Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #7

Gyorsan elrepült a szezon harmada, de holnap is jó kis meccsek várnak ránk. Aki a hét kiemelt meccseire kíváncsi, amik a tévében, illetve a Kandalló Kézműves Pubban fognak menni GamePassről, az szokás szerint a mai Premium Selection című cikkünkben olvashatja hosszabb beharangozóinkat! 

 

previewszeles

19 órás sáv

 

Cleveland Browns @ Cincinnati Bengals

 

A Browns részéről mindenképpen Terrelle Pryor játékát érdemes kiemelni, aki gyakorlatilag minden skill pozícióban feltűnik a támadósorban, igazi all around játékos. Nem is csoda, hogy ő az egyetlen mozdíthatatlan játékos jelenleg a Cleveland rosteréről. Már csak miatta megéri Browns meccset nézni. Jelenleg kérdéses a játéka, a remény halvány sugara is kiveszne a csapatból nélküle.

 

A Bengals múlt héten megmutatta, hogy az igazán komoly csapatok ellen is képes helyt állni nagyjából egy félidőn keresztül, azonban a rengeteg fegyelmezetlenség miatt még mindig képesek magukat bármikor lábon lőni. Dalton és Green továbbra is megbízhatóan és eredményesen játszik, ám a Bernard-Hill kettősből csak előbbi képes lendíteni a támadósoron, ő is inkább csak elkapásokban jelentkezik, így futójáték csak névlegesen létezik a hazaiaknál. Ezúttal azonban ez elég lesz.

 

clecin

 

Washington Redskins @ Detroit Lions

 

Jordan Reed ezúttal sem lesz bevethető a Redskinsben, így ismét nagyobb szerepet kaphat a futójáték a vendégek részéről. Matt Jones az Eagles ellen karrierje legjobb meccsét hozta 135 futott yardjával és egy TD-jével. A Lions nagyjából hasonló futás elleni védelemmel rendelkezik, mint az Eagles, de abból kiindulva, hogy a ramses Keenum is szinte nyomás nélkül össze tudott dobálni 300+ yardot és 3 TD-t, a hazaiak támadósorának ezúttal is nagyot kell virítaniuk, hogy meccsben maradhassanak.

 

Stafford helyzetét nem könnyíti, hogy továbbra sem számíthat kezdő tight endjére, Eric Ebronra és legjobb futójára, Theo Riddickre sem, a védelemben pedig DeAndre Levy és Haloti Ngata továbbra is harcképtelen, így a Lions futás elleni védekezése nem a Redskins ellen fog feljavulni.

 

wasdet

 

Oakland Raiders @ Jacksonville Jaguars

 

A Raiders védelme továbbra sem az igazi, de ezt eddig legalább ellensúlyozni tudta a támadósor eredményessége, azonban a Chiefs ellen már ez sem működött és az egysíkú (és eredménytelen) játékhívás egy nulla pontos második félidőt eredményezett. A hétvégén már visszatér a tight end Clive Walford és az elsőszámú futó, Latavius Murray játékára is van esély. Ha Murray tudja vállalni a játékot, akkor már a futójátékra is támaszkodhat Carr, Walforddal pedig egy újabb megbízható célpontja lesz Cooper és Crabtree mellett.

 

A Jaguars részéről a védelemmel nincsenek különösebb gondok, a támadósorból sem Bortles sem az elkapók nem teljesítenek az előzetes várakozásoknak megfelelően, ráadásul a futójáték sem igazán működik. A Raiders defense azonban enged annyi yardot, hogy esetleg meginduljon a szekér és a tavalyi Jaguars offense ismét a pályára kerüljön.

 

oakjax

 

New Orleans Saints @ Kansas City Chiefs

 

A Chiefsnél továbbra is hasít a futójáték, amit kiegészít a remek védelem. A Raiderst gyakorlatilag megfojtották és a második félidőben még egy mezőnygólt sem sikerült Carréknak felrakni a táblára. A Saints védelme minden téren sebezhető, így a hazaiaknak bőven elég lehet akár az átlagos teljesítményükkel előrukkolni.

 

Ebbe persze Breeséknek is lesz beleszólása, elsősorban a támadóoldalra igaz ez. Az utóbbi hetekben nagyon elkapta a gépszíj a Saints támadósorát. A Panthers ellen 10 különböző célpontja volt Breesnek, közülük 8 rendelkezett legalább két elkapással a meccs végére. A rövid és hosszú játékok egyaránt ültek. Más kérdés, hogy ezúttal egy igazán komoly erőkből álló védelem jön szembe, ahol pass rush is van, illetve coverage-ben sem feltétlen elveszett az egység.

 

nokc

 

Buffalo Bills @ Miami Dolphins

 

Ezt az összecsapást mindenképpen a futójáték kedvelőinek ajánljuk. Múlt héten kiderült, hogy a Miami támadósora nem is olyan reménytelen, ha Tannehillnek nem kell passzolnia, elég csupán átadni a running backnek a labdát. Ajayi 204 yardja és 2 touchdownja még akkor is tekintélyparancsoló, hogyha azt a lyukas Steelers védelem ellen hozta össze.

 

A Billsnél ugyan valószínűleg nem lép pályára McCoy, azonban amilyen jól megy Buffaloban a futójáték nem lennénk meglepődve, hogyha Gillislee is hasonlóan eredményes napot zárna, mint tette azt kollégája. Az ő helyzetét még könnyíti az is, hogy a Dolphins futás elleni védekezésénél csak a 49ersé rosszabb jelenleg a ligában, míg a Bills ellen azért jobban meg kell szenvedni a yardokért, mégis a Dolphins számára ez lehet az egyetlen esély a győzelemre.

 

bufmia

 

Baltimore Ravens @ New York Jets

 

A hét egyik legnagyobb kérdése az volt az összecsapással kapcsolatban, hogy látunk-e elit irányítót vasárnap. Mindenki megnyugodhat, Joe Flacco pályán lesz a Jets ellen. A Ravens zsinórban három vereséget szenvedett és a legaggasztóbb az egészben, hogy mind a hármon volt esélye a végén nyerni, egyszerűen nem tudták végig vinni a game winning drive-ot. De legalább azt nem lehet mondani a Ravensre, hogy egysíkú lenne a playhívás, Terrence West ugyanis egészen kiváló szezont fut eddig.

 

A Jetsnél akad bőven probléma. Decker egész szezonra kidőlt, Fitzpatricket lecserélték, így Geno Smith áll majd ismét a center mögött. Ezekhez mind hozzájön a védelem. Ugyanis hiába védekeznek jól futás ellen ha az ellenfél irányítói kedvükre passzolgathatnak 114.7-es passer ratinggel átlagban (ez a liga legrosszabb mutatója). A ligaelit front7 és pass rush nem tud megállítani egy teljes offense-t. Flacco és a Ravens pedig van olyan jó, hogy kihasználja ezt.

 

balnyj

 

 

Indianapolis Colts @ Tennessee Titans

 

A két csapat tökéletesen egészíti ki egymást. A Coltsnál nincs futójáték, a Titansnél Demarco Murray másodvirágzását éli. E mellé pedig vegyük hozzá, hogy Mariota is képes megdobni a kulcsjátékokat. Ehhez persze nagyban hozzájárul a kiváló támadófal is, külön kiemelve a két tackle-t, Lewant és Conklint. A vendégeknél ellenben csak Luck és a passzjáték jöhet számításba, hogyha a támadószekcióról beszélünk.

 

A Coltsnak gyakorlatilag nincsen védelme, míg Tennessee-ben eléggé összeállt az egység – mind passz, mind futás ellen is top10-es alakulatról beszélünk. Azonban az Indianapolisnak muszáj nyernie, hiszen 0-3-as csoporton belüli mérleggel gyakorlatilag már le is mondhatnak a rájátszásról. Ha azonban a Tennessee behúzná ezt a találkozót, akkor elkezdhetünk barátkozni a gondolattal, hogy ezt a Titanst akár még januárban is láthatjuk.

 

indten

 

22 órás sáv

 

San Diego Chargers @ Atlanta Falcons

 

Atlantában két brutálisan erős támadósor fog összecsapni és egy igazi szétlövésnek lehetnek tanúi azok, akik ezt a mérkőzést választják. Matt Ryan ha így folytatja megdönti Peyton Manning egy szezonon belüli passzolt yardjainak rekordját, a futótandem talán a legjobb jelenleg az egész ligában és néha Julio Jones is megmutatja, hogy miért is tartják őt elit elkapónak. Ehhez hozzájön a védelem szintlépése, ugyanis az Atlanta védelmében megjelent egy sokáig ismeretlen elem: a pass rush. Persze tegyük gyorsan hozzá, hogy nem feltétlen elit, de bőven jobb, mint az elmúlt években hozzászokhattunk.

 

Azonban a pass rush megjelenése ellenére is a passz elleni védekezésük csapnivaló, ami pont egy Rivers vezette Chargers ellen nem a legszerencsésebb dolog. Riversnek rengeteg célpontja van, ráadásul nem szabad elfelejteni Melvin Gordont sem, aki idén már tényezővé vált a vendégek offens-ében.  A múlt heti csoportrangadón aratott siker lendületet adhat nekik és talán elhiszik végre, hogy nyerni is tudnak.

 

sdatl

 

Sunday Night Football

 

Seattle Seahawks @ Arizona Cardinals

 

Amennyire a támadófoci ünnepe lesz a Chargers@Falcons összecsapás, annyira lesz védelmek által dominált az NFC West rangadója. Mindkét támadósor döcög. A Seattle-t egyedül Wilson zsenialitása tartja életben, a Cardinalst pedig David Johnson. A Seahawks támadófala idén sem tűnik jobbnak, a Cardinalsnál pedig Chandler Jones érkezésével teljes lett a kirakós az Arizona védelmében, így Wilsonnak mozgalmas napja lehet a zseben kívül. A hazaiak részéről pedig az a legnagyobb kérdés, hogy zsinórban harmadjára is ki tudja-e rántani a szószból Palmert a futójáték, a liga harmadik legjobb futás elleni védelme ellen.

 

Összességében a Seahawks védelme jobb erőkből áll, így a védelmek csatáját többségi véleményünk alapján a vendégek nyerik.

 

seaari

 

Szerkesztőségi tippverseny

 

tippversenyeredmeny

Bold predictions

 

balentin: 2014-ben a 17. héten, amikor Geno Smith utoljára kezdőként lépett pályára, tökéletes passer ratinget hozott össze a Dolphins ellen. Most ott folytatja, ahol abbahagyta, ezúttal is 158.3-as passer ratinggel fog zárni.

 

chester: A Denver Broncos és a Houston Texans engedte meccsenként a legkevesebb passzolt yardot (182,3 & 189,3). Az egymás elleni találkozójukon 600+ passzolt yard születik, ami az eddigi 6 fordulóban a két csapat irányítóinak együtt sosem jött össze.

 

warwolf: 

 

KGYM: A Vikes 200 vagy kevesebb scrimmage yardon tartja a Phillyt, míg maga 500-at tesz meg legalább. A Vikes utoljára 2014 #4-ben és 2007 #9-ben ment 500 yard fölé (utóbbi AP 296-os játéka). A Philly 200 yard alatt utoljára 2014 #14-ben maradt, a felfickósodott SEA ellen.

 

renningan: A Lions védeleme 379 yardot enged meccsenként az ellenfélnek, ami a 25. legjobb csak a mezőnyben. Most a Redskinst 200 total yard alatt tartják.

 

rowi: A Seahawks ellen az ellenfél top futója legalább 22 yardot tett meg földön az adott meccsen az idei szezonban. Az eddig szárnyaló D. Johnson viszont nem jut el eddig Wagnerék ellen, 22 yard alatt marad.

 

leonidasz007: Eddig a Raiders támadófala engedte a legkevesebb sacket vagy hitet, összesen négyet. Most a Jaguars egy meccsen négyszer zsákolja be Carrt!

 

jimboy: 

 

katonadani: A héten csak két újonc QB kezd csapatában, viszont Wentz és Kessler ketten együtt több yardot passzolnak, pontosabban és jobb passer ratinggel, mint ellenfeleik, Sam Bradford és Andy Dalton.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!