Connect with us

Beharangozó

Preview #3

previewszeles

 

A Kandallóban vetített mérkőzéseken kívül is akadnak érdekes és izgalmasnak ígérkező összecsapások. Lássuk, mit is várhatunk az ezen a hétvégén általunk kevésbé reflektorfénybe kerülő találkozóktól.

 

Arizona Cardinals @ Buffalo Bills (19:00)

Ha valaki 40 táblára felrakott pont után azt mondja, hogy az offense-e szar volt, az elég aggasztó lehet bármelyik ellenfélre nézve a jövőben. Szegény ezer sebből vérző Buffalo Bills lehet most az arizonaiak legújabb áldozata, akik a Jets ellen ugyan az elmúlt heti TNF-en egy teljesen vállalható játékkal kaptak ki, csak hát Matt Fortét képtelenek voltak tartani, amire a meccs rá is ment. David Johnson szintén egy jó képességű futó, így vele is meggyűlhet a baja a Bills védelmének. A védelemről nem is beszélve.

 

aribuf

 

Denver Broncos @ Cincinnati Bengals (19:00)

Az esti 7 órás idősáv másik slágermérkőzése a Minnesota@Panthers mellett. A Denveri elit védelem ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta. Von Miller két forduló után 4 sackkel vezeti a sacklistát, meccsenként 173 passzolt engednek átlagban az ellenfélnek, miközben az irányítóik átlagos passer ratingje 66.6, ami a második legjobb a ligában. DeMarcus Ware alkartörésének köszönhetően 4-5 hétre az oldalvonal mellé kényszerül, így Shane Ray snapszámai növekedhetnek meg.

 

Ugyanakkor bármennyire is odavagyunk Wade Phillips munkásságától, idén a futás ellen eddig nem jeleskedik az egység. 53 próbálkozásból 240 yardot nyeltek be, ami meccsenként 120-as átlagot jelent, próbálkozásokként pedig 4.5 yardot, ami a liga alsó harmadába sorolja a címvédő futás elleni védekezését. Ezt kihasználva lehet esélye a Tyler Eifertet még mindig nélkülözni kényszerülő Bengalsnak. A Hill-Bernard kettős lehet a hazaiak ütőkártyája, hiszen A.J. Green klasszisa egyedül nem lesz elég a győzelemhez. Ahhoz, hogy a kettős sikeres legyen, a futójátékok során többet használt Jeremy Hillnek kell előlépnie. Bernard elkapásokban hoz egy konstans megbízható teljesítményt, Hill viszont eddig adós maradt a jó játékkal (20 futás, 53 yard, TD).

 

Persze a fentebb említett kettős eredményes szereplése sem lehet feltétlenül elég a győzelemhez, ha a Denver run heavy offense-e szétszedi a liga leggyengébb futás elleni alakulatát, akik ugyan TD-t nem engedtek még a szezon során, de a yardokat elég tisztességesen nyelik, igaz átlagban 7 próbálkozással futnak ellenük többet az ellenfelek (33 kísérlet/meccs).

 

dencin

 

Baltimore Ravens @ Jacksonville Jaguars (19:00)

A Ravens hiába áll 2-0-s mérleggel két hét után, azért nem feltétlenül kell elájulni tőlük. Első héten egy igazán felejthető meccsen megverték a Buffalot, majd egy negyednyi alvás után a Brownst is sikerült. Úgy néz ki, Flacco nagyon gyorsan megtalálta a közös hangot legfrissebb elkapójával, Mike Wallace-szal (3 TD-t osztott már ki neki a szezonban) és egyelőre a komolyabb sérülések is elkerülik a csapatot, ami szintén bizakodásra adhat okot – emlékezzünk csak, tavaly mekkora dögrovás ment végig a Baltimore-on.

 

Ellenben a Jacksonville-en nem lehet kiigazodni. Az előszezon során rengetegen beszéltek arról, hogy akkor most a Jaguarsnál nem csak hogy elindul valami, hanem idén végre már valós esélyük lehet a rájátszásra. Az első héten egy paraszthajszálon múlt, hogy nem tudták megverni a végső győzelemre is esélyes Green Bayt, majd egy hétre rá a San Diego úgy tarolta le őket, mint autóbusz a tölcséresfagyit. Az egész nagyon esetleges, a védelem futás ellen teljesen súlytalan és a passz elleni védekezésben is akadnak bőven gondok. A 203 engedett yard/meccs önmagában nem mutat rosszul, azonban az összesen 6 engedett passzolt hatpontos már sokkal rosszabb megvilágításba helyezi a dolgokat – arról nem is beszélve, hogy 117-es passer ratinggel dobálnak ellenük az irányítók.

 

baljax

 

Cleveland Browns @ Miami Dolphins (19:00)

A Dolphins szörnyű, a Browns borzalmas.

 

A Seattle ellen a Miami védelme jól muzsikált, ám a támadók nem tudtak mit kezdeni a Seahawks D-jével, míg a Patriots ellen Garoppolo sérüléséig igazából csapatszinten semmit sem láttunk tőlük. Sokat elárul a Dolphins támadójátékának sokszínűségéről, hogy Tannehill a csapat legjobb futója…

 

A Browns meg 20 pontos előnyt sem tud megtartani. Isiah Crowell játéka ugyanakkor a tavalyi szenvedés után kicsit boldogabbá teheti a Cleveland szurkolóit. A tény, hogy a Miami ellen szerzik a második legtöbb yardot a talajon, pedig már-már bizakodásra adhat okot.

 

clemia

 

Washington Redskins @ New York Giants (19:00)

Határozottan kijelenthető, hogy az a közel 200 millió dollár, amit a nyáron eltapsolt a Giants a védelme megerősítésére jó befektetésnek bizonyul. Két meccsen összesen engedtek 32 pontot a Dallas és a Saints ellen (19 és 13). Passz elleni védekezésben a tavalyi borzalmashoz képest most egy jó közepesre feljöttek, futás ellen pedig, ha csak pusztán a statisztikákat nézzük, akkor két meccs után a top5-be sorolhatjuk őket.

 

Olybá tűnik, a Cousins-varázslat csak egy évig tartott ki, ugyanolyan középszer a Redskins, mint volt előtte. Úgy néz ki, minden washingtoni irányítónak az első kezdő éve a rájátszásban ér véget, hogy aztán egy hatalmasat koppanjon a következő szezonban és mindenki elkezdje már követelni az új QB-t. A futójátékban nem bíznak Grudenék, (ami azért furcsa, mert Jones és Thompson is hoz egy vállalható 4-es átlagot) így az egysíkú playhívás megkönnyíti az ellenfél dolgát. A passzjáték is olyan, mint a mesében: van is, meg nincs is. Ugyanis hiába haladnak sokat, a támadások végét nem tudják az ellenfél célterületén belül lezárni. Összesen 3 TD-t szereztek a támadók (1 passzolt, 2 futott). Cousins egy passzolt TD-jére pedig jut 3 INT.

 

Külön érdekesség még a találkozóval kapcsolatban, hogy Norman kivételesen végig az ellenfél legjobb elkapóján fog védekezni. Ő nem más, mint Odell Beckham Jr. Tovább nem is részletezném.

 

A Giants támadójátéka sem varázsolt el eddig minket, de annyit azért csak ki tudtak sajtolni magukból, hogy a végén ők örüljenek. Ez most sem fog változni.

 

wasnyg

 

Oakland Raiders @ Tennessee Titans (19:00)

Történelmi mélyponton az Oakland védelme. Amilyen jól sikerült a Giants pénzszórása, annyira tűnik eredménytelennek a Raidersé. A lehetséges okokról a minap írt KGYM egy hosszabb fejtegetést.

 

A Titans eddig viszont üde színfolt, elsősorban Mariotának és DeMarco Murraynek köszönhetően, aki a philadelphiai égése után másodvirágzását éli a Titans run heavy offense-ében. Mariotának pedig hiába nincs kifejezetten sztárelkapója, valakit mindig üresen talál – legtöbbször az újonc Tajae Sharpot és a tight end Delanie Walkert keresi.

 

Walker szerepe különösen fontos lesz, hiszen a Raiders híresen rossz tight end védekezése lehet a kulcs a Titans győzelméhez. Összességében még mindig az Oakland a találkozó esélyese, azonban szükség lesz Del Rio újabb tökös húzásaira, hiszen nagyjából csak ez, illetve a Carr-Cooper kapcsolat tudja jelenleg ellensúlyozni a saját védelmük által generált hibák sorozatát.

 

oakten

 

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks (22:05)

A 49ers megverte a Ramset. A Rams a Seattle-t. A logika alapján haladva a 49ers jobb csapat a Ramsnél, a sormintát követve azonban a Seahawksnak kéne örülnie a találkozót követően. Ez persze nyilván ferdítés, hiába a meglepően jó szezonkezdet a 49erstől, azért a Seattle jobb csapat, bár nekik is vannak problémáik bőven.

 

Elsősorban támadóoldalon, ugyanis Wilsonék eddig 8 negyed alatt mindössze egy TD-t tudtak felrakni a táblára. A támadófal mind pass protectionben, mind futásblokkolásban nagyon gyengén teljesít, így Wilsonnak kis túlzással gyakorlatilag a saját zsenialitásából kell megoldania minden playt. A Christine Michael – Thomas Rawls kettős közül pedig ha Rawls kapja a labdát a backfielden, akkor az nettó downvesztés. Ezek alapján a Seahawks szerencséjére most nem hadra fogható a tavaly kiváló idényt produkáló RB.

 

Ugyancsak szerencse a Seattle szempontjából, hogy a 49ers futás elleni védekezése a liga alsó harmadába tartozik, habár fontos megjegyezni, futott TD-t még nem engedtek az ellenfeleknek. A vendégek szintén inkább a futójátékukban bízhatnak, szerencsétlenségükre viszont ők egy kiemelkedő futás elleni védelemmel találják szemben magukat, mégis inkább a földön, mint a levegőben lehet esélyük megtörni a Seattle védelmét. A Seahawkst tartjuk esélyesnek, de megvan a 2016-os idény első 49ers-tippje is!

 

sfsea

 

Los Angeles Rams @ Tampa Bay Buccaneers (22:05)

Ha egy csapatnak több győzelme van, mint szerzett TD-je, akkor az gondolkodásra ad okot. Akkor meg pláne, ha ennek a csapatnak mindössze 1 győzelme van. A Ramsnél pont ez a helyzet áll fenn. Az első heti nullázás után legalább felraktak 9 pontot a Seattle ellen, ami a védelemnek köszönhetően elég is volt a győzelemhez. A Buccaneers ellen Zuerlein biztos lába és a pusztító védelem már nem feltétlen lesz elég a győzelemhez.

 

Ugyanis a Bucs támadósora egységét tekintve jobbnak tűnik a Seattle-énél. A Bucsnál a playhívás eltolódott a passz felé, de nem úgy tűnik, mintha Winstonra ez teherként nehezedne. Az Evans-Humphries-Jackson trió valamelyikét pedig mindig megtalálja egy-egy nagy játék során. A tight end Austin Seferian-Jenkins kivágásával még több szerep jut majd Cameron Brate-nek. A csapat futói, Martin és Sims is még keresik formájukat és nem valószínű, hogy pont a Rams ellen durrantanák be igazán a szezonjukat. Martin biztos nem, mivel sérüléssel bajlódik, így Simsé lehet a munka nagy része.

 

latb

 

San Diego Chargers @ Indianapolis Colts (22:25)

Ha valahol igazán nagy shootoutra lehet számítani, akkor az ez a találkozó. Egyik csapat sem rendelkezik kifejezetten jó védelemmel, ugyanakkor a támadósorok megállás nélkül termelik a yardokat. A Coltsnál kisebb szépséghiba, hogy támadófal gyakorlatilag nem létezik így ugyanúgy retteghetnek a hazai szurkolók Luck egyben maradása iránt, mint az elmúlt évben. A tavalyi évhez képest abban sincs változás, hogy megbízható futójáték sem segíti Luck dolgát, így a playhívás is hasonlóan egysíkú.

 

A Chargersnél Keenan Allen sérülése után már jogosan kongatták a vészharangot a csapat szurkolói a szezon fölött, azonban Melvin Gordon mindenki meglepetésére akkora formajavulást mutat, hogy arra talán még a legvérmesebb San Diego fanatikusok sem számítottak. Neki és Woodheadnek (aki egyébként biztosan nem lép pályára, hiszen a Chargers IR-re rakta) köszönhetően a harmadik legjobban futó egység az övék, ami kifejezetten furcsa azok után, hogy LaDanian Tomlinson óta nem volt számottevő futójáték Kalifornia ezen részén.

 

Minden adott a pontzuhataghoz, hiszen a védekezés azon szegmensében gyengébb az egyik csapat, amiben erősebb a másik. A Colts futás ellen borzalmas, a Chargers pedig Eric Weddle távoztával egy elég szétesett secondaryt tudhat magáénak, ráadásul a pass rush is hagy kívánnivalót maga után.

 

sdind

 

Szerkesztőségi tippverseny

 

Rowi tarolt múlt héten, de chester örülhetett igazán, aki immár egyedül birtokolja az első helyet.

 

tippversenyeredmeny

 

Bold predictions

 

Múlt héten meg is volt az első találatunk katonadani révén, aki így behozhatatlan tetemes előnyre tett szert.

 

balentin: A Buccanneers még sose szerzett touchdownt hosszabbításban. Ez a sorozat most megszakad.

 

chester: A forduló előtt az alábbi kezdőirányítók álltak INT nélkül: Brees, Rivers, Palmer, Bradford, Carr, Prescott, Wentz (+ Garoppolo, aki ugye nem játszik). Most mindegyikük legalább egyszer odadobja az ellenfélnek a labdát.

 

warwolf89: Beckham Normanen fog szerezni minimum egy TD-t és 100+ yardot

 

KGYM: Wentz 3 INT-t dob a Steelers ellen.

 

renningan: A héten lesz lesz 3 futott és 3elkapott TD-t szerző játékos is, illetve 6 TD-passzt adó irányító is.

 

rowi: Philip Rivers már több mint 10 éve játszik az NFL-ben. Egy meccsen már több alkalommal is dobott 4 TD passzt, de 5-öt még soha. Most viszont a Colts erősen hiányos secondaryje kíváló alkalmat teremt a karrier csúcshoz. Nevöevö.

 

leonidasz007: 3 irányító áll 5 TD passzal interception nélkül. (Brees, Palmer, Rivers) Mindannyian folytatják a sorozatot és legalább 3 TD-t fognak szórni és nem adjak el a labdát, ezzel holtversenyben feljönnek a dobogóra az elsó három meccsen dobott TD-k tekinteteben interception nélkül. Az első Peyton Manning 12 TD, 0 INT-vel.

 

jimboy: A Raiders hozza a formáját és ismét 500+ yardot nyel a védelem.

 

katonadani: Aaron Rogers már 14 mérkőzése nem jutott 100-as passer rating fölé, ami bőven a leghosszabb sorozat jelenleg (Alex Smith 6-nál tart). A Denver Broncos ellen pedig egy irányító sem mutatott fel 100 feletti passer ratinget 28 (!) meccse, most Andy Daltonnal néznek szembe. Ezen a héten Aaron Rodgers és Andy Dalton is eléri legalább a 120-as passer ratinget.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!