Connect with us

Hír

Roberto Aguayo – Boom or bust

Korán speciális egység játékost, tehát kickert vagy puntert választani hatalmas lutri, bármilyen meglepő is. Kicsit olyanok mint a korán kiválasztott irányítók, körülbelül fele-fele arányban sülnek be, miközben a draftolatlan rúgók és punterek viszik a prímet. Az NFL.com összeszedte az utóbbi évek korai (legalább 4. körös) kicker/punter pickjeit és az utóbbi évek alapján Aguayo vagy nagyon beválik, vagy ordas nagy bust lesz belőle.

 

aguayo060716_8col

 

2012

 

Bryan Anger, P, Jacksonville Jaguars, 3. kör

 

Anger nem egy rossz punter, újoncként hetedik volt a ligában az átlag punt hosszúságot nézve. Igaz, ez nem egy releváns adat, hisz a jó offense-eknél például a punter ritkán rúghat 60 yardosokat. Ugyanakkor Anger már nem a Jaguars játékosa és a Tampa Bay is csak egy éves szerződést adott neki, tehát nyugodtan mondhatjuk egy kidobott harmadik körös picknek. Főleg, hogy helyette a Jaguars nyugodtan húzhatta volna Olivier Vernont vagy Russell Wilsont is.

 

 

2011

 

Alx Henery, K, Philadelphia Eagles, 4. kör

 

Henery hatalmas nagy bust. 88,9%-os rookie szezonja nem volt rossz, 27-ből 24 field goalt berúgott, de utána évről évre csak rosszabb lett. Detroitban 2014-ben 1/5 volt aránya, azóta nincs is csapata. Helyette az Eagles behúzhatta volna a pár pick-kel később elkelő Julius Thomast.

 

2007

 

Adam Podlesh, P, Jacksonville Jaguars, 4. kör

 

Egy újabb jacksonville-i fiaskó. Természetes Podleshnek sincs már állása, a Jaguars négy év után engedte el. Helyette a csapat kivihette volna például Paul Soliai-t, persze utólag azért könnyű okoskodni.

 

Daniel Sepulveda, P, Pittsburgh Steelers, 4. kör

 

 

Természetes bust. Négy évig puntolt Pittsburgh-ben, azóta nincs állása.

 

2006

Stephen Gostkowski, K, New England Patriots, 4. kör

 

Gostkowski egyike azon keveseknek, akiket megérte korán kiválasztani. Bár karrierjét csak egy 76%-os szezonnal kezdte, mára a liga legjobb rúgójává nőtte ki magát. Az utóbbi három évben 106 mezőnygólt értékesített és mindössze nyolcat hagyott ki.

 

2005

 

Mike Nugent, K, New York Jets, 2. kör

 

Nugent jelenleg a Bengalsnál ténykedik és bár nem bírt kikopni a ligából, igazából soha életében nem volt egy jó rúgó. Egész karrierje során teljes szezonban egyszer sem ért el 90%-os pontosságot. Középszer. Helyette a Jets elvihette volna Vincent Jacksont vagy Frank Gore-t is, már csak a miheztartás végett.

 

Dustin Colquitt, P, Kansas City Chiefs, 3. kör

 

Újoncként pocsék volt, a liga legrosszabb puntere. De szépen összeszedta magát, mai napik a Chiefs játékosa. Ritka kivétel.

 

2004

 

Nate Kaeding, K, San Diego Chargers, 3. kör

 

Összesen kilenc szezont töltött a Chargersnél és a jobbak közé tartozott NFL szinten. Azt a szintet hozta, ami után már nyugodtan rá lehet mondani, hogy megérte kiválasztani.

 

B.J. Sander, P, Green Bay Packers, 3. kör

 

Az utóbbi évek legnagyobb ST bustja a Packers nevéhez fűződik. A harmadik körös Sander újoncként elveszítette a kezdő pozícióját és egyáltalán nem puntolt egész évben. A második szezonjában kapott lehetőséget, de nem élt vele. A Packers kivágta, ezzel két év alatt vége is lett a karrierjének.

 

Aguayot idén választotta ki a második körben a Bucs. Rögtön kihagyott mezőnygóllal és extra ponttal mutatkozott be, viszont a Browns elleni előszezon meccsen hat rúgásából hat jó volt, tegnap pedig a Redskins ellen is hibátlanul teljesített. Van még neki remény, de az utóbbi évek tapasztalatai ellene szólnak.

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!