Connect with us

NCAA

NCAA College Football – Week 7

Új időszámítás vette kezdetét a Fűzővel kifelé! életében, hiszen mi lettünk a legkedveltebb amerikai focis oldal, és ezért köszönet minden kedves követőnek, olvasónak és hozzászólónak! De nem állunk meg és ülünk a babérjainkon, folytatjuk az amerikai football népszerűsítését, melynek része az egyetemi foci is. Aki pedig ma College Football nézésére adja a fejét, az láthatja, hogy JJ Watt és Joey Bosa öccsei mire lesznek képesek egymás ellen, de alkalmunk lesz csodálni az új Jalen Ramsey-t is!

 

collegeszéles

 

#3 Clemson Tigers vs North Carolina State Wolfpack – október 15., 18:00 (magyar idő szerint)

 

Az eddig még veretlen Tigers úgy tűnik, kezd végre beindulni és a tavalyi év végi formáját kezdi mutatni, míg a Wolfpacknak sincs miért szégyenkeznie, hiszen 4-1-es mérleggel állnak, és a múlt heti, Notre Dame elleni vízilabda meccsen sikerült legyőzniük a Fighting Irish-t. Ideális körülmények között a Tigers utcahosszal kell, hogy nyerje a mérkőzést, de ha úgy fog akadozni a gépezet, mint korábban, akkor születhet meglepetés. Kelleni fog újra Deshaun Watson klasszisa a Clemson sikeréhez, mellyel a két csapat örökmérlege 56-28-1-re módosulna.

 

Egy érdekes matchup: Ben Boulware (LB, #10) vs Matt Dayes (RB, #21). A végzős clemsoni linebacker egy igazi tackle-gyárosnak számít, gyakorlatilag minden egyes védekezésből kiveszi a részét, a defense legnagyobb vezéregyéniségének számít. Hogy milyen félelmetes teljesítményre képes, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az elmúlt három mérkőzésen jegyzett 37(!) szerelése. Ezen a mérkőzésen is minden bizonnyal szép számmal fogja gyártani a tackle-öket, hiszen a Wolfpack fürge running backjét szereti futtatni az edzői stáb. Nem is csoda, hiszen elég jól mozog a pályán, az eddigi öt mérkőzés mindegyikén legalább 5.0-ás átlagot futott labdacipelésenként.

 

Egy név, akire figyeljünk: Jordan Leggett (TE, #16). Leggett – sok más csapattársához hasonlóan – is annak reményében tért vissza a Tigershez végzős évére, hogy a tavalyi produkciójukat felülmúlják és végre elhódítsák a bajnoki címet. A tavalyi szezon során Watson egyik kedvenc célpontjává nőtte ki magát és 40 elkapásból 525 yard és 8 TD jött össze neki. Leginkább a vörös zónában szeretik alkalmazni, ahol méretei és erőfölénye a leginkább kamatoztatható az egy az egy elleni játékok során. Hasonlóan az egyetemi foci többi elit tight end prospectjéhez, Leggett is rendkívül atletikus, labdaügyes játékos, mely leginkább keresendő az NFL játékosmegfigyelői körében. A maximális pörgésszámot még nem láthattuk idén tőle, hiszen csak 10 elkapást és 176 yardot jegyzett, de a tengerentúlon is meg vannak arról győződve, hogy Leggett pályafutása inkább a profi ligában fog beindulni, ahol előszeretettel használják az elkapni jól tudó TE-eket. Valószínűleg nem fog magasan elkelni a 2017-es Drafton, de az biztos, hogy profiként vasárnap is tapsra bírja majd a nagyérdeműt.

 

leggett

 

#9 Tennessee Volunteers vs #1 Alabama Crimson Tide – október 15., 21:30 (magyar idő szerint)

 

A Tennessee egy igazán szívszorító vereségen van túl, mellyel a makulátlan mérlegüknek is búcsút inthettek, míg az Alabama az Arkansast verte igen meggyőzően. Amikor a Crimson Tide a pályára lép, mindig esélyesként teszi azt, ez most sem lesz másképp, még akkor sem, ha idegenbe utaznak. A vereség ellenére, a Vols elég meggyőző játékot mutatott, melyet ha meg tud ismételni, akkor körömrágós estét szerezhetnek a Bama fanok részére, de ehhez az is kell, hogy kiküszöböljék a hibákat és a labdavesztéseket. A tengerentúlon is egyértelműen az Alabamát vélik jobbnak, mi sem vagyunk ezzel másképp, de bízunk benne, hogy a Tennessee féken tartja őket és izgalmas meccsnek lehetünk majd szemtanúi.

 

Egy érdekes matchup: Alvin Kamara (RB, #6) vs Reuben Foster (LB, #10). Kamara az előző fordulóban élete mérkőzését játszott a Texas A&M ellen, ahol 127 futott és 161 elkapott yardot jegyzett. A sérült Jalen Hurd távollétében jól tudott beszállni és csapata legjobbja volt, most viszont minden lehetőséget meg kell ragadnia, hiszen Hurd is játékra kész, de ami még nagyobb nehézség, hogy az All-American Foster fogja lesni minden megmozdulását. Sokan az NCAA legjobb belső linebackerének tartják és abban is biztosak, hogy a jövő évi játékosbörzén az első körben fog elkelni. Erre pedig azzal szolgált rá, hogy fáradhatatlanul nyüstöli a támadókat mind futás elleni védekezésnél, mind pedig emberfogásban. Játéka teljesen kész a profi ligához, így Kamaranak (és Hurdnek is) fel van adva a lecke.

 

Egy név, akire figyeljünk: Minkah Fitzpatrick (DB, #29). Fitzpatrick szó szerint ellopta a show-t az Arkansas elleni mérkőzésen, ahol egymaga 3 interceptiont jegyzett, melyből az egyiket 100 yardon keresztül cipelte vissza egy touchdownért, ezzel háromra növelve a pick sixei számát rövid egyetemi karrierje során. A még csak másodéves defensive backet már most a college football krémje között emlegetik, és még ebből a nagyon erős Tide védelemből is az egyik legjobbként tartják számon. Nagyon sokoldalú játékos, aki a védelemben egy igazi hybrid szerepkört képes betölteni, hiszen kis túlzással bármely poszton bevethető a secondaryben. Sőt, hogy milyen sokrétű a játéka, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a Kent State ellen jegyzett 1,5 sackje. Az idősebb játékosok is tisztelettel nyilatkoznak róla, egy igazi vezérszellemet látnak benne, aki bármit megtesz a pályán, hogy a csapatát győzelemre vezesse. Ha példát szeretnénk felhozni a profik közül, talán Jalen Ramsey ugorhat be elsőre, aki mind alkatra, mind játékra, mind pedig mentalisásra hasonlít a fiatal alabamai szupersztárra.

 

minkah

 

#22 Arkansas Razorbacks vs #12 Ole Miss Rebels – október 16., 01:00 (magyar idő szerint)

 

A tavalyi 53-52-es Arkansas meglepetésgyőzelmet szeretné idén is megismételni a Razorbacks, ezúttal otthon. Nem lesz egyszerű helyzetben a hazai alakulat, hiszen a Kelly vezette Mississippi a liga egyik legjobb passzjátékának ura, melyet még az Alabama sem tudott féken tartani. De azért nem kell egyből aggódnia a vendéglátóknak, hiszen náluk is van egy sztár irányító, aki bármikor képes mérkőzéseket eldönteni, sőt a labdát is jobban óvja, mint vetélytársa. A mérkőzés esélyese a Rebels, de ha a megszokott második félidei leovadást fogják produkálni, akkor a végére itt is meleg lesz a pite, hiába a kezdeti erőfölény.

 

Egy érdekes matchup: Henre’ Toliver (CB, #5) vs Chad Kelly (QB, #10). Chad Kellyről tudjuk, hogy egy igazi passzgyáros, hiszen a félelmetes alabamai védelmet is 421 yarddal kínálta meg, ami nem kis teljesítmény. Minden bizonnyal, most is az erős passzjáték lesz a domináns a Rebels részéről, melynek Toliver lehet a legnagyobb áldozata. A Razorbacks cornerbackje eddig 29 elkapást engedélyezett a 38 felé szálló labdából, tehát a passzok 3/4-e sikeresen ért célba mellette, melyre nem lehet büszke. Fel kell lépnie, ha nem szeretné, hogy egész este őt torpedózzák, különben csak rontani fogja az egyébként is csúfos statisztikáját.

 

Egy név, akire figyeljünk: Austin Allen (QB, #8). Az Arkansas irányítója egyelőre nem kap akkora rivaldafényt, mint Chad Kelly, de az idei teljesítménye mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A harmadéves játékos az egyik legjobb quarterback a Southeastern Conference-ben (SEC), sőt a kiosztott touchdown passzokban vezeti is a listát 15-tel. Tudni kell róla, hogy az egyetem történetében ő az első QB, aki egy szezonban minden mérkőzésén legalább két TD-t passzolt, sőt, sorozatban öt mérkőzésen 200 yard felett passzolt, ami ebben a konferenciában impresszívnek mondható. Mivel még csak ez az első éve, hogy kezdőként számítanak rá, így nem valószínű, hogy jelentkezik a draftra, de ha így folytatja a menetelését, akkor jövőre biztosan a jobb irányítók között fog szerepelni a neve az NFL játékosmegfigyelőinek jegyzeteiben.

 

Austin Allen

 

#8 Wisconsin Badgers vs #2 Ohio State Buckeyes – október 15., 02:00 (magyar idő szerint)

 

A Badgers ebben a fordulóban is az egyik legígéretesebbnek tűnő párharc egyik tagja lesz, ezúttal egy újabb BIG10 rivális ellen. A vendég ezúttal a veretlen és második kiemelt Buckeyes lesz, akik egy esetleges győzelemmel szinte karnyújtásnyira kerülnének a playofftól. A mérkőzés érdekességei közé tartozik, hogy az NFL egyik legjobb védőjének, JJ Wattnak és a 2016-os Draft legjobb pass rusherének, Joey Bosanak az öccse is fel fog tűnni a meccsen. Ha másért nem, kettejükért mindenképp nézni kell a mérkőzést, de hiba lenne a többi elit tehetségről megfeledkezni.

 

Egy érdekes matchup: Corey Clement (RB, #6) vs Raekwon McMillan (LB, #5). Clement Melvin Gordon cipőjébe lépett, mikor a korábbi tehetség profinak állt, és eddig sajnos nem nagyon sikerült felnőni az elvárásokhoz. A jó szezonkezdet után, az utóbbi meccseken – a sérülésének köszönhetően is – elmaradt a kirobbanó teljesítmény tőle, mely nem jó előjel a mostani, talán legnagyobb erőpróba előtt. A futás ellen és emberfogásban is kiváló linebacker nem lesz könnyű falat sem az egész Badgersnek, sem Clementnek. A 2017-es NFL Draft egyik legjobb LB prospectje ő, akit már most első körbe várnak, és ez nem is véletlen, hiszen a pályán szinte foghatatlan, egyfolytában a labda közelében nyüzsög, hatalmas playmaker.

 

Egy név, akire figyeljünk: T.J. Watt (OLB, #42). Nem véletlenül ismerős a Watt név, hiszen TJ az NFL egyik legjobb védőjének öccse, aki bátyjához hasonlóan a Wisconsin színeiben terrorizálja az ellenfél támadóit. Watt leginkább 3-4 OLB szerepkörben tud kiemelkedőt alkotni, ezt igazolja az idén szerzett 5,5 sackje és 7,5 negatív yardos szerelése is. JJ-hez hasonlóan, ő is a backfielden él, ember legyen a talpán, aki meg tudja állítani, ha jól kapja el a labda indításának ütemét. A Watt család és az Ohio State találkozásának pedig egyébként is van pikantériája, hiszen mikor legutóbb találkoztak, az akkori #18 Badgers meglepetésre 31-18-ra győzedelmeskedett az első kiemelt felett, és Watt 2 sacket valamint 3 negatív yardos szerelést regisztrált. Ha tehetsége nem is akkora, mint bátyjáé, mikorra eljön a draft ideje, biztosan elég jó körökben fogják emlegetni a nevét.

 

MJS uwgrid01 5 of hoffman.jpg uwgrid01

 

Érdemes még figyelni:

 

#14 Florida State Seminoles vs Wake Forrest Demon Deacons – október 15., 21:30 (magyar idő szerint)

Indiana Hoosiers vs #10 Nebraska Cornhuskers – október 15., 21:30 (magyar idő szerint)

#16 Miami Hurricanes vs North Carolina Tar Heels – október 15., 21:30 (magyar idő szerint)

#13 Houston Cougars vs Tulsa Golden Hurricane – október 16., 01:00 (magyar idő szerint)

Notre Dame Fighting Irish vs Stanford Cardinal – október 16., 01:30 (magyar idő szerint)

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!