Connect with us

NCAA

NCAA College Football – Week 6

Hihetetlen izgalmak lehetünk ezen a szombati estén is szemtanúi, ha egyetemi foci nézésére adjuk a fejünket. A mai kínálatunk is hemzseg a konferencián belüli rangadóktól, állami rivalizálásoktól. Beharangozzuk a legérdekesebb egyéni párharcokat is és megismerkedhetünk a College Football legnagyobb üdvöskéivel, akik között ott rejlik az új Jamaal Charles vagy éppen Randall Cobb is.

 

collegeszéles

 

#20 Oklahoma Sooners vs Texas Longhorns – október 8., 18:00 (magyar idő szerint)

 

A BIG 12 konferencia rangadóját tekinthetjük meg először ezen a szombati napon, amikor a Texas és az Oklahoma mérkőzik meg Dallasban. A Longhorns főedzőjének, Charlie Strongnak melegszik a pite, olyan hírek is felröppentek, hogy a szezon végén elküldik, ezért muszáj lesz most odacsapniuk a Soonersnek. A győzelmi kényszer azonban visszaüthet, ráadásul az Oklahoma valamivel jobb erőkkel is rendelkezik, ezért egyáltalán nem biztos, hogy a Texas behúzza a párharcot, olyannyira nem, hogy a tengerentúlon mindenki az Oklahomát gondolja esélyesebbnek legalább egy touchdownnyi különbséggel.

 

Egy érdekes matchup: John Burt (#1) vs Jordan Thomas (#7). Sok izgalmas párharcnak lehetünk majd szemtanúi a déli csapatok rangadóján, de a másodéves texasi elkapó és harmadéves oklahomai cornerback csatározása tűnik a legínyencebb falatnak. Burt az első mérkőzésé 111 yardot pakolt fel a Notre Dame ellen, azóta viszont 3 meccsen csak nyolc elkapást és 11 dropot jegyzett. A Sooners corner elég nagy falat lesz neki, bár ha nem figyel oda Thomas és elveszíti a stabilitását, akkor a villámgyors receiver többször is meg fogja verni. Nem kell meglepődni, ha mindkét játékos oda-vissza megveri majd egymást, és lesz TD valamint interception is a párharcból.

 

Egy név, akire figyeljünk: Tyrone Swoopes (#18). Swoopes érdekes figurája a texasi csapatnak, hiszen eredetileg egy irányítóról beszélünk, aki passzban nem túl erős, azonban lábon nagyon jól tud dolgozni, és ez a legnagyobb fegyvere. Idén csak bizonyos package-ekben került szerephez, amikor erőfutásokból operált a Longhorns offense. Ez a szerepkör nagyon jól ment neki, eddig 27 labdacipelésből 112 és 5 touchdown jött össze neki, és többször is szorult helyzetből sikerült mentenie a csapatnak. Egyes draftszakértők úgy vélik, hogy ha az NFL-be akar kerül, akkor kénytelen lesz pozíciót váltania, mégpedig a leginkább tight end lehetne belőle, hiszen az alkata megvan hozzá (6’4, 250), elég gyors is és úgy véli, hogy az elkapásokkal sem lenne gondja. Ez érdekes kijelentés annak fényében, hogy középiskolás kora óta irányítót játszik, és labda nem igen repült a kezébe, csak ha a center feladta azt neki. Mindenesetre, figyeljünk rá, mert izgalmas eleme a Texasnak és szép megvillanásokat tud produkálni.

 

swoopes

 

#8 Texas A&M Aggies vs #9 Tennessee Volunteers – október 8., 21:30 (magyar idő szerint)

 

A nyolcadik kiemelt fogadja a kilencediket, ennél jobb mérkőzést nem is kívánhatnának még az öreg kontinens szurkolói sem, hiszen emberi időben láthatjuk a hétvége egyik legígéretesebb rangadóját. Johnny Manziel óta nem volt ekkora felhajtás az Aggiers háza táján, és most nem a Manziel-hype-tól hangos a környék, hanem a bombaerős csapattól. Viszont nem lehetnek biztosak a győzelmükben a texasiak, hiszen a Tennessee valóságos csoda folytán verte a Georgiát a múlt héten egy utolsó másodperces hail maryvel, így hatalmas lendülettel várják ezt a rangadót. Aki itt nyer nem titkolt esélyese lehet a rájátszásnak, de ne feledjük, hogy mindkettejüknek hátra van még az Alabama a következő hetekben.

 

Egy érdekes matchup: Trevor Knight (#8) vs Derek Barnett (#9)Lehetne az is, hogy az 1/1-es várományosa, Myles Garrett és a Vols irányítója, Joshua Dobbs párharcát emeljük ki, de most inkább az A&M irányítóját és a Tennessee kiváló pass rusherét figyeljük. Knight kiválóan illeszkedett be a támadószisztémába, hatalmas potenciált villogtatott a korábbi meccseken, és jó játékának köszönhetően igazi élmény nézni az Aggies offense-t. Most viszont egy olyan defensive end lesz állandóan a nyakán, aki szintén első körös várományos a 2017-es drafton és jelenleg kiváló formát is mutat, hiszen 4 sacket jegyzett az elmúlt két meccsen.

 

Egy név, akire figyeljünk: Christian Kirk (#3). Kirk az egyik legjobb és legtehetségesebb elkapója az egész NCAA-nek és ezzel mind az edzői stáb, mind pedig Knight tisztában van. Az eddigi 5 meccsén 33 labdát húzott le a levegőből, ebből csak az előző meccsén tizenkettőt. Hihetetlenül gyors, dinamikus elkapóról van szó, aki bármelyik elit defensive backet be tudja ületetni a hintába, de visszahordásoknál is lehet számítani rá, ezt többször be is bizonyította. A még csak másodéves Kirk már most az NFL játékosmegfigyelőinek célkeresztjében van, és minden esélye megvan rá, hogy a 2018-as NFL Drafton az egyik legmagasabban kihúzott elkapó legyen. Többen Randall Cobbhoz hasonlítják alkata és játékstílusa miatt.

 

kirk

 

#16 Arkansas Razorbacks vs #1 Alabama Crimson Tide – október 9., 01:00 (magyar idő szerint)

 

Nagy feladat előtt áll az első helyen rangsorolt Bama, hiszen egy igen masszív Arkansas fogadja majd őket Fayetteville-ben szombat este. A 4-1-es mérleggel álló Razorbacks komoly reményekkel vág neki a mai ütközetnek és bízik abban, hogy az irányítójuk, Austin Allen megtalálja a rést az alabamai pajzson. Ez mindenesetre nem lesz egyszerű feladat, hiszen az egyetemi foci legerősebb védelme ellen kell majd operálnia, és ez eddig egyik ellenfélnek sem jött össze túl sikeresen. A két csapat párharcát a Crimson Tide vezeti 19-7re úgy, hogy az utolsó kilenc meccset a regnáló bajnok húzta be. Abban egyetértés van, hogy az Alabama a fő esélyes, de ha sikerül az elején meglepni őket, nem biztos, hogy könnyű estéjük lesz és kapaszkodhatnak majd a Razorbacksre, mely nem lesz egyszerű feladat idegenben.

 

Egy érdekes matchup: Cameron Robinson (#74) vs Deatrich Wise Jr. (#48). Robinson egy a sok tehetséges és első körös alabamai tehetség közül, aki a szezon előtt a konszenzusos legjobb offensive tackle-nek volt kikiáltva. Pályán kívüli ügyei, miszerint a szezon előtt letartóztatták fegyver- és marihuánabirtoklásért, sajnos rontják az értékét, de tehetsége még a mostani gyengébb játéka ellenére is vitathatatlan. Ezt a gyengeséget próbálja majd meg kihasználni Wise, aki végzős évére a Razorbacks legjobb pass rusherévé nőtte ki magát. Egy meccset leszámítva eddig mindig volt legalább 0,5 sackje, így arra lehet számítani, hogy Robinsonnak is hosszú estéje lesz.

 

Egy név, akire figyeljünk: O.J. Howard (#88). Kivételes tehetségű, hatalmas potenciállal bíró, nagyon atletikus és blokkolni is megfelelően tudó tight endet ismerhetünk meg Howard személyében, aki a tavalyi bajnoki cím után visszatért végzős szezonjára, hogy újra királlyá koronázzák. Karrierje során nem dúskál TD elkapásokban, csupán 5 darabot sikerült eddig jegyeznie, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy fakezű lenne a passzjátékban, sőt. A tavalyi bajnoki döntőben húzott egy nagyot Saban és kihasználta Howard erősségét, melynek köszönhetően 2 hatpontost is sikerült jegyeznie és megmutatta, hogy a profik között is bőven van keresnivalója. Mindenképpen mellette szól az a tény is, hogy a futójátékot nagyon hatékonyan tudja segíteni, rutinos blokkoló, és ez a profi liga szempontjából kiemelten kezelendő a tight endeknél. Robbanékonysága, gyorsasága és atletikussága miatt bőven elképzelhető, hogy ő lesz az első TE, akit kiválasztanak a jövő évi játékosbörzén.

 

Playoff Championship Clemson Alabama Football 

 

#10 Miami Hurricanes vs #23 Florida State Seminoles – október 9., 02:00 (magyar idő szerint)

 

Bízzunk benne, hogy a tengerentúli időjárás is úgy gondolja, hogy ezt a mérkőzést Miaimban kell lejátszani és Matthew hurrikán nem gondolja meg magát, mert parázs ütközetre számíthatunk a floridai derbin. A bajnoki álmokat dédelgető Seminoles hamar elbúcsúzott a veretlen csapatok klubjától és jelenleg 3-2-es mérleggel bír, míg a Hurricanes 4-0-val áll és magabiztosan várja a szupertehetséges észak-floridai együttest. 2013-ban volt utoljára, hogy mindkét alakulat kiemeltként találkozott, így a mostani mérkőzés előtt csak még nagyobbak a várakozások. Kettejük örökmérlege nagyon kiegyensúlyozott, 31-29 a Noles javára, és a legutóbbi 6 meccsen is ők örülhettek a végén. Most viszont a Miami az esélyesebb, akik végleg megrogyaszthatják a Florida State szezonját, de ehhez lesz néhány szava Jimbo Fisher alakulatának.

 

Egy érdekes matchup: Stacy Coley (#3) vs Marquez White (#27). Coley a Hurricanes legstabilabb, legmegbízhatóbb elkapója, akit Kaaya előszeretettel vesz elő akár nehezebb szituációkban is. A negyedéves receiver 15 elkapásnál jár a szezonban, melyhez 211 yard és 4 TD párosul, ezzel az egyik legeredményesebb támadó csapatából. Ezen a mérkőzésen valószínűleg sokszor fog védekezni rajta White, a Noles tehetséges defensive backjeinek egyike. A szintén végzős cornerback idén még nem jegyzett interceptiont, ezért minden erejével azon lesz, hogy labdát lopjon majd.

 

Egy név, akire figyeljünk: Dalvin Cook (#4). Kijelenthető, hogy Cook az idei parádés RB-felhozatal egyik gyöngyszeme, aki szintén a jövő évi draft egyik nagy sztárja, akár első körös kiválasztottja lesz. Az egész Seminoles offense köré van felépítve, így nagyban függ a csapat teljesítménye az ő parádézásától. Hihetetlenül robbanékony és hatalmas játékokra képes, úgy vált irányt, hogy az már-már bokatörő a védőkre nézve. Ha éppen nem sérült, akkor mindig benne van egy óriási touchdown futás a játékában, de nem csak labdacipelésben, hanem elkapásokban is jó, ami még inkább növeli értékét. Idén már 635 yardot és 7 TD-t szorgoskodott össze a földön és ha ilyen ütemben halad, megdönti a tavaly felállított iskolarekordját futott yardok számában, melyet 1691-gyel tart. Most viszont egy olyan jó Miami run defense-szel nézd majd farkasszemet, amely 2,2 yardot engedélyezett futásonként, így nehéz lesz a tavalyi mérkőzésen megtett 222 yardos teljesítményét megismételnie. De ha valaki képes erre az NCAA-ben, akkor az ő. Sokak már az új Jamaal Charlest látják benne.

 

cook

 

Érdemes még figyelni:

 

#18 Florida Gators vs LSU Tigers – október 8., 18:00 (magyar idő szerint)

#2 Ohio State Buckeyes vs Indiana Hoosiers – október 8., 21:30 (magyar idő szerint)

#17 North Carolina Tar Heels vs #25 Virginia Tech Hokies – október 8., 21:30 (magyar idő szerint)

Rutgers Scarlet Knights vs #4 Michigan Wolverines – október 8., 01:00 (magyar idő szerint)

Oregon Ducks vs #5 Washington Huskies – október 9., 01:30 (magyar idő szerint)

#15 Stanford Cardinal vs Washington State Cougars – október 9., 04:30 (magyar idő szerint)

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!