Connect with us

Hír

Hisszük, hogy a játékosok példaképek

Korábban már írtunk arról, hogy az NFL jelenlegi sok problémája és hibája közül az egyik az össze-vissza bedobált sárga zászlók a különböző gólörömökre, amiket gyakran tauntingnak minősítenek, és hogy erre kiadtak egy hivatalos szabályzatot arról, mik a tiltott és az engedett dolgok a játékosoknak. Az NFL fejese, Roger Goodell is megszólalt az ügyben.

 

goodell

 

“35 éve vagyok a ligában, ez a téma mindig előjön, de folyton vizsgálja a bizottság, hogyan lehetne módosítani rajta úgy, hogy mindenkinek jó legyen, de nehéz egyensúlyt találni az óvodás viselkedés és a profi hozzáállás között. Hiszünk benne, hogy a játékosaink példaképek a fiatal szurkolók számára, ezért fontosnak tartom, hogy ezt a pályán való viselkedésükkel is megmutassák. Ez az egyik része a profizmusnak az én olvasatomban. A taunting mindig is része volt ennek a játéknak, ám most kirívóan magas számban van jelen a meccseken sajnos. Pedig az a célunk, hogy a játékosok sportemberként viselkedjenek egymással, akár nyernek, akár vesztenek, és nem az, hogy ha valaki elkezdi heccelni a másikat, akkor az rögtön nekiugrik. A bizottság próbálja egyensúlyba hozni ezt, mert profiként akarjuk beállítani a játékosainkat, de az emberek általában nem szeretik a szabályokat.” – via Washington Post.

 

Tehát Antonio Brown twerkelését, vagy Josh Norman íjászatát továbbra is büntetni fogják, ahogy szegény Vernon Davis is pórul járt a zsákolós TD ünneplésével az Eagles ellen, hiszen amikor még utoljára TD-t szerzett, akkor még szabályos volt, de most büntetés járt érte. Idén a 6 alapszakaszbeli forduló alatt 16 zászlót dobtak be a különböző ünneplésekre taunting címszóval, mikor eddig a ligaátlag egy teljes szezonra 11-21 közé esett az utóbbi 10 évben.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!