, mint egy középszerű rookie, nem ismeri fel a helyzetét, nyomás alatt pedig szinte negatívba fordul az értékelése – pedig ilyen nem is lehetséges.

 

Tannehill a Pats elleni meccsen az első félidőben 5/11 52 YD INT volt, majd miután megingott a New England védelme, 20/21, 256 YD teljesítményt mutatott fel. Ez szépen néz ki a számokban, de a meccs megnyerésére nem volt elegendő, még úgy sem, hogy a Patriots kihagyta a meccs lezárását jelenti mezőnygólt és adott egy lehetőségnek a Dolphinsnak, hogy fordítson. (És persze a NE 29-ről még egy interceptiont is dobott.)

 

Adam Gase azzal a céllal került Miamiba, hogy az irányítása alatt egy széthúzott támadósorral sok pontot tegyen fel a táblára Tannehill. Ez legutóbb önerőből az előszezonban sikerült, és ugyan átlag feletti offense-számokat mutat fel a csapat, ez semmit nem ér, ha loholni kell az eredmény után. (Emlékezzünk Jarvis Landry ünneplésére, ami minimum Super Bowl-meccslabda szintű volt, pedig csak a Clevelandet verték meg hosszabbításban.)

 

b0a9emyciainriw

 

Az első két hét meccsei kemények voltak, de mindkettőt meg lehetett volna nyerni. A harmadik héten nyertek az örök 1/1-es ellen, hosszabbításban, most a negyedikben pedig hülyére pofozta őket a Bengals. Tannehill megállt a fejlődésben, nem képes odatenni magát. Dieter Kurtenbach elmés véleménye szerint “az ilyeneket hívják más csapatoknál bustnak”.

 

 

Tannehill első négy hete az ékes példa: nem mindegy, hogy végigcsinálod a playt, vagy hogy megcsinálod a playt. Tannehill a Bengals jó, de nem elit védelme ellen az első félidőben a TD-passzon kívül teljesen lefagyott. Néhány kétyardos passz mellett repkedtek az incomplete dobások, a fenti esetben pedig a teljes homályba (vagyis a mezek alapján fehérségbe) vágta be a labdát. Az első playből származó 74 yard és TD után összesen hoztak még 148 yardot és egy interceptiont.

 

 

A fenti playből is látszik: nincs helyzetfelismerése, nincs awareness. Nem segíti az O-fal hibáit kiegyensúlyozni saját mozgásával, az elkapóinak merev olvasása közben még a szeme sarkából se vette észre, hogy egy méterre tőle Dunlap átszublimált a falon (mindezt azzal a tudással, hogy a RT gyengén játszik). A helyzet iróniája, hogy ugyan teljesen belefeledkezett az embereinek olvasásába, mégsem vette észre a szabad elkapóit.

 

 

Gyakorlatilag ugyanezt játszotta el ennél a playnél is. Beállt a zseb közepébe, és mereven figyelte a pályát, teljesen megfeledkezve a körülményekről. Jöhet eső, jöhet szél, ő olvas.

 

 

Adam Gase tudja, mi a hiba: minden. Minden meccsen valami elromlik. Vagy rossz a playhívás, vagy sok a turnover, vagy gyenge a defense. A Dolphins eljutott arra a pontra, hogy a szaksajtó már nem a stábcseréről beszél, hanem egész egyszerűen játékosok padoztatásáról és kirúgásáról. Az egykor jó cornernek számító Byron Maxwell, akit a secondary megváltójának vártak Reshad Jones mellett, tegnap már snapet sem kapott. Mindezt a 17. legnagyobb CB-fizetés mellett.

 

 

Más esetben a ritmus nem jó: zsinórban negyedik hete vesztették el a labdabirtoklásért folyó küzdelmet, a Bengals 60 percből közel 40 percen át játszott támadóként. Pedig ez a Bengals D# nem lett volna legyőzhetetlen. A harmadik profi meccsét játszó Siemian 312 yardot és 4 hatpontost reptetett be nekik. Az idén kezdő Siemian, Prescott, Wentz és Garoppolo mind jobb mutatókat tesznek fel tizedannyi tapasztalattal, mint Tannehill.

 

tannehill

 

Kérdés, mi lesz most. A Titans ellen 10 napjuk van felkészülni. Ha ott is beégnek, könnyen kerülhet Gase székébe az esetleges fiaskó. Gase világossá tette, hogy elsősorban a játékosokban van a hiba. Ha valóban ez a helyzet, akkor itt a tökéletes alkalom kijavítani. Az utolsó alkalom. Hogy ne teljesen rossz szájízzel fejezzem be a cikket, itt van Stills 74 yardos TD-je.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!