Connect with us

Hír

Nem jött be az új touchback szabály

Az NFL idén vezette be az új touchback szabályát, amelynek értelmében a támadók touchback esetén nem a 20 yardos, hanem a 25 yardos vonalról indulhatnának. Ez már az előszezonban sem működött és az első 14 meccs alapján a szezonban sem fog.

 

image-pv_web

 

Az adatok alapján az első héten eddig a rúgások 61,8 %-a lett touchback, írja az ESPN. Ez 8,1%-os csökkenés tavalyhoz képest, tehát nőtt a visszahordások száma. Egyszerűen az 5 yard túlságosan is értékes a védelmeknek és az edzők nem szívesen adnák oda az ellenfélnek. Ezért megkérik a rúgókat, hogy magasat és rövidet rúgjanak, hogy kikényszerítsék a visszahordást. Az első 14 meccsen a labdáknak a 81,8%-a érte el az end zone-t, ami tavaly 90,7 %-volt.

 

Persze ez a közel 10%-os növekedés nem nevezhető drasztikusnak. Ugyanakkor, bár erről nincsenek még konkrét adatok, szemre nagyon úgy tűnik, hogy eredményes a return kikényszerítése. A visszahordók nagyon ritkán jutnak el akár csak a 20 yardos vonalig, nem egyszer már a 10 yardos környékén is sikerült megfogni őket, nem lenne meglepő, ha tovább növekedne a visszahordások száma.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!