Connect with us

Összefoglaló

Csak az egyik csapat hozta a tavalyi formáját

Rangadónak indult, aztán könnyed kis alázás lett a Jets arizonai vendégjátékából (3-28). Pontosabban, a tavalyi mérlegek alapján lehetett volna ez izgalmas meccs, azonban idén nagyot fordult a világ. A Cardinals egy meccs hátrányban van a PO helytől, a Jetsnél pedig jelenleg csak a Browns rosszabb az AFC-ből. Értékeljünk!

 

NFL: New York Jets at Arizona Cardinals

 

A mérkőzés legjobbja: David Johnson

 

Egyszerűen odáig vagyok a fiatal futó teljesítményétől. Az az 58 yardos futott TD valami zseniális volt, olyan mozgáskoordinációja van, ami nem emberi. 22 kísérletből 111 yardot futott három hatpontos társaságában, valamint volt még három elkapása 27 yardért. Jelenleg 568 futott yardja van 5 yardos átlaggal, mellé további 265 elkapott. Ha így folytatja, akkor 1514 futott, 706 elkapott yardja, valamint 23 futott TD-je lesz a szezon végén. MVP jelölt.

 

A passzjáték már nem volt ennyire domináns a gyenge Jets secondary ellen, bár Palmer az idei szezonja egyik legjobb meccsét hozta. Elosztotta a labdáit, nyolc játékosnak is volt elkapása és nem nagyon erőltették a hosszú, vertikális játékokat. Lehet, hogy összességében ez lehet most a jó irány.

 

New York Jets v Arizona Cardinals

 

A védelem szintén jól teljesített, a három engedett pont önmagáért beszél. Bár csak egy sackjük volt, folyamatosan nyomás alatt tartották Ryan Fitzpatricket, szereztek egy fumble-t, valamint két INT-t, 33 futott yardot engedtek 14 kísérletből, tehát tényleg a tavalyi elit D volt fent a pályán.

 

A mérkőzés legrosszabbja: a Jets

 

Nem akarom Ryan Fitzpatrick nyakába varrni a dolgot. Tavaly úgy lett a csapat 10-6-os, hogy viszonylag könnyű volt a sorsolásuk, top10-es a védelmük, működött a futójáték, ami miatt jó volt a passzjáték. Most azonban a secondary teljes kuka, Revis már a középszerű elkapókat sem tudja levédekezni, a védőfalon kívül nincs minőségi játék a védelemben. A futójáték nulla, Eric Decker sérült, az egész offense-ből egyedül Brandon Marshall játszik jól.

 

Fitzpatrick soha nem volt jó irányító, jobb esetben egy erős csapatot el tud menedzselni. Azonban, amikor nincs futójáték, a fal nem nagyon védi meg és rohanni kell az eredmény után, akkor hozza a rossz, meggondolatlan, elkapkodott döntéseket. Ráadásul a csapat minden vereség után egyre jobban szétesik, ami jól látszik a 10 benyelt büntetésen is. Geno Smith pedig megmutatta, hogy miért nem kezdő még így sem: sikerült 6 passz alatt eladnia a labdát a negyedik negyed végén, amikor már úgysem számított semmi.

 

A mérkőzés csalódása: Darrelle Revis

 

Azt el tudom fogadni, hogy Revis már nem elég jó, hogy egy AJ Greent, Julio Jonest vagy Antonio Brownt megfogjon. De az, hogy már mindenki megégeti, egyszerűen nevetséges. Mindegy, kit állítanak rá, egyszerűen nem képes megfogni és szemmel láthatóan ő sem érti, hogy miért. A PFF szerint a 96. legjobb corner jelenleg a ligában a 111 értékelt játékos közül és még ezt is túlzásnak érzem.

 

i

 

Rajta kívül ráadásul ott a csapatban Buster Skrine, aki hasonlóan magas szinten játszik. 10 szer dobtak most is az irányába, abból lett 7 elkapás 69 yardért és három sárga zászló. A secondary két másodpercig nem bírja tartani az elkapókat, a linebacker sor nem tud besegíteni, az egész védelem darabokban.

 

A legfurább döntés: punt a második negyed végén

 

14 másodperccel a második negyed vége előtt, 14-3-as hátránynál a 44 yardos vonalról, miért puntolta el a Jets a labdát? Ha a csapat megpróbál egy sikertelen Hail Maryt, esetleg egy field goalt, akkor is legjobb esetben 5-6 másodperce marad a Cardinalsnak visszatámadni és legalább 20 yardot kellett volna megtenniük, hogy mezőnygól távolságban legyenek. Persze értem én, a 62 yardos mezőnygól majdnem NFL rekord, a Hail Maryre talán még kevesebb esély volt (vagy csak simán megpróbálni first downt csinálni), de akkor is.

 

A kockázat minimális volt és legalább valami kapaszkodója lett volna a csapatnak, legalább valami váratlan. Nem mintha bejött volna, de a védelem annyira enervált volt, a támadók pedig annyira megtörtek és hitehagyottak, hogy megérte volna  megpróbálni menőzni, ha másért nem, legalább azért, hogy kis életet vigyenek a csapatba.

 

Tanulságok: Ezt a Jetset újjá kell építeni

 

Forté igazolását nem tartom rossznak, de önmagában kevés. Fitzpatrick a szezon után nem fog új szerződést kapni, vélhetőleg Revist is vagy kivágják (Skrine-nel együtt), vagy szerződést módosítanak vele és átteszik safetybe. Ryan Clady sem fog 10 millió dollárt keresni jövőre, a linebacker sor pedig eddig is kuka volt.

 

image

 

Jelenleg 1 millió dollárral a sapka fölött van a Jets, Revis, Skrine és Clady kivágásával pedig 20 millió dollárhoz lehetne jutni. Az olyan sok mindenhez nem elég, de legalább az alapozást el lehet kezdeni. A Jetsnek tavaly volt az utolsó igazán nagy dobása, jelenleg irányító, futójáték és back7 nélkül a csapat minimum 2-3 évre van attól, hogy reális playoff csapatként tekinthessük rájuk. Jobb esetben.

 

Ja, és a Chandler Jones cserét eddig nagyon a Carindlas nyerte. Annak ellenére, hogy csak 4 sackje van, jelenleg talán csak Von Miller van nála jobb formában, amit mondani sem kell, nem egy rossz dolog.

 

Fantasy értékelés:

 

A Jetsből gyakorlatilag mindenkit ki lehet dobni Brandon Marshallt leszámítva. Ő sem fog elit számokat hozni, de benne legalább megvan a potenciál egyetlen értékelhető játékos révén. Matt Forte az utóbbi 4 meccsen összesen 18 pontot hozott (miatta veszítettem el a veretlenségemet a szerkesztőiben), a védelem kuka, bár persze lehetnek jó meccseik, nagyon ragaszkodni hozzájuk nem érdemes.

 

A Cardinalsnál picit jobb a kép, ott a védelmet mindenképp érdemes játszatni, meg természetesen David Johnsont is. Carson Palmer elég lutri, ahogy az elkapók is inkonzisztensek, egyedül Larry Fitzgeraldra lehet hosszú távon stabilan számítani.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!