Connect with us

NCAA

NCAA College Football – Week 8

Erősen a szezon közepénél tart már a College Football, és ahogy kezdünk belemenni a végjátékba, annál több kiélezett mérkőzés, konferencián belüli rangadó kerül képernyőre. Ezt a hétvégét is egy pikáns mérkőzés teszi igazán különlegessé, hiszen a tavalyi bajnok az idei legnagyobb próbatétele előtt áll, és bár esélyesként lépnek pályára, de hasonló helyzetből Johnny Manziel 4 éve tett már csodát ellenük. És ha mindez nem lenne elég, akkor kicsivel éjfél után jön az új Tyrann Mathieu is!

 

collegeszéles

 

 

Iowa Hawkeyes vs #10 Wisconsin Badgers – október 22. 18:00 (magyar idő szerint)

 

Egy újabb BIG10 rangadóval nyitjuk az estét, amikor az Iowa látja vendégül a zsinórban két vereséget elszenvedő és önbizalmát kereső Wisconsint. Mindkettejükre jellemző a kiváló futójáték és a kőkemény védelem, azonban mégis két különböző csapatról beszélünk. Míg a Badgers szeptemberben nagyon meggyőző volt, viszont októberben csak döcögtek, addig az Iowanak a teljesítménye idén végig hullámzott, sőt a másodosztályú North Dakota State (Wentz innen jött) is elverte őket. Most mindkét csapat a felfelé vezető utat keresi, melyből egy elég brusztolós meccs is kisülhet, de abban szinte biztosak vagyunk, hogy szoros mérkőzést láthatunk.

 

Egy érdekes matchup: Desmond King (CB, #14) vs Alex Hornibrook (QB, #12). Hornibrook és a Badgers két kőkemény meccsen (Michigan, Ohio State) szenvedett vereséget, ahol csupa NFL-tehetség nézett farkasszemet a freshman QB által vezetett támadósorral. Ez most sem lesz másképp, hiszen Iowaban sem szűkölködnek ezen a téren, sőt Kinget többen is a legjobb cornerbacknek tartják, aki már tavaly is elég magasan kelt volna el, de így, hogy maradt végzős évére, csak még jobban bizonyítja, hogy milyen kivételes tehetség. Érdekes lesz megfigyelni, mennyi labdát dob majd felé Hornibrook.

 

Egy név, akire figyeljünk: C.J. Beathard (QB, #16). Az ország egyik legalulértékeltebb játékosát és NFL prospectjét ismerhetjük meg az Iowa irányítójának személyében. Annak ellenére, hogy a tavalyi szezon során a Hawkeyes történetében először 12-0-val kezdett a csapat, sokan megfeledkeznek az érdemeiről és inkább annak tudják be a kirívóan jó teljesítményt, hogy egy kőkemény defense és egy stabil támadófal támogatta a munkáját. Azonban Beathard stabil játéka volt a kulcs, hogy junior évében 12-2-es mérleggel végezzen a csapat. A statisztikái nem túl kirívó számokat mutatnak, de a pályán mutatott érettsége és megfelelő döntéshozatala az, ami az Iowa történetének legjobb irányítójává teszi.

 

bethard

 

#1 Alabama Crimson Tide vs #6 Texas A&M Aggies – október 22. 21:30 (magyar idő szerint)

 

Négy évvel ezelőtt történt, hogy egy hatalmas mérkőzés során, Money Manziel legyőzte az akkor is első kiemelt Alabamát, melynek következtében mindenki kikiáltotta Heisman-győztesnek. Mint utóbb kiderült, ez össze is jött neki. Most is az Alabama lesz a vendéglátó, azonban a szituáció merőben más, egy sokkal erősebb Aggies lesz majd a vendég, akik nem csak, hogy brutális támadósorral, de kőkemény védelemmel is büszkélkedhetnek. Egyáltalán nem biztos, hogy az esélyesebbnek vélt Bama behúzza a meccset, sokan meglepetésgyőzelmet várnak, többek közt mi is. És ha ez bekövetkezik, akkor Trevor Kinght kétszer is (két különböző csapattal) legyőzheti a Saban dirigálta Crimson tide-ot, melyre nem sok példa volt a múltban, csupán Chad Kellynek sikerült ez.

 

Egy érdekes matchup: Minkah Fitzpatrick (DB, #29) vs Christian Kirk (WR, #3). Érdekes lesz megfigyelni, hogy ki fog majd Kirkkel utazni a mérkőzés egésze során, és nem biztos, hogy végig Fitzpatrick lesz az, de sokat fogjuk kettejük “keringőjét” csodálni. Két fiatal szupertehetség, akikről már korábban is megemlékeztünk egyenként, most végre egymásnak feszül, és biztosra vehetjük, hogy egyiküknek sem lesz könnyű dolga megvernie a másikat. Sok érdekes matchup lesz a mérkőzésen, de egy defensive back vs reveiver mindig pikáns párosítás, főleg akkor, ha egy igazi trash talker védőről van szó.

 

Egy név, akire figyeljünk: Tim Williams (OLB, #56). Williams a Saban vezette Alabama defense tizenegy szörnyetegéből az egyik, aki az ellenfél irányítóinak rendre fejtörést szokott okozni. Ideális pozíciója a 3-4-es OLB, ahol szabadon rohamozhatja a QB-t, ezt igazolja az idén szerzett 4,5 sackje és 7,5 negatív yardos szerelése. Az Aggies szeret négy vagy öt elkapós felállás alkalmazni, ami nagyon feküdhet az NFL-be vágyó pass rushernek, hiszen ilyenkor minden erejével azon lehet, hogy Trevor Knightot a földbe döngölhesse. Végzősként biztosan jelentkezni fog a 2017-es Draftra, azonban az nem emeli értékét, hogy szeptemberben letartóztatták engedély nélküli fegyvertartás miatt, miután a rendőrség a kocsijában pisztolyt talált. További súlyosbító tényező, hogy az eljárás során, mikor a rendőrök átnézték az autót, abból egyenesen dőlt ki a fűszag. Tehát egy újabb balhés edge rushert köszönthetünk Williams személyében, akiről a jövőben még sok szó fog esni, reméljük pozitív körítésben.

 

timwill

 

#5 Washington Huskies vs Oregon State Beavers – október 23. 00:30 (magyar idő szerint)

 

Egészen emberi időben lehetünk szemtanúi a nyugati part legjobb csapatának összecsapására az Oregon State ellen. A hazaiak toronymagas esélyesei a találkozónak, gyakorlatilag senki nem jósol nekik vereséget, de lehet nem tett jót az óriási lendületüknek a múlt heti bye week. Talán ezt lovagolhatja meg a Beavers, akiknek nem túl rózsás az eddigi szezonjuk, hiszen két győzelem mellé négy vereség csúszott be. A kettő egyike viszont a high powered California ellen jött össze, ahol 47 pontot tettek fel a táblára. Ha most is elkapja a ritmust az offense, akkor izzadni fog a Huskies, de ehhez a legjobb napot kell kifogniuk az ország egyik legtehetségesebb védelme ellen.

 

Egy érdekes matchup: Jake Browning (QB, #3) vs Xavier Crawford (CB, #22). Az ország egyik legjobb irányítója egy újonc cornerback ellen egyszerű történetnek tűnhet, de jelen esetben ez koránt sem lesz az. Browning a nyugati part egyik legnagyobb sztárja jelenleg, aki már 1418 yardnál és 23 passzolt TD-nél jár, és nagyon úgy tűnik, hogy megállíthatatlanul robog a csapatával a playoff felé. Crawfordnak fel kell kötnie a gatyát, és habár nem gyenge a Beavers secondaryje, most szép erőpróbájuk lesz. A fiatal védő eddig nem ijed meg a lehetőségtől, idén 7 leütött passznál és 42 szerelésnél tart, melyre igazán mondhatjuk, hogy szép kis summa. Kérdés, hogy Browning ellen ez mire lesz elég.

 

Egy név, akire figyeljünk: Budda Baker (S, #32). Kivételes safety class alakul idén, ennek is a krémjébe tartozik a Huskies félelmetesen tehetséges safetyje, aki még csak junior évét tölti az egyetemen, de szinte biztosra veszik, hogy jelentkezni fog a jövő évi játékosbörzére. Tudni kell róla, hogy némileg alulméretezett, mert csak 5’10” magas és nagyjából 190 font, de Tyrann Mathieu óta tudjuk, hogy ez egy defensive backnél nem akkora hátrány, ha ellensúlyozni tudja tehetséggel. Ebből pedig nincs hiány Bakernél, aki szintén mindig a labda körül nyüzsög, idén 29 szerelést, 0,5 sacket, egy interceptiont, egy leütött passzt és egy kiharcolt fumble-t elérve. Ugyan a Washington védelme nyüzsög a sztároktól és az átlagon felüli képességgel bíró játékosoktól, de Baker még talán közülük is kiemelkedik. Azt gondolom, hogy a Tyrann-hasonlat pedig nem földtől elrugaszkodott, bőven meg van a tehetsége, hogy őt is nagyra becsüljék majd a profik között.

 

baker

 

 

Érdemes még figyelni:

 

#7 Louisville Cardinals vs North Carolina State Wolfpack – október 22. 18:00 (magyar idő szerint)

#3 Michigan Wolverines vs Illinois Fighting Illini – október 22. 21:30 (magyar idő szerint)

#8 Nebraska Cornhuskers vs Purdue Boilermakers – október 22. 21:30 (magyar idő szerint)

#12 West Virginia Mountaineers vs TCU Horned Frogs – október 22. 21:30 (magyar idő szerint)

#21 Auburn Tigers vs #17 Arkansas Razorbacks – október 23. 00:00 (magyar idő szerint)

SMU Mustangs vs #11 Houston Cougars – október 23. 01:00 (magyar idő szerint)

Penn State Nittany Lions vs #2 Ohio State Buckeyes – október 23. 02:00 (magyar idő szerint)

Texas Tech Red Raiders vs #16 Oklahoma Sooners – október 23. 02:00 (magyar idő szerint)

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!