Connect with us

Beharangozó

2016 Premium Selection #5

Eltelt négy hét, mi pedig újítunk kicsit a hagyományos premium selection beharangozóinkon. Természetesen továbbra is várunk titeket vasárnaponként a Kandalló Kézműves Pubban, ahol velünk együtt tekinthetitek meg a mérkőzéseket, de a felvezetés kicsit más lesz. Ezúttal ugyanis fogadási ajánlatok köré fogom felépíteni a mérkőzéseket. Természetesen az én ajánlásaimat érdemes fenntartásokkal kezelni és senki pénzéért nem vállalok felelősséget (persze ha egy-egy tipp bejön akkor elfogadom a sört). Az oddsokat egy meg nem nevezett sportfogadási oldalról szedem, de megjegyzem hogy a megírás pillanatától kezdve ezek jelentősen változhatnak is. Lássuk hát a heti kínálatot.

 

premium-selection-szeles

 

 

New York Jets @ Pittsburgh Steelers

 

Mérkőzés nyertese: Pittsburgh Steelers (1.33)

Spread: -7 Pittsburgh Steelers  (1.9)

 

A Steelers hazai győzelme nem igazán fizet sokat. Ez főleg a múlt heti domináns győzelmüknek tudható be. Big Ben öt TD passzt osztott ki, ezzel pedig már öt olyan mérkőzése van, ahol legalább ennyiszer volt erre képes. Ezzel negyedik az örökranglistán, amely ezt a teljesítményt méri. Mi több, visszatért Bell is, aki 178 scrimmage yardot termelt, neki ez volt a hetedik mérkőzése, hogy legalább 150 scrimmage yardot pakolt fel a csapatának. Ráadásul mindezt tették a Kansas City védelme ellen, akik azért nem a liga legrosszabb egységei közé tartoznak. Most ismét egy papíron erős védelem következik, a Jets. Igaz főleg a D-line dominál, a defense többi része nem feltétlenül tud felnőni melléjük. A másodéves Leonard Williams például vezeti a sack listát a belső falembereket tekintve és egyértelmű vezéregyéniséggé lépett elő második évére. Kell is a védőfal jó teljesítménye, ugyanis például a secondary azért meglehetősen sebezhető. Revis pályafutása legrosszabb éve felé tart, ráadásul kisebb sérüléssel bajlódik, így kérdéses a játéka. Félő, hogy akár játszik, akár nem a Steelers könyörtelenül ki fogja használni a secondary sebezhetőségét és főleg a levegőben veri meg a vendégeket. Nem gondolom, hogy a két csapat egy súlycsoportban van jelenleg, meg mernék kockáztatni egy -7-ös Steelers győzelmet is, ami már egész jól fizet (1.9).

 

Over/Under : Over 48 (1.9)

 

Nehéz elképzelni, hogy egy ilyen támadósort kevés ponton lehet tartani és főleg a passzjáték tarthatatlansága miatt úgy gondolom ez a Jetsnek nem is fog sikerülni. Bell ha futásból nem is jut 100 fölé, scrimmage yardokkal együtt átlép ezt a határt, Big Ben pedig 3 TD alatt nem fog megállni ezúttal sem, ahogy az elmúlt 10 hazai találkozója közül egynél sem tette. A Steelers átlagosan 27 pontra volt képes meccsenként, ráadásul ebben benne van az Eagles elleni 3 pontos mérkőzésük is. A Jets nélkülözni kénytelen Eric Deckert, de ennek ellenére is lehet élet a passzjátékban. Brandon Marshall múlt héten Shermannal nagy háborút vívott, most még csak fele olyan jó őrzője se lesz, ezért nagy napot várhatunk tőle is. Minden azon fog múlni, hogy a Jets offense meddig bírja tartani az adok-kapokot, de ha nem szállnak el túl korán akkor egy 50+ pontos mérkőzés is benne van a pakliban.

 

Játékos fogadások:

 

Brandon Marshall több, mint 70 elkapott yard (1.8)

 

Mint említettem Marshall a liga elit cornerei számára is tarthatatlan egy egész mérkőzésen keresztül. A Steelers pedig nem is rendelkezik ilean kvalitású játékossal. Ehhez jön az a tény, hogy Decker hiányában a targetek oroszlánrésze is a övé lesz és a Jetsnél menni kell majd passzjátékokkal az eredmény után. Ez pedig bőven elég ahhoz hogy átlépje a 70 yardot.

 

Antonio Brown több, mint 110 elkapott yard (2.0)

 

ab

 

Nem tudom hogy mi a Jets terve arra az esetre, ha Revis nem tudja vállalni a játékot végig, de egy biztos, nem fogják tudni megállítani a kiváló elkapót még vele sem. Revis már nem elég gyors hozzá, a többiek pedig se nem elég gyorsak, se nem elég technikásak. A Jets futójáték ellen elég jó, így a passzjáték dominanciáját várom a Steelers részéről is. Bár a 110 yard nem kevés az érte járó kétszeres odds egy nagyon jó befektetés lehet így is.

 

nyjpit

 

Atlanta Falcons @ Denver Broncos

 

Mérkőzés nyertese: Denver Broncos (1.51)

Spread: -4,5 Denver Broncos (1.9)

 

Hogy milyen az, amikor a liga legjobb passzjátéka találkozik a liga (majdnem) legjobb passzvédekezésével? Arra vasárnap este a Mile High stadiumban derül fény. Itt találkozik ugyanis a ligát 345.2 yardos átlaggal vezető Falcons, és a Broncos, akik 169.5 yardot engednek meccsenként, ami ligamásodik mutató. A Broncos dolga azért sem lesz egyszerű, mert a Falcons támadósora nem csak passzjátékban, de futójátékban is a liga élmezőnyéhez tartozik, átlagosan 124.5 yardot tesznek meg a földön meccsenként, ami a hatodik helyre elég a ligában. És ez lehet a kulcs, ugyanis míg a Broncos passzvédekezése idén is kiváló, a futás ellen igencsak szenvednek. 113.8 yardot engednek meccsenként és ezzel a liga rosszabbik részéhez tartoznak. Hogy miért gondolom ezek ellenére, hogy a Broncos nyerhet? Azért mert az utóbbi években mikor a liga legjobb támadósora a liga (egyik) legjobb védelmével találkozott, akkor mindig az offense húzta a rövidebbet. Denverben nem csak a secondary kiváló, de a pass rush is. Ware távolléte ellenére elsőosztályú az egység és hiába a Falcons jó támadófala, Ryan sokat lehet a földön. A Broncos átlagban több mint négyszer viszi le az ellenfél irányítóit, úgy pedig elég nehéz passzolni, ha valaki épp az életéért menekül.

 

Under/Over: Over 47 (1.85)

 

Persze Julio Jonesékat teljesen lenullázni nem valószínű, hogy lehet és általában a Broncos nagyon nehezen kapja össze a defense-t. Az első félidőben csak keresik a formájukat, de a félidei korrigálások olyan jól sikerülnek, hogy az ellenfél támadósorának felesleges is kijönni a második játékrészre. Ettől még a Falcons kényelmesen felpakolhat 20-25 pontot, ami tőlük egy messze átlag alatti teljesítmény lenne. A kulcs az overhez a denveri támadósor lehet. Siemian ugyan kisebb sérülést szenvedett, de valószínű tudja vállalni a játékot. Akkor sincs baj ha nem, mert Paxton Lynch nagyszerűen szállt be múlthéten, az edzői playcalling pedig végre segíti is az irányítókat. A Falcons passz elleni védekezése pedig az utolsó előtti helyre elég mindössze a ligában. Thomas és Sanders közel hasonló targetszámot és yardot átlagol, nehéz  felkészülni belőlük, mert nem állíthatod a legjobb cornered egyikre se, különben valaki üresen marad. Nem jellemző amúgy sem egyik csapatra a nagyon kevés pontos mérkőzés, itt elég jónak érzem a 47-es határt.

 

Egyéb fogadások:

 

Devonta Freeman több, mint 70 futott yard (2.0)

 

A Broncos futás elleni védekezése szokatlanul gyenge, a passz elleni védekezés pedig továbbra is elit. A Falconsnak meg kell próbálnia futtatni a labdát, hogy kicsit lankadjon a Broncos secondary figyelme és fellazuljanak hátul, utat nyitva ezzel a passzjátéknak. Freeman ugyan idény elején úgy tűnt, hogy teret veszit Colemannal szemben, de múlt héten már láthattuk, hogy azért ő az egyértelmű lead back.

 

Több mint 1,5 interception a mérkőzésen (1.9)

 

EAST RUTHERFORD, NJ - OCTOBER 12: Denver Broncos cornerback Aqib Talib (21) and New York Jets wide receiver Eric Decker (87) go up for the ball during the third quarter October 12, 2014 at Metlife Stadium. Eric Decker came away with the ball for a first down. (Photo by John Leyba/The Denver Post)

A két Broncos irányító ugyan nagyon igyekszik vigyázni a labdára és az ehhez szükséges konzervatív playhívásokat is megkapják, de ettől függetlenül rengeteg rookie hibára képesek. Elég egy rossz olvasás és máris az ellenfélnél lesz a labda. A Broncos secondaryt pedig nem kell bemutatni, Talib egymaga már 3 interceptionnél jár és a mérkőzésenként több, mint 1-es átlag megvan.

 

atlden

 

 

Cincinnati Bengals @ Dallas Cowboys

 

Mérkőzés nyertese: Cincinnati Bengals (1.86)

Spread: -1,5 Cincinnati Bengals (1.95)

 

A későbbi idősáv televízió által közvetített mérkőzése elég érdekesnek és szorosnak ígérkezik. A fogadóirodák egy hajszálnyival a a vendég Bengals csapatát találják erősebbnek, de főleg a hazai pálya miatt nem lehet leírni a Cowboyst. Dak Prescottéknak mindössze a a Bears elleni mérkőzése volt hét pontnál nagyobb különbségű és egyébként is jellemző rájuk a stabil játék. Igyekeznek a hibák számát minimális szinten tartani, az újonc irányító például nem adta még el a labdát, pedig 131 passzkísérlete volt már. Igaz cserébe nem dobott sok TD-t se. A 131 kísérlet interception nélkül egyébként újonc rekord. A Dallas +3-as turnover mutatója a liga középmezőnyébe tartozik, de ez főleg annak köszönhető, hogy a védelem nem tündököl, csak hoz egy átlagos szintet. Senkinek sincs egy interceptionnel többje és két sacket is mindössze Crawford szerzett. Elliott a kezdeti nehézségek után kezd abba a formába lendülni, amit sokan vártak tőle és már 412 yardja van. A másik oldalon Dalton vezeti az AFC-t 1234 yardjával, Jeremy Hill pedig 2014 óta 23 futott TD-t jegyzett ami a legtöbb ezen időszak alatt. Egyik csapat sem várja tehát rossz előjelekkel a kezdést, de a rutin és a nagyobb játékokra képes védelem miatt a Bengals győzelmét várom. Ha kicsit konzervatívabbak vagyunk akkor érdemes +4,5 ponttal megtenni őket, igaz ez mindössze 1.45-ös oddsot hozna a konyhára.

 

Under/over oddsok: Over 45,5 (1.9)

 

A mérkőzésen születő pontok számát 45.5.-nél húzták meg a szerkesztők, tehát ha overt teszünk akkor legalább 46 pontra, ha under akkor legfelejbb 45 potnra van szükségünk. Nagyon nehezen megjósolható ez a line is, mivel a két csapat nem igazán játszott pontzuhatagos mérkőzéseket, ezért biztos overt nem lehet mondani. A Dallas 19.2, a Bengals pedig 20.5 pontot kapott eddig átlagban, tehát a logika egy sima undert mondatna velünk. Ezzel azonban vigyázni kell mert egyik csapat ellenfelei sem rendelkeztek nagyon jó támadósorral, tehát a védelmeknek elég könnyű dolga volt. A Boyst pont most a Dalton vezette offense teheti nagy próbára, sejtésem szerint egy 25-30 pont között képesek lehetnek felpakolni a táblára. Ekkor pedig már csak 20 pont kell a dallasiaktól, akiknek majdnem pont ez az átlaguk.

 

Játékos fogadások

 

prescott-elliott

 

Ezekiel elliott futott yardok száma over 80 (1.9)

Dak Prescott interceptiont dob (?)

 

A Dallas részéről a futójáték fog dominálni és az újonc RB lesz fent messze legtöbbet a pályán.  A Bengals bár kifejezetten jó a futás ellen, most a liga egyik legjobb támadófalával találkozik. A másik tippem Precott labdaeladása. Bár valószínűleg elég konzervatív lesz a playhívás, a Bengals secondary elég jól össze van rakva idén is. Másrészt Prescottnak volt több interceptiont érő dobása eddig is,de a szerencse közreműködésével ezt megúszta. Az elég magas odds megenged nekünk egy kis kockáztatási lehetőséget, mindenesetre ne túl nagy összeggel.

 

cindal

 

New York Giants @ Green Bay Packers

 

Mérkőzés nyertese oddsok: Green Bay Packers (1.4)

Spread: -7 Green Bay Packers (1.91)

 

Nem nagy meglepetés, hogy a mérkőzés esélyese a Packers. Főleg azért nem mert Wisconsinba nem nyerni járnak a csapatok. Bár kicsit megkopott a Green Bay fénye az elmúlt 2 szezonban, de hiba lenne leírni őket. A Giants 700. győzelmére készül és először tér vissza 2012 januárja óta Wisconsinba, amikor is kiejtették a Packerst. Jordy Nelson és Rodgers között újra kiújulni látszik a kémia, ami két közös TD-ben manifesztálódott a Lions ellen, összesen pedig már 4 hatpontost hoztak össze. A Giants pedig halad az építkezés útján, a fal mindkét oldalán megszilárdulni látszik a csapat. Az elmúlt években gyenge támadófal, most három top10 közeli játékost is ad a saját posztján. A védőfal pedig a sackek hiánya ellenére remek, könnyen helyeznek nyomást az ellenfél irányítójára és fogják a futást is. A jó pass rushra most is szükség lesz, mert ha Rodgersnek lesz ideje passzolni, akkor könnyen sebet üthet a Giants secondaryn, akik azért annyira nem muzsikálnak jól. 262 yardot engednek átlagban, ami a liga középmezőnyéhez elég. Itt egyébként a túloldalon is gond van, ugyanis a Packers a liga harmadik legtöbb passzolt yardot engedő csapata és ez a Giants kiváló WR hármasa ellen sok gondot szülhet. Én nem gondolom, hogy a két csapat közt ilyen nagy lenne a különbség, de a hazai pálya mindenképp a Packers mellett szól. Bátrabbaknak egy +9,5-ös Giants győzelmet ajánlok, ami közel kétszeres oddsért nem rossz befektetés.

 

GREEN BAY, WI - DECEMBER 26: Aaron Rodgers #12 of the Green Bay Packers is congratulated by Eli Manning #10 of the New York Giants after their game at Lambeau Field on December 26, 2010 in Green Bay, Wisconsin. (Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

 

Under/Over: Over 48 (1.9)

 

Ha az előbb overt ajánlottam, akkor itt is azt kellene. Ez a három plusz pont nem egy nagy különbség, de a két csapat támadósora fényévekkel jobb, mint az előbb említett csapatoké. Ugyan nem szabad lenézni a két védelmet sem, de két ilyen dinamikus offense-nek szabadon fel kell pakolnia 25-25 pontot legalább. Eli Manning, aki a 100. győzelmére készül jól osztja el a passzait célpontjai között, bár Beckhamet kicsit a kelleténél többet keresi. Én legalább 3-3 TD-t várok mindkét oldalon és többször is meg fognak fordulnia csapatok az redzone-ban.

 

Odell Beckham több, mint 80 elkapott yard (1.9)

 

Kicsit megingott a bizalom Beckham felé, de ne higgyük azt hogy pár rossz meccs és elfelejtett játszani. Természetesen frusztrált, de annál nagyobb akarással veti majd bele magát ebbe a mérkőzésbe. A Packers secondary pedig bár jó, nem rendelkezik olyan kimagasló shutdown cornerrel aki magabiztosan leszedi a pályáról a fiatal elkapót.

 

Eddie Lacy kevesebb, mint 70 futott yard. (1.9)

 

Ahogy már említettem a Gaints D-line futás ellen kiválóan teljesít eddig. Lacy pedig nem az a kimondottan dinamikus futó aki vertikálisan meg tudja nyitni a pályát, amivel tudná sebezni a Giants védelmét. Középen a nagyon nehéz futni az Óriások ellen és szerintem nem is fog sikerülni Lacynek.

 

nyggb

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!